krmtoprak yazdı:Merhaba arkadaşlar. Meksika' dan herkese selamlar. Konuyu hortlatıyorum. Yaklaşık 4 aydır Meksika dayım. Buraya gelmek için saat ve bıçak koleksiyonlarım da dahil, pek çok şeyi feda ettim. Ama saat tutkusu bende çok ayrı bir yere sahip. Türkiye deyken lüks sekmen hariç, aklınıza gelebilecek tüm markalara sahip oldum. Seiko' lar, Seiko' 5 ler, Candino' lar, Swiss Hanowa' lar, Claude Bernard' lar, Tissot otomatikler, Bulova, Buler, Roamer, Swiss Legand, Festina, Invicta, Stuhrling, Timex, Swatch,...vs. aklıma gelen başlıca sahip olduğum markalardı. Maalesef hepsini çok çok zararına satmak zorunda kaldım. Nasip, kısmet diyelim. Demek istediğim Turkiye pazarında satılan orta ve ust sekmen quartz ve otomatik bir çok saate sahip oldum. Şimdi Meksika da çok kısıtlı bir bütçeyle tekrar bu tutkumu hayata geçirmeye çalışıyorum. Buranın avantajı Amerika Birleşik Devletleri' ne çok yakın olduğu için Amazon.com dan rahatlıkla alış veriş yapabilmem. Sadece 3 günde adresime geliyor siparişim. Şimdiye kadar 4 saat aldım Amazon dan. 3 tanesi swiss made ( 2 adet Wenger, 1 adet Victorinox), 1 tanesi de Çin menşeili Starking automatic. Wenger' leri ve Victorinox' u tanesi 40 dolar civarında gibi çok makul bir fiyata aldım ki, her bir saatin ülkemizdeki satış fiyatı 1000 tl nin üzerinde maalesef. Starking ise 49 dolar+ 10 dolar kargo ya geldi bana. AliExpress ten alsaydım kargo ödemeyecektim ancak 1 ay kargo beklemek istemedim. Herneyse, bu kadar lafı uzatmamın sebebi; belli başlı Çin üretimi saatlere karşı ön yargılı olmayın arkadaşlar. Bunu ben diyorsam lütfen dikkate alın. Dediğim gibi, daha önce hemen hemen tüm markaların sahibi oldum ve bu konuda oldukça tecrübeli olduğuma inanıyorum. Özellikle Cadisen, Guanquin, Starking ve Nakzen marka saatlerin otomatik modellerini gözünüz kapalı bir şekilde alabilirsiniz. Bu markalar özellikle 2018 de piyasaya girdi ve tek amaçları pazarı bloke etmek. Isviçre ve Japon ureticileri deyim yerindeyse "bitirmek". Zaten Cadisen, Guanquin ve Nakzen japon Miyota mekanizmaları kullanıyorlar. Starking ise in-house mekanizmayla pazarda söz sahibi. Bu saatler fiyatlarına karşılık, inanılmaz kaliteli modellerle piyasaya girdiler. Miyota otomatik mekanizma, gerçek safir cam (dikkat edin, "safir kaplama" değil), masif çelik bilezik, kelebek toka gibi özellikleri olan saatleri, 50 dolar civarında gibi bir rakamla piyasaya sürüyorlar. Bu inanılmaz bir fiyat!! Eğer otomatik bir saat alacaksanız ve benim gibi fazla bir bütçeniz yoksa, kesinlikle bu saatlerden birini tercih ediniz. Size tüm samimiyetimle rica ediyorum. Saati elinize aldığınızda kalitesine hayran kalıyorsunuz ve bu saatin bu fiyata satıldığına inanamıyorsunuz. "Amma abarttın ha!" diyebilirsiniz ama bunları size tüm samimiyetimle yazıyorum. Bunun haricinde Invicta ve Stuhrling' ten uzak durmanızı tavsiye ederim. Bana göre Invicta nın alınacak tek modeli Pro Diver Automatic dir (80 dolar civarında). Bunun dışında ucuz malzeme kullanan, sadece gösterişli kutularıyla bizi cezbeden, hemen hemen tüm modellerini Çin de ürettiren bir markadır (bir kaç tane Swiss Made modeli vardır, bunları tabiki tenzi ederim). Stuhling de aynı kalitede bir marka tabi. Başka bir naçizane tavsiyem; bütçenize uyan tüm "swiss made" saatleri yine gözünüz kapalı bir şekilde alabilirsiniz. Hangi marka olduğu farketmez. Bu bir moda markası da olabilir (Emperio Armani veya Calvin Klein gibi). Yeterki "swiss made" ibaresi olsun. Ama bende quartz (pilli) bir saate, swiss made bile olsa 50-60 dolardan fazla verilmesi taraftarı değilim arkadaşlar. Lafı fazla uzattığım için kusuruma bakmayın lütfen. Gurbet elde olduğum için baya dolmuşum, bizde "dilim şişti" derler. Hakkınızı helal edin. Tüm saat severlere ve güzel ülkeme selam olsun. Allahaısmarladık..
Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion
Bu forumu gezen kullanıcılar: Bing [Bot] ve 147 misafir
|