TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Polat Alemdar'ın Saati

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Polat Alemdar'ın Saati

Mesaj Magneto » 10 Oca 2011, 04:21

Açıkcası Kore nerden aklıma geldiyse anlamadım.Ama miyota mekanizma kullandığını bildiğim halde japonya yazamamam bilmemekten kaynaklanmıyor bunu öncelikle bildirmek isterim.1-2 dk araştırma yapamayacak kadar cahil bir insan da değilim.Ben sadece Emporio Armani gibi TÜM MODA markalarının çok önemli bir kısmının hatta tamamına yakınının (Belki aralarında 3-4 marka vardır Çin üretimi olmayan onlarca markanın yanında )Çin'de üretildiğini hem net aracılığı ile hem birkaç saatçiye sorarak biliyorum.hatta bu sorduklarımın bir kısmı bu markaları satıyor ,bir kısmı da satmıyor.
Ayrıca şunu da savunan bir insanım.Modacı isen git pantolon,gömlek,atlet yap.Herkes kendi işini yapmalı.Uzmanlık alanı ne ise onu yapmalı. Orient gömlek işine giriyor mu yada Seiko . O zaman bu markalarda bu işlere girmesin.Bu konuda belki bazılarınız geri kafalı bulabilir beni yaşıma rağmen.Ama ben kim hangi konuda uzman ise onu yapmasından yanayım ve bunu da herzaman savunacağım.
Saatçi saatini üretsin , modacı pantolon,gömlek vs...
Saat = BlancPain
Kullanıcı avatarı
Magneto

Mesaj Ziyaliv » 10 Oca 2011, 13:19

Peki herkes kendi işini yapsın diyorsunuz Seiko, Casio, Citizen, Orient gibi devlerin bilgisayar donanımları ve tak kullan aygıtları ürettiğini ve aynı zamada Seiko nun SEZAİKEN ve CASİO nun MAXELL pillerini ürettiğini biliyormusunuz. O zaman şunu da dememiz gerekir sayın Magneto bu firmalar da sadece saat üretsi pilleri, bilgisayar aksamlarını kim üretirse uzman olan o değil mi, böyle bir kavram yok bu sadece bizim ülkemizde olan bir düşünce özellikle herkes üretebilir eğer ki ürün kaliteli ise sorun yoktur. Şikayetvar sitesine siz hiç menuniyet yazıldığını gördünüz mü ben görmedim orada yılda satılan saatvesaat tarafından belki 70 ya da 80 bin adet saatin belki 50 tanesi yada 100 tanesi şikayet olarak düşer diğer hiçbir firmanın mı şikayetleri yok sadece. Burada kriter her üretim sektöründe bu vardır belli bir üretim düzeyinde en az hata ile çıktı sağlayabilmek bu rakamlara bakmak lazım. Seiko saatiniz yada tissot saatiniz hiç mi arıza yapmıyor servise gitmiyor inanın yüzlercesi gidiyordur ve gidecekte. Bu durumlar servis olayları ile kıyaslanamaz kusura baklmayın.
"Saat, Saatçiden Alınır...."
Kullanıcı avatarı
Ziyaliv

Mesaj darknight » 10 Oca 2011, 13:42

Herkese merhaba,
Konuya biraz geç dahil oldum sanırım ama ben de Emporio Armani AR-2413 kullanıyorum.
Ziyaliv'in koyduğu resmin kahverengisi.
Geçen sene Eminönü'nden,yetkili satıcıdan, peşin fiyatla 400TL'ye aldım.
Saatin modelini Tag Heuer'e benzettiğim için çok beğenerek aldım ve çok beğenerek kullanıyorum.
Saatin ne kayışığında ne de arkasında nerede üretildiğine dair bir bilgi yazılı değil.
Bu arada Kurtlar Vadisi'nin ilk sezonlarında Technomarine kullanıyordu diye hatırlıyorum.
Kullanıcı avatarı
darknight

Mesaj Magneto » 10 Oca 2011, 19:35

Seiko'nun Orient'in hiç pc aksesuarları ürettiğini görmedim.Ayrıca ülkemizde de hiç ama hiç görmedim.Pil üretebilirler.Neden üretmesinler ki sonuçta mekanizmalarında pilli olan saatleri de var.Ama eğer yapıyorlarsa da (Tak kullan aygıt vs) bence yanlış yapıyorlar.HERKES uzmanlık alanında iş yapmalı. İnşaat Mühendisi kalkıp Elektronik Mühendisinin işini yapabilir mi ,o zaman herkes kendi dalında yapmalı.
Ayrıca Ben MODA MARKALARININ saat yapmalarına karşıyım ayrıca Çin'de üretmelerine daha da karşıyım.

Ayrıca siz hiç 30 yıl çalışan Nautica,Emporio Armani,Guess,DKNY,Adidas,Fossil vs. saat gördünüz mü ? Ama ben 30 yıl çalışan ve hala çalışan Orient,Seiko gördüm.

Hiçbir MODA markası saati 10-15yıl çalışamaz. Daha 1 yıl doğru düzgün çalışamıyorlar.Şu an Saatçi ağzıyla TEMIZ kullanırsanız 30 yıl çalışır demeyin. Çalışmayacağını sizde adınız gibi biliyorsunuz FAKAT ,Saatvesaat olarak ürün satma amacında olduğunuz için böyle diyorsunuz.
En son Magneto tarafından 11 Oca 2011, 01:06 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
Saat = BlancPain
Kullanıcı avatarı
Magneto

Mesaj Ziyaliv » 10 Oca 2011, 22:00

sadece şunu söylüyorum uzatmaya gerek yok sayın magneto siz kafanızdaki kalıbı almışsınız ben ne desem sizde birşey değişmez son olarak SEİKOSHA diye bakarsanız yazıcı türü aygıtları görebilirsiniz. Eğer ki temiz kullanırsan o saat te kardeş merak etme 30 yıl çalışır. Bu markalar çıkalı 10 - 15 yıl civarı oldu. Uzatmaya gerek yok bu konuyu o saatlerin içinde de seiko ile citizen de ne makanizmalar varsa quartz onlardan var. 2035 - 6L30 - Miyotanın chrono serilerini diesel gibi markaların içinde görebilirsin. Ama yeter ben artık yazmayacağım bu konuda. Size iyi günler
"Saat, Saatçiden Alınır...."
Kullanıcı avatarı
Ziyaliv

Mesaj Bond » 15 Oca 2011, 18:29

Ziyaliv yazdı:evet arkadaşım öyle diyeceğim çünkü bana da bunu belirten saatvesaat. Kanıt istiyorsun ya kanıtı orada işte al kendin.

Archezia yazdı:
Ziyaliv yazdı:Peki sayın drk siz bilginizi paylaştınız kore malı miyota mekanizmalar var armani saatlerde diye ki daha miyota mekanizmaların citizen tarafından japonya da yapıldığını bile bilmiyorsunuz. Siz bir saatçinin sözlerine inanmıyorsanız siz ispatlarmısınız Çin malı olduğunu.

Yanlışınız var heralde, miyota hakkında onları söyleyen drk değildi. Kötü niyetli yaklaşmıyor bence Doruk. Birkaç kelime öyle hissettirmiş olabilir belki ama bir belge olsa bu bizden çok sizin yararınıza olur. Saatvesaat'in ismini vermenin de pek güven sağlayacağını sanmıyorum böyle bir durumda. Belge daha güzel olurdu.

Ziyaliv'in yaklaşımı biraz ters görünebilir ama aslında değil sadece aktarılan bilgiyi vermeye çalışmış. Burda hatalı olan bana göre doğru olmayan bilgiyi bayisine veren SaatveSaat firması çalışanıdır.

Ziyaliv, Armani markası elbette İtalyan fakat Armani saatleri italyada üretilmemektedir, bu bilgi internette birçok yabancı forumda bulunmakta fakat bunların hepsi yorum ve görüş kabul edilir. Diğer açtığın başlığa gerçekte söz sahibi olması gereken yerden gelen bilgiyi ekliyorum. Ayrıca illa İtalyan malı damgalı olmasıda bir gereksinim değildir, Armanilerin bulunduğu segment içinde üretim ve montajlaması tamamen Çinde yapılsada, tesisleri ve üretim kontrolleri yeterli kalite düzeyindedir. Bu ürünlerde gerekli üretim kurallarına ve gereken kalite şartlarına sahip olduğunu belirten AB dolaşım norm ve standartlarına uygundur manasına gelen CE belgesi bulunmaktadır. Bu ürünün Çinde yada İtalyada üretilmesi üreticiye kalite manasında bir fark yaratmaz.

Diğer başlık linki :arrow: viewtopic.php?f=12&t=4399&p=51315#p51315
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj theoriginal » 18 Kas 2011, 05:37

Ziyaliv bey bu yazıyı dikkatle okuyun...
emporio armani saatlerle ile yazdıklarını tesadüfen okudum ve çok güldüm siz beni güldürdünüz Allahta sizi güldürsün madem bilmiyorsunuz afaki konuşmayın :lol:
emporio armani saatlerin tasarımı giorgio armani tarafından yapılır.Ve ürünlerin üretimi fossil group tarafından çinde ki fabrikasında ve birkaç saat fabrikasında fason olarak üretilirler.
Mekanızmlarının çogu citizen in kuruluşu olan miyota firması üretir dogrudur made in japan dır.
ar1400den ....ar1424 anlıyacağınız çoğu ceramica serilerinde s2 seiko mekanizma kullanılır.Made in japan dır.Armaninin bazı silikon kayışlı modelleri örmek verecek olursak ar0527-ar0584 kayışlarında made in italya yazar doğrudur bu kayışlar italyadan çine gönderilir özel bir karışım sayesinde kayışlar vanilya kokar :) italya da üretilmesininde nedeni budur. :D
saat ve saat den belge filan almaya gerek yoktur canım kardeşim benim istediğin emporio armani saatin arka kapağını aç kapaktaki Madei in China yazısını görebilirsin hemen üstündede çince pil kullanma yalimati vardır beyaz etiketin üzerinde çince ve ingilizce yazar. :)

gelelim guess konusuna guess marka saatlerin alayı çinde yapılır.ve miyota mekanizma kullanılır.made in japandır.(miyota)
guess collection saatler isviçrede üretilir ve ronda mekanizma kullanırlar www.ronda.ch sitesine bakabilirsin..(made in swiss dir)

Burberry de fossil group üretiyor.Tabiki buda aynı son bunlarda çinde üretiliyor.Ama tek farkı saatlerin içinde swiss made yazar.Siz şuan aha kendi yazdıklarıyla madara oldu dediğinizi duyar gibiyim :) Swiss made yazmak için bir saattin yuzde 80 i ve üzeri isviçrede üretilmesi gerekli bu yasal bir zorunluluktur.Tabi arkadaslar bu olayıda çözmüşler mekanizmalar www.ronda.ch firmasında çine ihraç edilir sonra mekanizmada saatin %80 lik bölümünü oluşturduğu için ve isviçre markası oldugu için bilin bakalım ne yazılıyor üstüne made in swiss.
En son Frax tarafından 18 Kas 2011, 18:27 tarihinde düzenlendi, toplamda 4 kere düzenlendi.
Sebep: Forum kurallarına aykırı ileti.
Kullanıcı avatarı
theoriginal

Mesaj Archimed » 18 Kas 2011, 14:27

Armani saatlerin bence şık bir tasarımı var. Kurtlar Vadisi'ni düzenli seyreden birisi değilim. Bence Polat Alemdar'a 500-600 TL'lik bir saat hafif kalmış. Genelde Polat Alemdar özentisi ağır abi kılıklı kişilerin Rado'yu kullandıklarını gözlemledim. Bana kalırsa Rado tipi tasarımı bulunan, Rado veya daha üst sınıfa ait saatler Polat Alemdar'ın karizmasına daha uygun olurdu. Veya Tag Heuer Monaco da karizmayı tamamlardı. Daha üst sınıf marka ve model önerileri için CLK'nın geniş bilgisinden yararlanabileceğimizi düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
Archimed

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: blaugrana, gargamell, ofis ve 203 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners