TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Polat Alemdar'ın Saati

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Polat Alemdar'ın Saati

Mesaj Thevenin » 09 Oca 2011, 22:40

Ziyaliv yazdı:evet arkadaşım öyle diyeceğim çünkü bana da bunu belirten saatvesaat. Kanıt istiyorsun ya kanıtı orada işte al kendin.

Aman guzide 'musteri'ler 'Veli' Amca ve 'Nimet' Teyze'ye de boyle demeyin, hos degil.
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj Archezia » 09 Oca 2011, 22:48

Ziyaliv yazdı:Peki sayın drk siz bilginizi paylaştınız kore malı miyota mekanizmalar var armani saatlerde diye ki daha miyota mekanizmaların citizen tarafından japonya da yapıldığını bile bilmiyorsunuz. Siz bir saatçinin sözlerine inanmıyorsanız siz ispatlarmısınız Çin malı olduğunu.

Yanlışınız var heralde, miyota hakkında onları söyleyen drk değildi. Kötü niyetli yaklaşmıyor bence Doruk. Birkaç kelime öyle hissettirmiş olabilir belki ama bir belge olsa bu bizden çok sizin yararınıza olur. Saatvesaat'in ismini vermenin de pek güven sağlayacağını sanmıyorum böyle bir durumda. Belge daha güzel olurdu.
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj mlm » 09 Oca 2011, 23:00

Saatseverleri aydınlatmak ve doğru bilgiler verebilmek için zaman ayıran insanların yine insanları aydınlatmaya yönelik ''bir okuyan olur da belki yardımı dokunur'' düşüncesiyle sorulmuş hiç de maksatlı ve kişisel olmayan bir sorusu neden bu kadar kişisel algılandı da böyle lezzetli olmayan cevaplar aşk edildi, anlayamadım..
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj drk » 09 Oca 2011, 23:05

Efendim, miyota mekanizmaların Kore'de üretildiğini belirten Sayın Magneto'dur, benim bu konu hakkında herhangi bir bilgim yoktur. Emporio Armani marka giysiler dahi Çin'de yapılırken saatinin İtalya'da üretilmesinin bana ilginç geldiğini belirtmiştim. Hem kendi merakımı gidermek ve doğru bilgiye ulaşmak, hemde başka ilgilenenlerin de işine yaraması için yönelttim size bu soruyu. En doğru ve güvenilir bilgiyi saatçiden öğrenmek isterim, en azından böyle olmalıydı. Ben bu noktada herhengi birşey kanıtlama zorunluluğumun olduğunu düşünmüyorum. Sizin beyanınıza göre saat Çin'de üretilmiyor ancak, İtalya'da üretildiğine dair de bir bilgi yok, kayışta değil, kasada, kutusunda yada kullanma kılavuzunda yazmalı mutlaka, o zaman ben nasıl inanayım İtalya'da üretildiğine?
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Ziyaliv » 09 Oca 2011, 23:16

pardon drk özür dilerim hata duzeltiliyor.
"Saat, Saatçiden Alınır...."
Kullanıcı avatarı
Ziyaliv

Mesaj Clk » 09 Oca 2011, 23:28

Arkadaslik güzel :thumbup:

Simdi gelelim sorulara ve cevaplarina. Emporio Armani saatler Fossil Group tarafindan üretilmekte ve pazarlanmasi yapilmakta. Kanit isteyen arkadaslar www.fossil.com sitesini ziyaret edip hicbir armani saat bulamadiktan sonra arama kismina armani yazarak armani resmi sitesine yönlendirileceklerdir. Bu arama motoruna rolex yazarsaniz site size kapiyi gösteriyor o ayri :D

Gelelim mekanizmalara. Fossil group saatlerinde ne bulursa onu kullanir. Miyota'da bulunur, Seagull'da hatta Uhren Magazin dergisinin 2009 yili icerisinde inceledigi bir armani saatin mekanizmasi seagull'di.

Gelelim kaliteye. Eger Armani kalitesiz ise DKNY'de Diesel'de Fossil'de Michael Kors'ta kalitesiz. Bu da demektir ki dünyanin en büyük saat üreticisi sadece hurda satiyor :D

Fossil'in avrupa ve cin'de bir cok fabrikasi bulunmakta. 100% cin malidir yada 100% Italyan malidir demek imkansiz.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj drk » 09 Oca 2011, 23:31

Ziya Bey özüre ne gerek var, şurda birşeyler paylaşıp, öğrenmeye çalışıyoruz, yüzyüze konuşmadığımızdan okuduklarımızı karşı taraf söylerken hayal ediyoruz, bazende yanlış anlaşılmalar oluyor. Türkçe'nin güzellikleri işte, vurgulamayla bambaşka manalara bürünüyor kelimeler. Amacım kimseyi kırmak yada üzmek değildi, sadece bilgilenmek.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Clk » 09 Oca 2011, 23:35

Ziya, T.C. gümrük kurallari ve PRC ile ilgili verdigin bilgiler dogru ancak bende dünyanin 60 ülkesine ihracat yapan biri olarak sunu söylemeliyim. Istedigim ülkeden mali Almanya'ya getirdikten sonra ben o mal icin "Country of Origin Germany" belgesini cikarttiririm. Böyle birsey yapmiyoruz o ayri ama bu cok normal bir prosedür. Kimse o malin nerden geldigini nerede üretildigini bilemez ve kontrol edemez. Dolayisi ile kullanmis oldugun done sadece Cin'den direkt ithal edilen mallar icin gecerli. Ama bu mali Fossil Group Europe GmbH ithal eder ve mali Italya yada Almanya üzerinden Türkiyeye yollarsa o zaman is degisir.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 215 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners