TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Hangi Chronograph ?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Hangi Chronograph ?

Mesaj Cinman » 19 Oca 2011, 10:20

daha önce saniye hareketleri merakımdan chronograph saatlere uzak duruyor idim
sonra mekanizma merakı öne geçti
chronograph yani kronometreli saat olarak ilk defa saat alacağa ne tavsiye edersiniz ?
ilk model hangisi olsun ?
Kullanıcı avatarı
Cinman

Re: Hangi Chronograph ?

Mesaj Clk » 19 Oca 2011, 10:33

Mekanizma önemli ise Frederic Piguet 1185 üzerine hazirlanmis bir chronograph yada Rolex 4130 ile Daytona derim. Eger TSF arama motorunu kullanirsan bu iki mekanizma hakkinda cesitli bilgilere ulasabilirsin.

Ben buraya tekrar yazayim, Rolex 4130'un atasi Frederic Piguet 1185'tir. Her 7750 ve türevi chronograph saatten de bir farkliligin olacak ve saniye saat 6 yönünde olacaktir....

Edit: Yönetimin uyumayip forumuna sahip cikmasi sonucunda yanlislik düzeltilmistir :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Cinman » 19 Oca 2011, 10:51

bu mekanizma şu anda omega speed master da var gibi duruyor rolex dışında sadece
Frederic Piquet 1285 mekanizmalı http://www.authenticwatches.com/omega-s ... 01002.html bu var ama saniye galiba 9 hizasında yada ben yanlış biliyorum yerleri :)
başka var mı öneri aynı mekanizma dan ?
Kullanıcı avatarı
Cinman

Mesaj drk » 19 Oca 2011, 12:23

Ufak bir yazım hatası olmuş, düzelteyim :) Clk'nin bahsettiği Frederic Piguet 1185. Konfigürasyonu; saat 9 yönünde saat, saat 6 yönünde saniye, saat 3 yönünde dakika olacak şekilde yerleştirilmiştir. Mesela bütün Blancpain kronograf, bazı AP ve Vacheron Constantin modelleri bu mekanizmayı kullanır. Omega speedmaster da ise yanlışım yoksa, Lemania 1873ü temel alan kurmalı mekanizma bulunuyor. Tavsiyem modüler değil, tümleşik kronograflı bir saat almanız.(Üstadlar öyle diyor) İki çeşidi birbirinden ayırmanın en kolay yolu ise modüler kronograflarda saatin saniyesi 12 veya 3 yönündedir, tümleşik kronograflarda ise 6 veya 9 yönünde.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Clk » 19 Oca 2011, 12:57

Sagol Doruk düzeltme icin :champ: 1285 nereden esti acaba :lol:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Clk » 19 Oca 2011, 13:02

Benim önerim ikinci el temiz kullanilmis bir VC Overseas olur. Her ne kadar benim icin gercek bir VC olmasa da yine de saat gzel, kaliteli ve %50 üzerinde bir VC... Fiyat olarak biraz pahali olsada örnek sifir bir Omega yerine ikinci el VC alirdim.
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Cinman » 19 Oca 2011, 15:59

vc overseas ikinci el : 10 bin dolar :):)
dayton almak daha mantıklı galiba :)))
Kullanıcı avatarı
Cinman

Mesaj Clk » 19 Oca 2011, 17:22

O zaman daha ucuz alternatiflere yönelebilirsin.

Örnek Omega Broad Arrow

Resim

Örnek Omega Speedmaster Schumacher

Resim

Örnek Ebel 1911 BTR

Resim

Bunlar digerlerine göre daha makul fiyatlara satilan FP 1185'li yada bazli saatler...
Kullanıcı avatarı
Clk

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Dünha ve 228 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners