TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

İlk Otomatik Saat Önerisi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: İlk Otomatik Saat Önerisi

Mesaj krmtoprak » 23 Haz 2019, 03:57

Merhaba arkadaşlar. Meksika' dan herkese selamlar. Konuyu hortlatıyorum. Yaklaşık 4 aydır Meksika dayım. Buraya gelmek için saat ve bıçak koleksiyonlarım da dahil, pek çok şeyi feda ettim. Ama saat tutkusu bende çok ayrı bir yere sahip. Türkiye deyken lüks sekmen hariç, aklınıza gelebilecek tüm markalara sahip oldum. Seiko' lar, Seiko' 5 ler, Candino' lar, Swiss Hanowa' lar, Claude Bernard' lar, Tissot otomatikler, Bulova, Buler, Roamer, Swiss Legand, Festina, Invicta, Stuhrling, Timex, Swatch,...vs. aklıma gelen başlıca sahip olduğum markalardı. Maalesef hepsini çok çok zararına satmak zorunda kaldım. Nasip, kısmet diyelim. Demek istediğim Turkiye pazarında satılan orta ve ust sekmen quartz ve otomatik bir çok saate sahip oldum. Şimdi Meksika da çok kısıtlı bir bütçeyle tekrar bu tutkumu hayata geçirmeye çalışıyorum. Buranın avantajı Amerika Birleşik Devletleri' ne çok yakın olduğu için Amazon.com dan rahatlıkla alış veriş yapabilmem. Sadece 3 günde adresime geliyor siparişim. Şimdiye kadar 4 saat aldım Amazon dan. 3 tanesi swiss made ( 2 adet Wenger, 1 adet Victorinox), 1 tanesi de Çin menşeili Starking automatic. Wenger' leri ve Victorinox' u tanesi 40 dolar civarında gibi çok makul bir fiyata aldım ki, her bir saatin ülkemizdeki satış fiyatı 1000 tl nin üzerinde maalesef. Starking ise 49 dolar+ 10 dolar kargo ya geldi bana. AliExpress ten alsaydım kargo ödemeyecektim ancak 1 ay kargo beklemek istemedim. Herneyse, bu kadar lafı uzatmamın sebebi; belli başlı Çin üretimi saatlere karşı ön yargılı olmayın arkadaşlar. Bunu ben diyorsam lütfen dikkate alın. Dediğim gibi, daha önce hemen hemen tüm markaların sahibi oldum ve bu konuda oldukça tecrübeli olduğuma inanıyorum. Özellikle Cadisen, Guanquin, Starking ve Nakzen marka saatlerin otomatik modellerini gözünüz kapalı bir şekilde alabilirsiniz. Bu markalar özellikle 2018 de piyasaya girdi ve tek amaçları pazarı bloke etmek. Isviçre ve Japon ureticileri deyim yerindeyse "bitirmek". Zaten Cadisen, Guanquin ve Nakzen japon Miyota mekanizmaları kullanıyorlar. Starking ise in-house mekanizmayla pazarda söz sahibi. Bu saatler fiyatlarına karşılık, inanılmaz kaliteli modellerle piyasaya girdiler. Miyota otomatik mekanizma, gerçek safir cam (dikkat edin, "safir kaplama" değil), masif çelik bilezik, kelebek toka gibi özellikleri olan saatleri, 50 dolar civarında gibi bir rakamla piyasaya sürüyorlar. Bu inanılmaz bir fiyat!! Eğer otomatik bir saat alacaksanız ve benim gibi fazla bir bütçeniz yoksa, kesinlikle bu saatlerden birini tercih ediniz. Size tüm samimiyetimle rica ediyorum. Saati elinize aldığınızda kalitesine hayran kalıyorsunuz ve bu saatin bu fiyata satıldığına inanamıyorsunuz. "Amma abarttın ha!" diyebilirsiniz ama bunları size tüm samimiyetimle yazıyorum. Bunun haricinde Invicta ve Stuhrling' ten uzak durmanızı tavsiye ederim. Bana göre Invicta nın alınacak tek modeli Pro Diver Automatic dir (80 dolar civarında). Bunun dışında ucuz malzeme kullanan, sadece gösterişli kutularıyla bizi cezbeden, hemen hemen tüm modellerini Çin de ürettiren bir markadır (bir kaç tane Swiss Made modeli vardır, bunları tabiki tenzi ederim). Stuhling de aynı kalitede bir marka tabi. Başka bir naçizane tavsiyem; bütçenize uyan tüm "swiss made" saatleri yine gözünüz kapalı bir şekilde alabilirsiniz. Hangi marka olduğu farketmez. Bu bir moda markası da olabilir (Emperio Armani veya Calvin Klein gibi). Yeterki "swiss made" ibaresi olsun. Ama bende quartz (pilli) bir saate, swiss made bile olsa 50-60 dolardan fazla verilmesi taraftarı değilim arkadaşlar. Lafı fazla uzattığım için kusuruma bakmayın lütfen. Gurbet elde olduğum için baya dolmuşum, bizde "dilim şişti" derler. Hakkınızı helal edin. Tüm saat severlere ve güzel ülkeme selam olsun. Allahaısmarladık..
Kullanıcı avatarı
krmtoprak

Mesaj cbmad » 23 Haz 2019, 12:04

Meksika ve diğer gurbettekilere selamlar :thumbup:
Kullanıcı avatarı
cbmad

Mesaj dogodenizli » 23 Haz 2019, 12:37

krmtoprak yazdı:Merhaba arkadaşlar. Meksika' dan herkese selamlar. Konuyu hortlatıyorum. Yaklaşık 4 aydır Meksika dayım. Buraya gelmek için saat ve bıçak koleksiyonlarım da dahil, pek çok şeyi feda ettim. Ama saat tutkusu bende çok ayrı bir yere sahip. Türkiye deyken lüks sekmen hariç, aklınıza gelebilecek tüm markalara sahip oldum. Seiko' lar, Seiko' 5 ler, Candino' lar, Swiss Hanowa' lar, Claude Bernard' lar, Tissot otomatikler, Bulova, Buler, Roamer, Swiss Legand, Festina, Invicta, Stuhrling, Timex, Swatch,...vs. aklıma gelen başlıca sahip olduğum markalardı. Maalesef hepsini çok çok zararına satmak zorunda kaldım. Nasip, kısmet diyelim. Demek istediğim Turkiye pazarında satılan orta ve ust sekmen quartz ve otomatik bir çok saate sahip oldum. Şimdi Meksika da çok kısıtlı bir bütçeyle tekrar bu tutkumu hayata geçirmeye çalışıyorum. Buranın avantajı Amerika Birleşik Devletleri' ne çok yakın olduğu için Amazon.com dan rahatlıkla alış veriş yapabilmem. Sadece 3 günde adresime geliyor siparişim. Şimdiye kadar 4 saat aldım Amazon dan. 3 tanesi swiss made ( 2 adet Wenger, 1 adet Victorinox), 1 tanesi de Çin menşeili Starking automatic. Wenger' leri ve Victorinox' u tanesi 40 dolar civarında gibi çok makul bir fiyata aldım ki, her bir saatin ülkemizdeki satış fiyatı 1000 tl nin üzerinde maalesef. Starking ise 49 dolar+ 10 dolar kargo ya geldi bana. AliExpress ten alsaydım kargo ödemeyecektim ancak 1 ay kargo beklemek istemedim. Herneyse, bu kadar lafı uzatmamın sebebi; belli başlı Çin üretimi saatlere karşı ön yargılı olmayın arkadaşlar. Bunu ben diyorsam lütfen dikkate alın. Dediğim gibi, daha önce hemen hemen tüm markaların sahibi oldum ve bu konuda oldukça tecrübeli olduğuma inanıyorum. Özellikle Cadisen, Guanquin, Starking ve Nakzen marka saatlerin otomatik modellerini gözünüz kapalı bir şekilde alabilirsiniz. Bu markalar özellikle 2018 de piyasaya girdi ve tek amaçları pazarı bloke etmek. Isviçre ve Japon ureticileri deyim yerindeyse "bitirmek". Zaten Cadisen, Guanquin ve Nakzen japon Miyota mekanizmaları kullanıyorlar. Starking ise in-house mekanizmayla pazarda söz sahibi. Bu saatler fiyatlarına karşılık, inanılmaz kaliteli modellerle piyasaya girdiler. Miyota otomatik mekanizma, gerçek safir cam (dikkat edin, "safir kaplama" değil), masif çelik bilezik, kelebek toka gibi özellikleri olan saatleri, 50 dolar civarında gibi bir rakamla piyasaya sürüyorlar. Bu inanılmaz bir fiyat!! Eğer otomatik bir saat alacaksanız ve benim gibi fazla bir bütçeniz yoksa, kesinlikle bu saatlerden birini tercih ediniz. Size tüm samimiyetimle rica ediyorum. Saati elinize aldığınızda kalitesine hayran kalıyorsunuz ve bu saatin bu fiyata satıldığına inanamıyorsunuz. "Amma abarttın ha!" diyebilirsiniz ama bunları size tüm samimiyetimle yazıyorum. Bunun haricinde Invicta ve Stuhrling' ten uzak durmanızı tavsiye ederim. Bana göre Invicta nın alınacak tek modeli Pro Diver Automatic dir (80 dolar civarında). Bunun dışında ucuz malzeme kullanan, sadece gösterişli kutularıyla bizi cezbeden, hemen hemen tüm modellerini Çin de ürettiren bir markadır (bir kaç tane Swiss Made modeli vardır, bunları tabiki tenzi ederim). Stuhling de aynı kalitede bir marka tabi. Başka bir naçizane tavsiyem; bütçenize uyan tüm "swiss made" saatleri yine gözünüz kapalı bir şekilde alabilirsiniz. Hangi marka olduğu farketmez. Bu bir moda markası da olabilir (Emperio Armani veya Calvin Klein gibi). Yeterki "swiss made" ibaresi olsun. Ama bende quartz (pilli) bir saate, swiss made bile olsa 50-60 dolardan fazla verilmesi taraftarı değilim arkadaşlar. Lafı fazla uzattığım için kusuruma bakmayın lütfen. Gurbet elde olduğum için baya dolmuşum, bizde "dilim şişti" derler. Hakkınızı helal edin. Tüm saat severlere ve güzel ülkeme selam olsun. Allahaısmarladık..

''Bu saatler fiyatlarına karşılık, inanılmaz kaliteli modellerle piyasaya girdiler. Miyota otomatik mekanizma, gerçek safir cam (dikkat edin, "safir kaplama" değil), masif çelik bilezik, kelebek toka gibi özellikleri olan saatleri, 50 dolar civarında gibi bir rakamla piyasaya sürüyorlar. Bu inanılmaz bir fiyat!!''
Șu cümleye birebir katiliyorum. Ne kadar ekmek o kadar köfte. 50 dolara safir camlı japon mekanizmalı kelebek tokalı vs. Bir saat bulmanız neredeyse imkansız. En basitinden seikolarin 400 500 dolAr bandında satılan bazı saatlerinde bile safir cam yok.
Velhasılı bir markaya veya bir modele önyargıyla yaklaşmadan önce o saati bir kez olsun elinize alın hissiyatına bakın ondan sonra eleştirin. Tabiri caizse saati inceledikten sonra ''bu saat değil ya'' deyin.

Şunu unutmamak gerek bugünün çinli markaları hor görme durumu zamanında japon ve güney kore mallari için söz konusuydu. Günümüzde ise japonsa gozun kapalı al deniyor. Yani çinde sadece kalitesiz mallar üretilmiyor gayet kaliteliler de var aralarında.
Açık konuşmak gerekirse beyefendinin yazdığı markaların bazı modellerinin hissiyatı 4-5 binlik tissot lara hatta ve hatta hamilton lara taş çıkartır. Seiko ile kıyas bile kabul etmez. Çinde işçilik çok daha düşük maliyetli olduğu için bu şaşılacak bir durum olmasa gerek :) ayrıca yine beyefendinin belirttiği gibi in house mekanizmali saatleri de var bazı çinli markaların. Ki bunun ne demek olduğunu forumdaslar benden daha iyi bilir. Büyük ar-ge gerektirir. İn house mekanizma üreten kaç marka var günümüzde? Tek yaptıkları şey rotoru değiştirmek. Eta sellita miyota bitti gitti.
Sözün özü șu önyargılarımızı bir kirsak 3-5 markaya sıkışıp kalmasak hem daha farklı alternatifler keşfetmiş oluruz hem de forum renklenir. Çeşitlenir.
Kullanıcı avatarı
dogodenizli

Mesaj krmtoprak » 23 Haz 2019, 20:00

''Bu saatler fiyatlarına karşılık, inanılmaz kaliteli modellerle piyasaya girdiler. Miyota otomatik mekanizma, gerçek safir cam (dikkat edin, "safir kaplama" değil), masif çelik bilezik, kelebek toka gibi özellikleri olan saatleri, 50 dolar civarında gibi bir rakamla piyasaya sürüyorlar. Bu inanılmaz bir fiyat!!''
Șu cümleye birebir katiliyorum. Ne kadar ekmek o kadar köfte. 50 dolara safir camlı japon mekanizmalı kelebek tokalı vs. Bir saat bulmanız neredeyse imkansız. En basitinden seikolarin 400 500 dolAr bandında satılan bazı saatlerinde bile safir cam yok.
Velhasılı bir markaya veya bir modele önyargıyla yaklaşmadan önce o saati bir kez olsun elinize alın hissiyatına bakın ondan sonra eleştirin. Tabiri caizse saati inceledikten sonra ''bu saat değil ya'' deyin.

Şunu unutmamak gerek bugünün çinli markaları hor görme durumu zamanında japon ve güney kore mallari için söz konusuydu. Günümüzde ise japonsa gozun kapalı al deniyor. Yani çinde sadece kalitesiz mallar üretilmiyor gayet kaliteliler de var aralarında.
Açık konuşmak gerekirse beyefendinin yazdığı markaların bazı modellerinin hissiyatı 4-5 binlik tissot lara hatta ve hatta hamilton lara taş çıkartır. Seiko ile kıyas bile kabul etmez. Çinde işçilik çok daha düşük maliyetli olduğu için bu şaşılacak bir durum olmasa gerek :) ayrıca yine beyefendinin belirttiği gibi in house mekanizmali saatleri de var bazı çinli markaların. Ki bunun ne demek olduğunu forumdaslar benden daha iyi bilir. Büyük ar-ge gerektirir. İn house mekanizma üreten kaç marka var günümüzde? Tek yaptıkları şey rotoru değiştirmek. Eta sellita miyota bitti gitti.
Sözün özü șu önyargılarımızı bir kirsak 3-5 markaya sıkışıp kalmasak hem daha farklı alternatifler keşfetmiş oluruz hem de forum renklenir. Çeşitlenir.[/quote]

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Kullanıcı avatarı
krmtoprak

Mesaj krmtoprak » 23 Haz 2019, 20:00

cbmad yazdı:Meksika ve diğer gurbettekilere selamlar :thumbup:

:thumbup:
Kullanıcı avatarı
krmtoprak

Önceki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Bing [Bot] ve 147 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners