Görünen o ki aksilikler peşinizi bırakmamış. Geçmiş olsun.
Anladığım kadarıyla yurtdışından alma konusunda kararlısınız ancak iş ödemeye gelince aksilikler doğuyor.
Bu noktada DHL/Easyshop sistemini kullanmanızı tavsiye edebilirim. Eğer aradığınız ürünler amazon.com'da var ise rahatlıkla Türkiye kredi kartınız ile (veya unconfirmed ABD adresini problem etmeyen herhangi bir alışveriş sitesinden) alışveriş yapabilir ve DHL'in size sağladığı Ohio adresine (çoğunlukla ücretsiz veya cüzi ABD içi kargo bedeli ile) göndertebilirsiniz. Oradan da DHL Express servisi ile 2 günde sizin seçeceğiniz DHL İstanbul ofisine ulaşır. (Sadece İstanbul'da hizmet veriliyor)
Hatta şansını iyice kasmak isteyenler varsa, sanal ABD kredi kartı no.su veren güvenilir sertifikalı siteler var, buralardan kendi kredi kartınız ile balansı doldurup, Türkiye kredi kartını veya unconfirmed adresi kabul etmeyen sitelerde o kartı kullanabiliyorsunuz, almak isteyene yollar açık yani
Eğer gümrüğe takılmayacak bir meblağda (200$ altı) alışveriş yaptı iseniz, 1 kg.ye kadar (hemen tüm saatler kutulu vaziyette bu ağırlığın altında kalıyor) sadece 13 Euro yol parası (0,5 kg.ye kadar ise 9 Euro) ile saatiniz elinizde olur. Gümrüğe takılırsa da, devletin aldığı bildik %20 gümrük vergisi haricinde DHL sizden sadece 50 TL işlem parası alıyor. 300-400 TL.lik ordino vs. masrafları ile karşılaştırıldığında gayet uygun bir rakam.
Ben geçen yıl ABD'den bir projektör alabilmek için gümrük masrafını da göz önüne alarak her yolu denemiştim ama satıcı firmalar Türkiye kredi kartını ve adresini kabul etmiyordu doğal olarak. Easyshop sayesinde ise yukarıda saydığım tüm masraflar dahil olmak üzere, Türkiye satış fiyatının yarısına projektörüme kavuşabildim.
Siz de Türkiye fiyatı ile ABD fiyatı farkı çok fazla olan yüksek bedelli saat modellerinde veya gümrüğe takılmayacak ürünlerde bu yöntemi kullanabilirsiniz.