TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Ekonomik kriz ve artan saat fiyatları

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Ekonomik kriz ve artan saat fiyatları

Mesaj Hellhound » 06 Eyl 2018, 22:01

moccleather yazdı:
ozgtegin yazdı:
moccleather yazdı:Yaklaşık 3000$ a aldığım Omega Speedmaster Broad Arrow 1957 white dial saate 2 hafta sonra 5000$ a ilan açmamdan bahsediyor. Bu yaptığım saati satmak istememek olarak nitelendirilebilir ayrıca ebay, chrono24 vb sitelerde satışta olan saatlerden daha uygun bir fiyattı 5000$

Eğer sattıysanız iyi kar gercekten. 2 haftada 2000$; böyle ayda bir kaç satış yapsam çalışmama hiç gerek yok... Ahh ahh ticaretten de anlamam ki [emoji12]

Sent from my SM-C7000 using Tapatalk

Satmamak üzere açılmış bir ilandı... Tag Heuer Monaco ile takasladım.

Başlığın konusundan fazlaca uzaklaşılmış ama merak edip ilgili satış başlığına bakınca dayanamadım...

Resim

Konuya dönecek olursak kur bu kadar dalgalı iken satılan mala karga, alınan mala şahin gibi yaklaşılması normal. Düzenin yeniden oturmasını beklemek en mantıklı seçenek diye düşünüyorum.
gurmekokular
Kullanıcı avatarı
Hellhound

Mesaj KKarakuş » 06 Eyl 2018, 22:13

Hellhound yazdı:
moccleather yazdı:
ozgtegin yazdı:
moccleather yazdı:Yaklaşık 3000$ a aldığım Omega Speedmaster Broad Arrow 1957 white dial saate 2 hafta sonra 5000$ a ilan açmamdan bahsediyor. Bu yaptığım saati satmak istememek olarak nitelendirilebilir ayrıca ebay, chrono24 vb sitelerde satışta olan saatlerden daha uygun bir fiyattı 5000$

Eğer sattıysanız iyi kar gercekten. 2 haftada 2000$; böyle ayda bir kaç satış yapsam çalışmama hiç gerek yok... Ahh ahh ticaretten de anlamam ki [emoji12]

Başlığın konusundan fazlaca uzaklaşılmış ama merak edip ilgili satış başlığına bakınca dayanamadım...

Resim

Konuya dönecek olursak kur bu kadar dalgalı iken satılan mala karga, alınan mala şahin gibi yaklaşılması normal. Düzenin yeniden oturmasını beklemek en mantıklı seçenek diye düşünüyorum.
Detaylar detaylar :D

SM-A520F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
" İnsanlar hangi dünyaya kulak kesilmişse, öbürüne sağır..! " / İsmet ÖZEL
Kullanıcı avatarı
KKarakuş

Mesaj Moccstudio » 06 Eyl 2018, 22:17

Hellhound yazdı:
moccleather yazdı:
ozgtegin yazdı:

Resim

Konudan koptuğumuzu düşünmüyorum. Artan kur ve saat fiyatlarıyla gayet alakalı. Kurla beraber artan saat fiyatları ve kişilerin davranışları gibi bir alt başlık eklemiş oldum ama hakılısınız biraz uzadı.
Kullanıcı avatarı
Moccstudio

Mesaj ilkayacil » 06 Eyl 2018, 22:17

Bütün yorumlarınızı okudum sevgili arkadaşlar, naçizane bir şey söylemek isterim.
Adını ekonomik kriz mi koyarız yoksa ekonomik daralma mı koyarız bilemiyorum sonuçta ekonomist değilim ve bu durumlar için çözüm üretecek veya uygulayacak olan kişiler bizler değiliz.
Halk olarak şuna bakmalıyız bence; alım gücümüz gerçekten düştü.
Bu durum saat konusunda da böyle, sıfır veya ikinci el araç alımında da böyle, ne bileyim markete gidip aldığımız peynire bile ciddi oranda zam geldikten sonra bizim alım gücümüz doğal olarak düşüyorsa bu durumu ben bir sorun olarak görürüm ve devlet büyüklerimizden acilen bir çözüm bulmalarını isterim.
Saygılar..
Kullanıcı avatarı
ilkayacil

Mesaj Maradona » 06 Eyl 2018, 22:21

Satmamak için satış ilanı neden açılır?

a) Silah zoruyla
b) Olur da eğer tutarsa iyi bir kâr elde etme düşüncesiyle

Bu ikisi haricinde bir seçenek bulamıyorum... İlginç geldi...
Kullanıcı avatarı
Maradona

Mesaj Moccstudio » 06 Eyl 2018, 22:25

cbmad yazdı:Ben de iki sene önce Seiko turtle padi srpa021 saatin sahibinden bir alışveriş sitesinde saatin limitli olduğu üretiminin devam etmediği ve artık bulunamayacağı açıklamasıyla 2.000 tl satış fiyatiyla ilana verildiğini net hatırlıyorum.

Ha yine d herkes saatine kendince fiyatıni belirleyebilir ve yazabilir, keza artan kurun yeni saatler olduğu kadar biz saatkullanan ikinci ele de yansıması çok normaldir, ve yine fiyatta pazarlık yapılmamasını isteyebilir, pazarlık yaklaşımını hoş karşılamayağını da ifade edebilir. aAncak bunun medeni şekilde ifade edilmesini beklemek de bizim hakkımız ve İfşa tehdit hakaret vsi çirkin şeyler. Sağlık olsun yiine de.

Resim

İlanımdaki “attention please özelden yazacaklarınızı afişe edebilirim [emoji4]”i şaçma/sapan tekliflerin önüne geçebilmek için şakayla karışık yazdıydım. Vay be!!

Saçma sapan yazarak şimdide başka bi yeremi taşıyacağım konuyu yoksa.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Moccstudio

Mesaj rolexcollector » 06 Eyl 2018, 22:27

Maradona yazdı:Satmamak için satış ilanı neden açılır?

a) Silah zoruyla

Ben bunu normal karşılıyorum.
Örneğin bir hulk örneği verelim.
Şu anda 9500 usd seviyelerinde fiyatı.
Öyle bir fırsat geldi ki 7500 e aldım mesela bu saati.
İlanı 7500 mü 10000 mi açmalı?

Ha ama, örneğin mert ile çok samimiyim mert dedi ki abi bir hulk var bende 7500 e almıştım kar etmeden vereyim sana. Bu saati alıp 2 ay sonra 10000 ilan açarsam benim etik anlayışıma göre olmaz.

Bu durumda şunu yaparım, mert saatten sıkıldım 9000 e müşteri var. 1500 artı değerin yarısını sana veriyorum. O zaman gönlüm rahat eder...

* benzer bir örneği batman de yaşadım. Çok samimi arkadaştan aldım. Sattığımda oluşan artı bedeli paylaştım kendisi ile...

Ama çok göreceli konu... 30 farklı yorum çıkabilir.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
The best , or nothing..
Instagram : rolex.collector
Kullanıcı avatarı
rolexcollector

Mesaj Moccstudio » 06 Eyl 2018, 22:36

Maradona yazdı:Satmamak için satış ilanı neden açılır?

a) Silah zoruyla

Şimdi söyle; siz lüks saat meraklısıysanız Satılan saatin ederini veya nereden/nasıl araştırmalar yaparak ederine ulaşabileceğinizi biliyorsunuzdur. İşte bunlara göre bir teklif yaparsınız.

1-şöyle diyebilirsiniz; Almanyada yada Amerika var bu saat oralardan da alabilir yada aldırabilirim eğer sizin içinde uygunsa oradaki fiyatı/fiyata yakınını size teklif edeceğim ....tl/$ herneyse bu fiyatı zaten kabul etmem

2- zaten o fiyatı kimse vermez bu forumda bende saatimi kullanmaya devam ederim.

Umarım açıklayıcı olmuştur.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Moccstudio

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 178 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners