@clk,
Düşüncene tabii ki saygı duyarım ancak eğer bir fiyat da normalin iki katı olursa, anormal koşullar hariç benim tercihim ucuz olandan yana olur. Makul seviyede pahalı olduğunu düşünsem çekinmem. Örneğin Swatch Irony Chrono Automatic. ABD liste fiyatı 300 dolar, burada ise fiyatı 635 TL. Buradan almak bir nebze olsun mantıklı ama neredeyse 600 dolar olan bir saat için burada tam 2150 lira ödemek...
Üzülerek söylüyorum ki önermen, belirttiğin deyiş ile alakasız. Ortada ucuz olan Oris'in daha kalitesiz bir materyalden üretildiğiyle ilgili bir iddia varsa bilemiyorum tabii. Yoksa bu aksiliklerin somut bir açıklaması olamaz. Eğer bahsettiğin bu ise...
Ayrıca Türkiye'de bir Steinhart satılıyordu da ben mi gidip almadım

İlk saatim bir Mido Multifort. Şu anda babam takıyor. Aldığım fiyat 1200 TL. Liste fiyatı ise zaten 800 CHF. Yani pahalı fiyattan aldığım şüphesiz. Böyle bir durumda dahi Mido aldıysam ve elime böyle bir fırsat geçtiyse ben kullanırım. Bu tercih meselesidir.
Ama söylemek istediğin "daha ucuzu aramaya çalıştığın için başına bunlar geliyor" ise, tekrar söyleyeceğim üzere; bu önermenin elle tutulur hiçbir yanı yoktur ve üzücüdür.