TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tag Heuer Carrera - Kalite olarak değerlendirir misiniz ?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Tag Heuer Carrera - Kalite olarak değerlendirir misiniz

Mesaj azizkaya » 04 Şub 2018, 21:27

zodiac yazdı:Ben sarb035 kullandım gayet de sevdim ancak sonra hediye ettim :) Güzel bir saat ancak bilezik kaliteleri alakasız carrera ile, sarb'ın en büyük eksiği buydu bana göre, daha iyi bilezik olsaydı diyor insan sürekli takarken :)

Japon ile karşılaştıracaksak 750$ fiyatlı sarx033 var, onu da göremedim canlı olarak ancak 40,8 mm olması beni biraz uzaklaştırıyor görmeden almak konusunda...

Carrera'nın tasarımı çok beğendim ne yalan söyliyeyim :) Böyle içime sinen daha uygun fiyatlı ve yakın kalitede bir hamilton yok mesela

Tag Heuer'in marka bilirliği ve imajı da daha uygun fiyatlı olarak gösterilen saatlerden daha yüksekte, ama $1750 eder mi bilemiyorum :)
Anladığım kadarıyla sarb035 ve Carrera evrimin eksik basamakları. Altında ya da üstünde bazı modeller var ama yanlarında aynı tadı veren modeller yok. Bir aquaterra vs datejust veya sub vs po gibi bir muadil karşılaştırması yok.
Gerçi şimdi düşündüm de; gördüğüm hiç bir modelin bire bir muadili yok sanki, tabi yine her biri kendi seviyelerinde olmak şartıyla.
Dolayısıyla henüz güneşe bakamayan bizim gibiler için hiç bitmeyen "az daha ekle öbürünü al" yorumları saat merdivenlerinde ilerlerken basamak atlamamıza ve böylece daha çabuk yorulmamıza sebep oluyor.
Tag yorumları ve diğer öneriler konusunda bu başlığı ve diğerlerini takibe devam.
Oris de göz kırpmadı değil ama ben oris'i diver ve pilot modelleri ile ilişkilendiriyorum kafamda.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Alınca ya da satınca pişman olmadığım bir saat olmadı.
Kullanıcı avatarı
azizkaya

Mesaj Tgm » 04 Şub 2018, 21:51

eraslani yazdı:Bu kasa Carrera olarak beğendiğim (daha doğrusu ilgilendiğim) modeller calibre 5 değil calibre 6 olanlar,
Resim
Açık renk kadranlıları pek tutmuyorum ama konuda belirtilen kriterler için,
Resim
Resim
Önerilen diğer alternatifler Tag heuer ile karşılaştırılması çok doğru olmayan marka ve modeller bence.

En üstteki için bir de tarih penceresi olmasa.. :super:
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj eraslani » 04 Şub 2018, 21:56

Tgm yazdı:
eraslani yazdı:Bu kasa Carrera olarak beğendiğim (daha doğrusu ilgilendiğim) modeller calibre 5 değil calibre 6 olanlar,
Resim
Resim
Resim
Önerilen diğer alternatifler Tag heuer ile karşılaştırılması çok doğru olmayan marka ve modeller bence.

Tarih penceresi olmasa ve 41 mm olsa muhtemelen almak zorunda kalırdım :lol: :super:
Kullanıcı avatarı
eraslani

Mesaj azizkaya » 04 Şub 2018, 21:59

eraslani yazdı:
Tgm yazdı:
Resim
Resim
Resim

Tarih penceresi olmasa ve 41 mm olsa muhtemelen almak zorunda kalırdım [emoji38] :super:
Siyah kadran şu haliyle bile sesleniyor...

Alınca ya da satınca pişman olmadığım bir saat olmadı.
Kullanıcı avatarı
azizkaya

Mesaj eyimen » 04 Şub 2018, 23:10

azizkaya yazdı:
zodiac yazdı:Ben sarb035 kullandım gayet de sevdim ancak sonra hediye ettim :) Güzel bir saat ancak bilezik kaliteleri alakasız carrera ile, sarb'ın en büyük eksiği buydu bana göre, daha iyi bilezik olsaydı diyor insan sürekli takarken :)

Japon ile karşılaştıracaksak 750$ fiyatlı sarx033 var, onu da göremedim canlı olarak ancak 40,8 mm olması beni biraz uzaklaştırıyor görmeden almak konusunda...

Carrera'nın tasarımı çok beğendim ne yalan söyliyeyim :) Böyle içime sinen daha uygun fiyatlı ve yakın kalitede bir hamilton yok mesela

Tag Heuer'in marka bilirliği ve imajı da daha uygun fiyatlı olarak gösterilen saatlerden daha yüksekte, ama $1750 eder mi bilemiyorum :)
Anladığım kadarıyla sarb035 ve Carrera evrimin eksik basamakları. Altında ya da üstünde bazı modeller var ama yanlarında aynı tadı veren modeller yok. Bir aquaterra vs datejust veya sub vs po gibi bir muadil karşılaştırması yok.
Gerçi şimdi düşündüm de; gördüğüm hiç bir modelin bire bir muadili yok sanki, tabi yine her biri kendi seviyelerinde olmak şartıyla.
Dolayısıyla henüz güneşe bakamayan bizim gibiler için hiç bitmeyen "az daha ekle öbürünü al" yorumları saat merdivenlerinde ilerlerken basamak atlamamıza ve böylece daha çabuk yorulmamıza sebep oluyor.
Tag yorumları ve diğer öneriler konusunda bu başlığı ve diğerlerini takibe devam.
Oris de göz kırpmadı değil ama ben oris'i diver ve pilot modelleri ile ilişkilendiriyorum kafamda.

Benim yorumum biraz yanlış anlaşılmış sanırım, daha ucuza aynı kalite veya biraz daha koyarak daha iyi kalite dediğimde çok benzer yada aynı tadı verecek saatler olacağını söylemedim. Carrera'nın kendine özgü bir kasası var ve buna benzer kasa tasarımının kullanıldığı bir saat bilmiyorum. Ben de bulamadığım için zaten Carrera'yı aldım, ama Omega Moonwatch'u da neredeyse aynı fiyata aldım(her ikisi de sıfırdı). Düşünün bir tarafta Carrera Calibre 1887, diğer tarafta Moonwatch Professional.. Kutuları karşılaştırdıktan sonra saate bile bakmazsınız kanımca :D Ama tercih meselesi, Carrera'yı hala kullanıyorum, Moonwatch satıldı. Carrera kanımca çok özel bir saat ama Moonwatch ile aynı fiyat olmasını insanın aklı almıyor. Yani işin özü Carrera'yı beğendiyseniz onu alın, Oris ve Alpina gibi markalar kalite anlamında kesinlikle Tag'ın seviyesinde ama size ifade ettikleri tabi ki Carrera olmayacak. Zaten TAG'ın fiyatları %30 aşağıda olsa, bu satırları yazmıyor olurduk :D
Kullanıcı avatarı
eyimen

Mesaj moy » 05 Şub 2018, 00:10

Tag alınır,keyifle de kullanılır.3 tane tagım var,2sinin fotosunu ekliyorum day date şu an burda olmadığı için toplu fotograflarını ekleyemedim. ;)
Tag, benim gözümde aynı segmentte olduğu rakiplerinin en pahalısı. (Morice,orice,tag,tissıt)
Tagın Sevmediğim 3 özelliği var 1.si deri kayışlar inanılmaz pahalı,2.si kasa ve toka meteryali çizilmeye hiç dayanıklı değil 3.sü saat kutuları inanılmaz kalitesiz.insan bu paraları verince eli yüzü az da olsa güzel bir kutu bekliyor ama ı ıh.

Resim

Bugun 2 tag alacak olsam aklımda 2 modeli var biri efsane ikonik modeli olan monaco 2.si limited edition olup muhteşem bir kutusu olan muhammed ali :super: :thumbup:
Sanayi olmadan ekonomi, ekonomi olmadan bağımsızlık olmaz.
Kullanıcı avatarı
moy

Mesaj Archimed » 05 Şub 2018, 10:44

Tag Heuer Carrera'nın arkadaşların belirttiği üzere biraz iki arada bir derede kalmış bir saat olarak düşünüyorum. Belki ilerleyen zaman içerisinde konumunu iyileştirir, yükseltir. Ama bugünün koşullarına göre bence de ederine göre pahalı.

Benim önerim ise Oris Williams Day Date olacak. Saatin fiyatı internet sayfasında 1.450 CHF olarak görünüyor. Kişisel görüşüm; bu modelin Carrera'ya göre biraz daha iyi malzeme ve işçilik kalitesini daha makul fiyata sunduğudur. Ha, Oris de bu modelde safkan mekanizma kullanmıyor. Ama vitrindeki görüntüsü, Carrera'ların vitrindeki görüntüsüne oranla beni daha fazla etkiledi.

Resim

https://oris.ch/en/watch/oris-williams-day-date/01-735-7716-4155-07-8-24-50
Kullanıcı avatarı
Archimed

Mesaj alihoca » 05 Şub 2018, 18:31

Rado hyperchtore serisi de güzel örnek. https://www.jomashop.com/rado-watch-r32115213.html
Tempus erit auri pretium!
Kullanıcı avatarı
alihoca

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Heyea ve 180 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners