Bende kendi dusuncemi yaziyim.
1)Her sosyal ortamin kendine ozgu kurallari vardir, forumunda mevcut. Her kuralin, nezaket kurallari gibi, yazili olmasina gerek yok. Ki genelde yeni bir sosyal ortama girince kendini tanitmak, cok da anlatim gerekmeyen bir nezaket kuralidir.
2) Hukuki tartismaya girmek istemem ama, saatinizi de degistirmis, imkanlar dahilince (makenizma degisimi) tamir edilmesi denenmis. Satici sorun olmadigini dusunuyor, siz oldugunu soyluyorsunuz. Uyusmazlik mevcut, cozum yollari mevzuatta var. Bu yol tercih edilmeden satici iadeyi secmis. Sizin yasal hakkiniz sakli. Hakli oldugunuza inaniyorsaniz gerekli basvurulari yapin.
3)Her ne kadar firmayi elestirme hakkimiz olsa da, ticari aktivitlerini sorgulamak manasiz. Ayrica siz firmani sattigi butun Meistersingerler de sorun oldugunu ima ediyorsunuz bu durumda. Baska bir saat almak niye sorununuzu cozmuyor anlamadim.
4) Turkiyede laiklik tartismasinin mini etek turban ekseninde dondugu dusunulurse, ifade ozgurlugunun de bu sekilde nitelendirilmesi beni hic sasirtmadi. Bir kere daha soyleyim, forum sikayetimvar . com benzeri bir yer degil. Sikayetinizi ifade edebilirsiniz, ettiniz. Konu silinsin demiyorum, ama devam etmesini manasiz buluyorum. Ithaminiza gelirsek, yurtdisinda yasiyorum, TevfiKAydin dan su ana kadar hic alisverisim olmadi, dukkani nerde onu bile bilmem. Sanirim sattigi saatlerin segmenti de benim genel ilgi alanimda degil.
5) Teknik sorun demoktratik oylamayla belirlenmez. Siz inekler 3 ayaklidir diyen 1.000.000 kisi bulsaniz da, 1 kisi 4 ayakli diyorsa o haklidir. Siz zaten bilgi almaya degil, kendinizi hakli cikaracak delil ve veri toplamaya calisiyorsunuz. Sorununuzu cozmeye calismadiginiz asikar.
serhatyal yazdı:@Bg17
1)Kendimi tanitmamin bu konunun icerigi ile nasil bir alakasi var? Foruma yazmak icin boyle bir kural vardiysa da bana bildirilmedi. Bildirilse tanitirdim.
2)Tuketici kanununa gore yasal yollardan birini secme hakki tuketiciye aittir. Isterseniz arastirabilirsiniz. Ben degisim sectim, yerine getirilmedim.
3)Ayni yerden ayni saati almamin su sartlar sonuc getirmeyecegi ortada. Yurtdisindan saat alacaksam neden distributorluk diye bir kavram var?
4)Ben konuyu teknik tartismaya cekmeye calisirken, halen firma savunuculugu yaptiginiza ve ifade ozgurlugumu kisitlamak pahasina konunun kitlenmesini onerdiginize gore belki de sizin Tevfik Aydin saat ile bir cikar iliskiniz var?
5)Saatin sorunlu olduguna eminim. Usta yorumu da aldim, referans olarak buraya yazdim. Video da koydum. Karsit teknik gorus de sadece - tarafli oldugu asikar - firma sahibinden geldi. Bu durumda henuz 2 goruse karsin 1 gorus var. Anladigim kadariyla sizin de teknik bir gorusunuz yok.
Hakliysaniz, israrcilik kotu birsey degildir. Ben de boyle oldugunu dusunuyorum.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...