TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Citizen Seiko Hamilton Seçim Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Seçim

Mesaj CptOz » 20 Eki 2018, 01:13

Seiko Snzg13j mi dendi? [emoji16]Resim

Sent from my SM-C7000 using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
CptOz

Mesaj Pardayan » 20 Eki 2018, 01:59

ozgtegin yazdı:Seiko Snzg13j mi dendi? [emoji16]Resim

Demiş bulundum. Budur işte ! :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Pardayan

Mesaj Oktyk » 20 Eki 2018, 03:15

Pardayan yazdı:
Oktyk yazdı:Yapi olarak military speclerde, 38 - 40 mm arası capta, celik yada titanyum bilezik...

Seiko SNZG13j ye baktınız mı ?

Baktim ama acikcasi genel olarak Seiko 5 serisi uzerinde durmamistim. Genel olarak 5 serisi tavsiye edilebilir mi yoksa bu modelin bir ozelligi var mi?

Guzel de duruyor. Bunun 37 mm lik bir modeli de varmis sanirim. Ikisi arasinda kalite farki var mi acaba? Yoksa kucuk capi tercih ederim.

Peki fiyat / performans olarak bu saat mi, Hamilton H70455133 mu? :).

Resim
Kullanıcı avatarı
Oktyk

Mesaj Pardayan » 20 Eki 2018, 04:07

Seiko 5 serisi tabi ki tavsiye edilir. Fiyat performansı çok iyidir. Ama Seiko SNZG ile Hamilton Khaki nin birbir mukayesesi doğru olmaz.Bir kere arada bayağı bir fiyat farkı var. Hamilton yurt dışından sipariş ederseniz (Jomashop örneğin) size 520 dolar civarına mal olur vergi nakliye dahil.
SNZG13 ü baz alırsak size maliyeti 165 dolar civarıdır. Arada 3 kattan fazla fark var.
Kullanıcı avatarı
Pardayan

Mesaj CptOz » 20 Eki 2018, 12:52

Seiko 5 Snzg13j 100 mt suya dayanıklı, kasa ve kadran daha kaliteli bir duruşta, 41mm çapında ve askeri (military) stil. Fiyatlari şu an 1100 TL yukarısı.

Benzeri olan SEIKO 5 SNX809K1 50 mt ye kadar suya dayanıklı, 38 mm çaplı ve fiyat 800 TL civarlarında.

Ayrıca SEIKO 5 SNKL61K1S gibi bir model de olabilir fiyat daha uygun, diğerleriyle aynı mekanizma ve 38 mm. Ayrıca kadranı ben oldukça beğendim. (fiyatlar N11 den alınmıştır)

Fiyat sorunu yoksa, bütçenize göre daha üst modellere veya İsviçre saatlerine de (otomatik) bakabilirsiniz. ResimResimResim

Kullanıcı avatarı
CptOz

Mesaj Oktyk » 20 Eki 2018, 14:42

Tesekkurler. Seiko'larin video yorumlarini izlerken bilezik dokusu, rengi, tonu ile kasa arasinda uyumsuzluklar farkettim. Belki fiyat grubu icin kabul edilebilir tolerans icindedir. Fakat 25 sene kalite ile ugrasinca boyle takintili oluyor insan :lol:.

Hamilton icin yurtdisi yerine Edip saat ile pazarliga girebilirim. Baska alternatif cikmazsa simdilik Hamilton H70455133 - Citizen Promaster Tough arasinda gidip geliyorum... :)
Kullanıcı avatarı
Oktyk

Mesaj Fatih28 » 20 Eki 2018, 16:18

Oktyk yazdı:Tesekkurler. Seiko'larin video yorumlarini izlerken bilezik dokusu, rengi, tonu ile kasa arasinda uyumsuzluklar farkettim. Belki fiyat grubu icin kabul edilebilir tolerans icindedir. Fakat 25 sene kalite ile ugrasinca boyle takintili oluyor insan :lol:.

Hamilton icin yurtdisi yerine Edip saat ile pazarliga girebilirim. Baska alternatif cikmazsa simdilik Hamilton H70455133 - Citizen Promaster Tough arasinda gidip geliyorum... :)

Bu ikisi arasında kalıyor iseniz kesinlikle hamilton derim naçizane...

Kendi Hamilton’um ilede eşlik edeyim...[emoji1303]

Resim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Fatih28

Mesaj Oktyk » 20 Eki 2018, 20:28

Keske biraz buyuk capli saat kullanabilsem. Gecen ay begenerek 43 mm bir saat aldim ama anladim ki 40 mm capi gecmeyen saatleri seviyorum. Boyle olunca da kronometre vb. ekstra ozellikler kisitli bulunuyor o cap grubunda.
Kullanıcı avatarı
Oktyk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 166 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners