Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.
İyi Forumlar Dileriz
TSF
-

fedheden
-
omrfrka » 17 Tem 2018, 14:38
eğer kaplama ise çizik giderilmez diye biliyorum,ama normal brushed steel olsaydı kolaylıkla polisaj işlemi ile çizikler giderilirdi
ama yinede forumda saat ustaları kesin bilgi verirler,benmide pvd kaplama saatimin bi bölümü çizildi ve siyah olduğu için çok göze batıyor yaptıramadım bende malesef

-

omrfrka
-
Mandos » 17 Tem 2018, 14:52
Mat siyah metal bölge tokası mı oluyor? Fotoğraf atabilir misiniz?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
-

Mandos
-
Ankthas » 17 Tem 2018, 15:04
PVD kaplamadır muhtemelen saatçiye götürürseniz halledecektir, fakat evde kendiniz yapamazsınız. Ama ben esas başka bi şey söyleyeceğim, eğer çok kötü bir düşüş değilse ve kötü bir anısı yoksa bu tarz kullanımsal izler saati kim zaman daha değerli yapabiliyor. Genelde saati satmayı düşünüyorsanız bu tarz çizikler sorun olur, halbuki sizin saatiniz özel bir saat ve satmayacaksınız o izi de hatırlanması için saklayabilirsiniz. Ki anladığım kadarıyla çizik tokada, sürekli gözükecek bir yerde değil. Tabi ki takdir sizin

Deniz
-

Ankthas
-
ekdellal » 18 Tem 2018, 00:19
Permanent marker kalemler var, siyahı iş görür bence, geçmiş olsun.
-

ekdellal
-
fedheden » 18 Tem 2018, 00:35
Anladığım kadarıyla saatin çizilen bölgesi ve diğer tarafları bayağı hassas. Duvar olur, tezgah olur aklınıza gelebilecek herhangibir yerde çarpmasanız bile hafif dokunması yeterli oluyor saatin çizilmesi için. Benim için bu kadar değerli bir saati çizilmesin birşey olmasın diye çıkarıp bir köşeye bırakmak üzüyor

Asla kolumdan çıkarmazdım normalde

Kalıcı bir çözüm bulabilecek olan yok mu ? Veya herhangibir yeri çizildiğinde pratik ve etkili bir çözüm sunabilecek

-

fedheden
-
omrfrka » 18 Tem 2018, 02:06
fedheden yazdı:Anladığım kadarıyla saatin çizilen bölgesi ve diğer tarafları bayağı hassas. Duvar olur, tezgah olur aklınıza gelebilecek herhangibir yerde çarpmasanız bile hafif dokunması yeterli oluyor saatin çizilmesi için. Benim için bu kadar değerli bir saati çizilmesin birşey olmasın diye çıkarıp bir köşeye bırakmak üzüyor

Asla kolumdan çıkarmazdım normalde

Kalıcı bir çözüm bulabilecek olan yok mu ? Veya herhangibir yeri çizildiğinde pratik ve etkili bir çözüm sunabilecek

En pratik çözümü söylemişler zaten hocam marker kalem ile üstünden geçmek:)

En son
omrfrka tarafından 18 Tem 2018, 02:14 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
-

omrfrka
-
Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion
Kimler çevrimiçi
Bu forumu gezen kullanıcılar: alicem, golce, Google [Bot], ofis, sphinx, Umutunal ve 43 misafir