TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Kavgam (Ağır Dram İçerir)

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

Kavgam (Ağır Dram İçerir)

Mesaj punk » 07 Oca 2011, 23:05

Herkese selamlar öncelikle;

Birçoğunuz bilirsiniz, uzun zamandan beri bir Oris kavgası içerisindeyim. Sürekli farklı saat arayışlarındayım. Ancak ne zaman almaya kalksam bir kısmetsizliktir gidiyor. Sürekli bir aksilik çıkıyor. Ben de bunları bir başlık altında toplayayım dedim. Görün yani şanssızlığımı :) Küçük bir günlük gibi yani...

19 Kasım 2010 Ctesi:
Bugün bir Steinhart almaya karar verdim ve Gnomon'dan siparişi verdim. Anders elinde Limited Edition'ın olmadığını ve bir hafta beklememi söyledi. Beklemeye karar verdim.

25 Kasım 2010 Cuma:
Anders geri ödeme yaptı ve direkt olarak Steinhart'tan almamı söyledi. Artık sağlayamayacağını belirtti. Ya da epey beklemem gerekliymiş. Başka bir Steinhart'a yöneldim. Fakat Anders ısrar etti ve bu sıralar benden Steinhart isteme çünkü getiremiyorum, başka bir saat iste dedi. Parayı geri aldım. Bu sıralarda Oris TT2 ve TT3'ler inanılmaz aklımı çelmeye başladılar. Yurtdışı fiyatları neredeyse aynıydı. Ben de Amerika'dan gelecek birilerini aramaya başladım.

30 Kasım 2010 Çarşamba:
Steinhart'a sipariş verme aşamasındayım. Fakat bilin bakalım ne oldu? Cüzdanım ve fotoğraf makinem çalındı! Dolayısıyla yeni kredi kartımın gelmesi en az 1 hafta demekti.

4 Aralık 2010 Ctesi:
Paypal'daki bir miktar paramı, Ebay'de uygun fiyatlı bir Glycine ile değerlendirmek istedim. Nitekim aldım da...

7 Aralık 2010 Salı:
Saatim gelmiş. Fakat tabii ki gümrüğe takılmış. Adamlar Fedex'le göndermişlerdi. Neredeyse saati aldığım fiyat kadar bir meblayı da Ordino ve gümrük masrafları diye vermek zorunda kaldım. Hikayenin bir özeti de şurada: viewtopic.php?f=62&t=4285&p=48891&hilit=fedex#p48891

23 Aralık 2010 Perşembe:
Halen Amerika'dan gelen kimseyi bulamadım. Yine Steinhart flieger'lere sarmıştım ki, onlar da 10 Ocak'tan önce gönderim yapamayacaklarını belirttiler. Tabii gümrük olaylarından ötürü epey dilim yanmıştı. Yine de Bond'un tavsiyesine üzere harekete geçecek ve bir şekilde alacaktım.

26 Aralık 2010 Pazar:
Uhren von Uhr'u gördüm forumda. Fiyatları uygundu ve bir modelini çok beğenmiştim. Siparişi verdim.

27 Aralık 2010 Ptesi:
Amerika'dan gelecek birilerini buldum! Fakat bu kez de maddi durumu ayarlayamadığım için bir fırsatı daha kaçırdım. Aradaki 4 günde olan biten de cabası.

28 Aralık 2010 Salı:
Uhren von Uhr mail attı ve artık o model ellerinde yoktu. Adamlar modeli sitelerinden de çıkardılar. "Classy move"

3 Ocak 2011 Ptesi:
Forumdan emre08 arkadaşımız özel mesaj atmış. Halen Oris isteyip istemediğimi sordu. Yardımcı olabileceğini belirtti. SÜPER HABER! Hemen kabul ettim. Derhal bütçede gerekli ayarlamayı yapmalıydım. Ertesi gün harekete geçecektim.

4 Ocak 2011 Salı:
Siteden bir kullanıcının tavsiyesi üzerinde AuthenticWatches.com üzerinden kendi kredi kartımla siparişi verdim. Şimdilik herşey iyi gidiyor.

5 Ocak 2011 Çarşamba:
AW telefon etti ve uluslararası kredi kartlarını kabul edemediklerini, PayPal ile ödesem bile kargoyu sadece "Confirmed" adreslere yapabileceklerini belirttiler. Emre arkadaşımızla konuştum, ödemeyi istersen bana yap ben sipariş edeyim dedi. Kendisine para aktarmak için en kolay yol bir online açık artırma sitesi üzerinden yapılabilirdi. Öyle de yaptık.

Ödemeyi yaptım fakat bu kez onay gelmedi.

6 Ocak 2011 Perşembe:
Onay için epey uğraştık. Gene aksilikler peşimi bırakmadı. Ama sonunda onay alındı ama para hala hesaba geçmedi. Yine bekledim...

7 Ocak 2011 Cuma:
Evet bugün... Para Emre'nin hesabına geçti. Sağolsun siparişi verdi ve faturayı bana mailledi. Sonuç? AuthenticWatches başta siparişi anında iptal ettiler. Bu işte bir iş vardı. Çünkü daha sonra yapılan yorumlarda gördüm ki AW çok da güvenilir bir kaynak değil. Gray Market'ten böyle bir güvenilirlik beklemek salakça olurdu ama SİPARİŞİ İPTAL ETMEK DE NEYİN NESİ? Emre AW'yi aradı ve durumu anlattı. Adresinin "Confirmed" olmadığını söylemişler. Fakat Emre'nin adresi doğrulanmış bir adresti. Daha sonra bir kez de direk debit karttan değil hesaptan ödeme yapmayı denedi. Belki bu kez adres doğrulanmış görünür diye. SONUÇ: YİNE HÜSRAN YİNE HÜSRAN!

Paypal arandı. İki ödeme de charge edilmiş. Yani hesaptan çekilmiş. Fakat geri ödeme alabileceğiz çünkü ödemeler paypal üstünden yapıldı. Ancak geri ödenmesi 2-4 iş günü sürecekmiş. Daha da dramatik tarafı; Emre'nin bana saatleri gönderebilmesi için en geç ayın 13ünde elinde olması gerekli ve yarın haftasonu!!!!!!!!!!! Yani yine yalan olduk.

Evet görünüşe göre bu hikayenin sonu yok. İzlemede kalın...
Kullanıcı avatarı
punk

Re: Kavgam (Ağır dram içerir)

Mesaj mlm » 07 Oca 2011, 23:41

Hiçbir tesadüf, tesadüf değildir.. :) Senin saat biryerlerde seni bekliyor Punk, bu kadar terslikten sonra emin ol, çok seveceğin bir saatin olacak, ama öte yandan, süreç dayanılacak gibi de değilmiş hakikaten.. :)
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj Thevenin » 07 Oca 2011, 23:48

Reyiz yine ibretlik bir paylasim, tesekkurler. Carmina Burana esliginde okudum, sanki Reha Muhtar'dan dinler gibi oldu, daha da cok etkilendim sanirim. :lol:
Simdi ciddiyet, bu kart dogrulama, adres dogrulama isleri bazen boyle sonuclara sebebiyet verebiliyor. Ilk zamanlar ben de yasadim. Herhangi bir tasinma/adres degisikligi sonrasi bankaya adres degisikligini derhal bildirmek gerekli. Bir de burada actigimiz hesaplar ilk geldigimizde yabanci statusunde acilmis oluyor, bir uluslararasi adres de kayitta tutuluyor. Belli bir sure ikametgahdan sonra bu adres durumunu normale cevirmek, tum adres bilgilerini sadece ABD'de gostermek mumkun. Benim bir para transferi sorunum boyle cozulmustu.
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj Frax » 07 Oca 2011, 23:51

Punk ilahi güçler sana engel oluyor anla artık :D Gerçekten üstüste aksilikler yaşamışsın ama yine de caymamışsın. Açıkçası ben bir kere deneyip alamadığım bir şey için bu kadar uğraşmayı göze alamam stres olurum.
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj punk » 07 Oca 2011, 23:58

Arkadaşlar yüzünüzde tebessüm bırakabildiysem ne mutlu (:

@mlm, inşallah söylediğin gibidir yoksa oynatmaya az kaldı :)

@Thevenin, Paypal konusunda şerbetli biri olarak söyleyebileceğim tek şey; bunca zamandır hiç mağdur etmediğim kendilerinin, bana böylesine bir kazık atmaları hoş olmadı.

@Frax1, bu yolun dönüşü yok hocam :) İlahi güçlerin bana engel olduğunu ben de iyiden iyiye düşünmeye başladım.
Kullanıcı avatarı
punk

Mesaj drk » 08 Oca 2011, 00:02

Carmina Burana esliginde okudum, sanki Reha Muhtar'dan dinler gibi oldu, daha da cok etkilendim sanirim. :lol:

Reha Muhtar ve fon müziğiyle çok daha etkileyici oldu. :lol:

Punk, fıkra gibi yazmışsın, eminim bir gün kavuşacaksın :)
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj punk » 08 Oca 2011, 00:13

@drk

İnşallah :(
Kullanıcı avatarı
punk

Mesaj nfs » 08 Oca 2011, 01:34

Thevenin yazdı:Reyiz yine ibretlik bir paylasim, tesekkurler. Carmina Burana esliginde okudum, sanki Reha Muhtar'dan dinler gibi oldu, daha da cok etkilendim sanirim. :lol:

Abi yalnız carmina burana tehlikeli biseydir sözleri bakımından (baya bildiğin ahlaksızlık içerir özellikle a fortunaysa :D )
Fakat punk bende 3 haftadır saat alcam diye uğraşıyodum ,gidiyodum aradığım modeli bulamıyodum ,bulsam parasını denkleştiremiyodum, tam parayı denkleştiriyodum bu seferde mağaza kapalı oluyordu ... gibi problemler yasamıstım.Senin yazıyı okuduktan sonra yaşadıklarımı unuttum.Bana öyle geliyo ki bütün bu olaylardan sonra istediğin saate kavuscaksın inşallah :D
Kullanıcı avatarı
nfs

Sonraki

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 32 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners