TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Neden Dalgıç Saatleri?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Neden Dalgıç Saatleri?

Mesaj EnderE » 31 Mar 2018, 20:30

MrJingles yazdı:
mturann yazdı:MrJingles, şahsi kanaatlerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkürler :)

Ben teşekkür ederim. Aslında otomatik saat terimini sonradan duydum ve otomatik bir saat almaya karar verdim. Kime sorduysam sürekli diver saatler öneriyor. Hayır yani böyle bir kural mı var anlamadım ki. :D Duyduğum şey hep aynı. Dayanıklılık da dayanıklılık. İyi de tasarım tırt onu ne yapacağız? :D Çoğunun bezeli çok kalın ve yivli. Bu bana göre bir eksidir. Çünkü saatin kadranı kesinlikle ön planda olmalıdır. Bezel kadranın önüne geçmemelidir. Bezel sade olmalı ve yivsiz olmalı. Kronograf ise üzerinde yazı olabilir çünkü diğer göstergelerle birlikte yazılar hoş duruyor. Ama kronograf değilse üzerinde yazı olunca kötü duruyor. Bir de diverlerde kadranda sayıların yuvarlak olması durumu daha da itici yapıyor gözümde. Çizgi olmalı. Bu yüzden Mako ve Ray arasında Ray'i elemiştim. Aşağıdaki model mesela tam istediğim tarz. Yukarıdaki Seiko Ananta benzeri. Bu tasarımda bir otomatik. Bu tarz saatleri seviyorum.

Resim

Kronograf değilse o zaman bezelin üzerinde yazı olmamalı. Tabi bir de kırmızı saniye ibresi ve ibrenin üzerinde fosfor olacak. :D Yani tam şöyle bir şey.

Resim

Sonuçta tasarım göreceli bir şey ama ben takım elbiseyi üzerime çekip jilet gibi olduğumda bu saatler bambaşka bir hava katıyor. Böyle diyorum ama aynı şekilde spor giyindiğimde de çok güzel gidiyor. Spor giyinmekten kastım tişört değil tabi. Kot ve spor bir gömlek. :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Merhaba, tanışma kısmında kendini tanitirsaniz yaş, meslek, ilgi alanı gibi parametreler ışığında yorum yapılması mümkün olacaktır . Ek olarak saat bence sanatsal bir obje ve insan algısı , zevkleri ve içsel bütünlüğü hayatın doğal sürecinde sürekli evrilmekte. Bugün hoşunuza giden bir edebi akım yarın ilginizi cekmeyebilir ; hayata bakışımız da özellikle bazı yaş dilimlerinde ciddi değişimler göstermekte . Özetlersem diğer baylarin da belirttiği gibi keskin bir ak-kara ayrımı yapmak mumkun degil çünkü biz zevkleri değil zevkler bizi yönlendiriyor her zaman gri bölgelere şans tanımak lazım .

SM-T800 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ender Erdogan / Eski Kullanıcı Adı Forestsoul
Kullanıcı avatarı
EnderE

Neden Dalgıç Saatleri?

Mesaj Umutt » 31 Mar 2018, 20:41

Neden dalgıç saatleri bu kadar popüler sorusunun cevabı bence daha renkli ve ışıltılı olmaları.

En temelde toolwatch olmalarından ve su altı kullanımına hizmet etmelerinden mütevellit, sahip oldukları hareketli ve renkli kadranları, superluminovalı ışıl ışıl ibreleri ve kolları, parlak ve renkli bezelleri vs.. bu saatleri fazlazıyla dikkat çekici ve albenili hale getiriyor, bence en temelde hadise bu. Bu yüzden dalgıçlar, sadece forumda değil tüm dünyadaki saat severler için ana akım ve kanımca bundan sonra da böyle olacak.
Kullanıcı avatarı
Umutt

Mesaj copycat » 31 Mar 2018, 21:16

Ufkynl yazdı:Mr jingles öncelikle forumun ana akım zevkini bu kadar rahat elestirebilmenizi çok taktir ettim :) saat zevki zamanla değişip gelişebiliyor. Ilk başladığınızda hiç beğenmediğiniz tarz sonradan favori haline getirebilirsiniz. Eğer devam ederse ilginiz otomatik olmayan saatlere saat demiceksiniz bir süre sonra
Genellemeler yanlış oluyor. 30 yıldır düzenli saat takarım. 20 yıldır hobi boyutundadir benim için. Otomatik olmayan saatlere saat değil demiyorum. Eco-drive olsun solar olsun, astron olsun bu serileri büyük zevkle kullanıyorum.

Yine bir arkadaş 1- saat otomatik olmalı 2- İsviçre olmali demiş. Şu an İsviçre saat endüstrisinin uzmanları bile Grand Seiko saatlerin imaj dışında hiçbir konuda Swiss made saatlerden aşağıda olmadığını itiraf ediyor.

Lütfen kendi zevk ve yargılarınizi kesin kriterler olarak görmeyin.

Lenovo S1a40 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
copycat

Mesaj MrJingles » 31 Mar 2018, 21:47

@Ufkynl sonuçta burası bir forum ve görüşlerimizi rahatça dile getirebilmeliyiz. Eleştirmek demeyelim de benim aklımda bir soru işaretine dönüştü bu mevzu. Otomatik istediğimde neden dalgıç saati öneriliyor buna bir türlü anlam veremedim. :) Otomatik saatler sadece bu tarzdan oluşmuyor.

@EnderE foruma yeni üye oldum. Tabi tam manasıyla daha konulara vakıf değilim. Yaş 30'a geldi artık. Mesleğim müzisyenlik ama öğretmenlik de yapıyorum. Zamanla beğenilerim hayata bakışım elbette değişebilir. Sonuçta değişmeyen tek şey değişimdir. :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Gerçek bir saat enerjisini pilden ve ışıktan değil sahibinden alır.
Kullanıcı avatarı
MrJingles

Mesaj EnderE » 31 Mar 2018, 22:54

Egitimci +müzisyeni duyunca aklıma hemen bu modeli geldi. Rafine ve abartısız ama göz alıcı bir guzellik. Inhouse mekanizması ile şahsına münhasır. ResimResim

BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
EnderE

Mesaj MrJingles » 01 Nis 2018, 00:07

EnderE yazdı:Egitimci +müzisyeni duyunca aklıma hemen bu modeli geldi. Rafine ve abartısız ama göz alıcı bir guzellik. Inhouse mekanizması ile şahsına münhasır. ResimResim

Hocam otomatik saat mi bu? Tasarımı sade ama hoşuma gitti.
Kullanıcı avatarı
MrJingles

Mesaj EnderE » 01 Nis 2018, 00:18

MrJingles yazdı:
EnderE yazdı:Egitimci +müzisyeni duyunca aklıma hemen bu modeli geldi. Rafine ve abartısız ama göz alıcı bir guzellik. Inhouse mekanizması ile şahsına münhasır. ResimResim

Evet otomatik, aşağıda kardeş iki modelin linkleri mevcut

https://nomos-glashuette.com/en/tangent ... vercut-141

https://nomos-glashuette.com/en/metro/m ... ercut-1114

Kullanıcı avatarı
EnderE

Mesaj MrJingles » 01 Nis 2018, 00:28

EnderE yazdı:
MrJingles yazdı:

Evet otomatik, aşağıda kardeş iki modelin linkleri mevcut

https://nomos-glashuette.com/en/tangent ... vercut-141

https://nomos-glashuette.com/en/metro/m ... ercut-1114

Çok güzel siyah kadranlısı eminim çok daha güzeldir. Beyaz biraz daha orta yaş ve üstüne hitap ediyor. Psikolojik olarak insanı yavaşlatıyor gibi. Yalnız fiyatı da çok güzelmiş hocam. :D
Kullanıcı avatarı
MrJingles

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 115 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners