ncelikle bu ii ger癟ekten istiyor ve size uygun olduunu d羹羹n羹yor musunuz? Bu konuda net misiniz? rnein bir i 羹zerine odaklan覺p saatlerce o i 羹zerinde 癟al覺abiliyor musunuz? Her eyden 繹nce sab覺rl覺 m覺s覺n覺z? Bu sorulara vereceiniz cevaplar olumlu ise ikinci aamaya ge癟ebiliriz.
Saat癟ilii bir meslek olarak se癟mek istiyorsan覺z T羹rkiye'de size haz覺rlay覺c覺 eitim sunan bir program yok maalesef. Yurtd覺覺nda ise saat癟ilik ve mikromekanik konusunda eitim veren 癟ok say覺da program var. Bunlar aras覺nda en 癟ok rabet g繹ren ve uygulamaya en 癟ok a覺rl覺k verenlerin ba覺nda WOSTEP gelir. Ayr覺nt覺lar覺n覺 bilmiyorum ancak WOSTEP'te burslu okuman覺n yollar覺 var. Bir arat覺r覺n isterseniz..
En 繹nemli soruyu en sona saklayal覺m: Ailede (baba, amca, day覺, dede vs.) el titremesi var m覺? T覺p s羹rekli ilerliyor ancak g羹n羹m羹z i癟in konuacak olursak orta yaa gelmi (kariyerinde epey ilerleme kaydetmi) bir saat癟inin ellerinin titremeye balamas覺ndan daha b羹y羹k bir talihsizlik d羹羹n羹lemez herhalde..
Son olarak bildiim kadar覺yla WOSTEP'e kabul almak i癟in bir ya s覺n覺r覺 yok. Ancak ne kadar erken o kadar iyi elbette. 羹nk羹 繹renecek 癟ok ey var..

"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein