Üzerinden biraz zaman geçmiş ama alta cevap veremediğim arkadaşlara da teşekkür ediyorum hayırlı olsun dilekleri için.
Kullanım deneyimi olarak bir güncelleme yapayım istedim. Baştan ilgimi çekerek aldığım saati, sonrasında bir ara çok beğenemedim nedense, kadran rengi soluk geldi gözüme, tam mavi olmayışı baştan hoş gelse de hoşuma gitmemeye başlamıştı. Denize girip çıktım iki defa kurma kolu girişinde oksitlenme meydana geldi. Bu biraz hayal kırıklığı yarattı. Kerpetenle gevşetebildim ve sonra sıkışmadı bir daha gerçi. Orijinal kayışı zaten direkt çıkartmıştım çöp niyetine. Nato, deri vs kayışlar da deneyip rahat edemedim ve hoş durmadı, satsam mı diye düşündüm hatta. Ama farklı konsepti olan bir Rus saatini her zaman mi alacağız deyip vazgeçtim. İyi ki vazgeçmişim, sonra sıradan bir saatçiden sıradan bir metal bilezik taktım ve oturdu, güzel oldu, 18 mm olduğundan olabilir, metal olmasının ağırlığı da yok. Bileğime tam oturdu, rahatça kullanıyorum. Güneşte bambaşka bir parlaklığı var ve suyun içinde, tam bir turkuaza dönüşüyor

Diğer saatlerin tersine bu çizildikçe daha bir hoşuma gidiyor. Özellikle çizdirmiyorum tabi ama bu saatin ruhuna göre takılıyorum. 1 seneye yakın kısa bir zaman içerisinde, mezara toprak atarken de denizin içinde keyif yaparken de bu saat kolumdaydı. Artık değerli bir hediye olarak birine vermek harici parayla satacağımı zannetmiyorum.