TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Yurtd覺覺 Al覺verilerinde %18 KDV Al覺nmas覺

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Yurtd覺覺 Al覺verilerinde %18 KDV Al覺nmas覺

Mesaj neperliva » 06 May 2018, 18:01

C羹mleten hay覺rl覺 olsun, her ey giderek daha da zorla覺yor :roll:
"Hata yapmayan kii asl覺nda genel olarak hi癟bir ey yapm覺yor demektir".
Kullan覺c覺 avatar覺
neperliva

Kay覺t: 25 Ara 2015, 02:10

Mesaj Masterport » 06 May 2018, 18:12

150m2 den b羹y羹k evlerin KDV oran覺 18 den 8 e d羹羹nce kaynak gerekmitir, kaynak da halk覺m覺z

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullan覺c覺 avatar覺
Masterport

Kay覺t: 22 Ara 2014, 17:41

Mesaj ercment45 » 06 May 2018, 23:59

Vergiler 羹lkesi TRK襤YE.
Kullan覺c覺 avatar覺
ercment45

Ya: 44
Kay覺t: 11 Eki 2016, 03:04

Mesaj g繹rkemk » 07 May 2018, 10:46

Bak s繹yle olacak 1000 USD 羹r羹n羹n fiyat覺 . Y羹zde yirmi g羹mr羹k vergisi oldumu sana 1200 USD. Onunda 羹zerine %18 KDV oldumu sana 1416 USD. E o zaman burada sana kaz覺k癟覺 t羹rkiye distrib羹t繹rde diyecek ki eer garantisi olsun istiyorsan mecbursun benden 羹r羹n 1700 USD' ye almaya.

Ohh zorla normalde 1200 usd ye alaca覺n 羹r羹n羹 sana 500 USD fazlas覺na 癟akacaklar.
Kullan覺c覺 avatar覺
g繹rkemk

Kay覺t: 02 Eyl 2016, 14:57

Mesaj Mandos » 07 May 2018, 10:58

Yan覺ltm覺 olmamak i癟in yaz覺yorum bu san覺r覺m g羹mr羹k vergisi alamad覺klar覺 羹r羹nler i癟in ge癟erli bu tarz bir eyler okudum. IOS, Spotify, Netflix tarz覺 yerlerden alacaklar. Ancak bu konu Ocak ay覺nda yasalam覺 ve bilgilendirme mailini atan Amazon. O y羹zden ilki pek mant覺kl覺 gelmedi. Avrupada bu tarz uygulamalar varm覺. Azerbaycanda ise direkt bankalar ekstre 羹zerinden kesiyormu bu vergiyi. Daha iyi bilenler vard覺r i癟imizde bu konuyu belki oralarda yaam覺 bulunmu olanlar.

Benim tahminim tuttuklar覺ndan alacaklar. Amazon tarz覺 b羹y羹k firmalardan almalar覺 kolay ancak Jomashop gibi yerlerden alamazlar diye d羹羹n羹yorum.

Tapatalk kullanarak iPhone arac覺l覺覺yla g繹nderildi
Kullan覺c覺 avatar覺
Mandos

Ya: 45
Kay覺t: 10 May 2013, 14:33

Mesaj copycat » 07 May 2018, 13:55

Mandos yazd覺:Yan覺ltm覺 olmamak i癟in yaz覺yorum bu san覺r覺m g羹mr羹k vergisi alamad覺klar覺 羹r羹nler i癟in ge癟erli bu tarz bir eyler okudum. IOS, Spotify, Netflix tarz覺 yerlerden alacaklar. Ancak bu konu Ocak ay覺nda yasalam覺 ve bilgilendirme mailini atan Amazon. O y羹zden ilki pek mant覺kl覺 gelmedi. Avrupada bu tarz uygulamalar varm覺. Azerbaycanda ise direkt bankalar ekstre 羹zerinden kesiyormu bu vergiyi. Daha iyi bilenler vard覺r i癟imizde bu konuyu belki oralarda yaam覺 bulunmu olanlar.

Benim tahminim tuttuklar覺ndan alacaklar. Amazon tarz覺 b羹y羹k firmalardan almalar覺 kolay ancak Jomashop gibi yerlerden alamazlar diye d羹羹n羹yorum.

Tapatalk kullanarak iPhone arac覺l覺覺yla g繹nderildi

neden alamas覺n. jomadan al覺r hem de nakit ve canl覺 olarak:). kap覺ya gelen 羹r羹n i癟in ptt nas覺l 癟at覺r 癟at覺r g羹mr羹k vergisini ak diye elden al覺yorsa KDV'yi de beraber ister iki kat覺 kadar paray覺 veririz.
Kullan覺c覺 avatar覺
copycat

Ya: 44
Kay覺t: 30 Mar 2015, 10:28

Mesaj schavelle » 07 May 2018, 15:06

T羹m d羹nyada KDV (VAT) sadece 羹r羹n羹n sat覺ld覺覺 羹lkede ge癟erli olan bir vergi deil midir?
Hatta yurtd覺覺nda maazadan bir 羹r羹n al覺rsan覺z ve VAT 繹derseniz d繹n羹te havaalan覺nda g羹mr羹kte faturas覺 ve tax free formu ile ibraz ederek onaylat覺r VAT iadesi al覺rs覺n覺z. Hatta ve hatta havaalan覺nda alamasan覺z bile T羹rkiye'ye d繹nd羹kten sonra 2-3 ay i癟inde konsoloslukta VAT iadesi al覺rs覺n覺z.
Tabi bunun i癟in al覺veri yapt覺覺n覺z yere "Tax Return" alaca覺n覺z覺 belirtmeniz gerekiyor.
(Avrupa Birlii 羹lkeleri i癟in non-EU vatanda olmak gerekiyor ama mesela ABD ve uzakdou i癟in b繹yle bir s覺n覺rland覺rma yok.)

Bunun tersi T羹rkiye'den yurtd覺覺na yap覺lan sat覺larda da ayn覺 ey ge癟erlidir. Yabanc覺 misafirler burada 繹dedikleri KDV'nin iadesini al覺rlar.

Bu sebeple yurtd覺覺ndan al覺nan bir 羹r羹n羹n g羹mr羹k vergisini bir yere kadar anlayabiliyorum ama KDV'yi (VAT) anlayam覺yorum.
(yani halk覺 "ciro kayna覺" olarak g繹rmek d覺覺nda)

https://premiertaxfree.com/how-shop-tax-free/germany
https://www.uzakrota.com/yurtdisi-alisverislerinizde-vergi-iadesi-alin/
http://www.globalblue.com/tax-free-shopping/germany/
Kullan覺c覺 avatar覺
schavelle

Ya: 48
Kay覺t: 29 Oca 2018, 10:45

nceki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 36 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners