TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Steel sports watch fiyat cilginligi nereye kadar gidecek?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Steel sports watch fiyat cilginligi nereye kadar gidecek

Mesaj Ufkynl » 27 Haz 2019, 18:07

copycat yazdı:
gokhangirgin yazdı:
copycat yazdı:Saatler ve markalar ile ilgili bilenler çok şey yazacaktır. Ancak ben başka bir fikrimi acizane sunmaya çalışayım.

Insanlar paranoya çağında izi zor sürülen ve kolay transfer edilebilen değerlere ilgi gösteriyor. Bir örnek olarak kripto para. Bundan 20 yıl önce bilgisayar ortamında kodlanmış rakamsal bir şifre 12.000 USD edecek desek herhalde bizi tımarhaneye kapatırlardi.

Hiçbir mal ya da hizmetin fiyatı yoktur. Fiyatı oluşturan talep; lüksü oluşturan da az rastlanır (erişilir) olmaktır. Bugün bir saat 80k USD etmez diyoruz ama bir dönem bir lale soğanı bir villa değerinde idi.

Yukarıdaki kripto para misali, luks saatler de kolay taşınır, vergisi beyanı pek olmayan kola takip dünyanın her yerine götürülebilir assetler. Bugün dünyanın bir çok ülkesinde gayrimenkul tam bir bela haline geldi. Kiracı derdi, eskime payı, vergisi her biri ayrı dert. Ben keşke zamaninda kendimi zorlayıp bir iki tane gerçek lüks saat alsaydım diyorum şu an.

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Yukarıdaki kripto para misali, luks saatler de kolay taşınır, vergisi beyanı pek olmayan kola takip dünyanın her yerine götürülebilir assetler. Bugün dünyanın bir çok ülkesinde gayrimenkul tam bir bela haline geldi. Kiracı derdi, eskime payı, vergisi her biri ayrı dert. Ben keşke zamaninda kendimi zorlayıp bir iki tane gerçek lüks saat alsaydım diyorum şu an."

hiç bu açıdan bakmamıştım. Eşimi sanırım bununla 3-4 saat almak konusunda ikna edebilirim :D :D :D :D :D :D :D
Üstadım doğru seçildikten sonra saat en iyi yatırım. Düşünün ne MTV'si, ne ÖTV'si, ne emlak vergisi olan geri satılabilir bir varlık.

Saatler ile çok ilgisi olmayan bir arkadaşıma zorla OMEGA saat aldırdım forumdan. Arkadaşımın şu sözünü hiç unutmadım, "yarın büyük bir facia olursa, insan kacakcisina verdiğimizde bizi Ege'nin diğer tarafina geçirecegi bir varlığımız olsun".

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Şu durumu ben de mantıklı buluyorum. Istenmeyen zor bir durumda kalsak mesela ailemiz yanımızda canımıza tehdit vs. Çıkar ver saati defolsun gitsin gibi.

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
Ufkynl

Mesaj sieger » 27 Haz 2019, 18:08

@Ufkynl tabi bir de saat yuzunden istenmeyen durum olusabilir... O da baska aci :geek:
instagram.com/archpatek
Kullanıcı avatarı
sieger

Mesaj moy » 27 Haz 2019, 20:04

Hayatım boyunca,Hiç bir ürüne ederinin üzerinde ücret ödeyip satın almadım aslada almam.
Rolex istiyorum ve alacak durumum var diye fazla ücret ödemek zorunda değilim sonuçta ekmek değil,su değil,ilaç değil varsın rolex olmayl versin.Aynı şey arabalar içinde geçerli bmw 4 cabriomu satıp bmw m4 cabrio almak istiyorum 2.el piyasası ucmuş herkez bir afrada tafrada sanki bugatti satıyorlar epi topu bir kaç yüz kilo plastik bir kaç yüz kilo demir. :thumbup:
Sanayi olmadan ekonomi, ekonomi olmadan bağımsızlık olmaz.
Kullanıcı avatarı
moy

Mesaj serinnn » 28 Haz 2019, 07:52

Dün lüks bir saat satıcısı 2.el bir daytona için 23 bin dolar istedi.Saatin satış fiyatı 11500 eur .Söyleyeceklerim bu kadar
Kullanıcı avatarı
serinnn

Mesaj canzdmr » 28 Haz 2019, 10:27

serinnn yazdı:Dün lüks bir saat satıcısı 2.el bir daytona için 23 bin dolar istedi.Saatin satış fiyatı 11500 eur .Söyleyeceklerim bu kadar

Uzucu gercekten. Asil sorun ise o fiyattan satilirsa gerceklesmis oluyor. Talep olmazsa 23 bin dolar her turlu dusmek zorunda. Ancak alan var ki satici bu fiyati isteyebiliyor urune.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
canzdmr

Mesaj sieger » 28 Haz 2019, 11:10

gecenlerde butikle konusurken sunu demisti, senede 5milyon liralik saat alan var, o adam bi daytona isterse, listenin basina almak durumunda kaliyoruz, ki oyle olmasa bile 5-6 senelik listeler var, yani girmek de imkansiz, girsen almak da imkansiz. Tabii ki butikler geri satacak kisilere vermek istemezler ama senede 5milyon liralik alisveris yapan birine de istedigi saati vermemek cok garip olur butik acisindan. Bu konu sanirim yeni GMT pepsi icindi, ben dedim listede aralara sokamaz misin beni diye, su anki durum bu, onlar bekliyorlar, sonra konusalim dedi, ki beni baya baya tanirlar, muhabbetimiz cok iyidir falan, ona ragmen.. :cry:
instagram.com/archpatek
Kullanıcı avatarı
sieger

Mesaj görkemk » 28 Haz 2019, 11:11

aslında bunu birazda biz yaratıyoruz forumda orta seviye lüks saatlerden bahsederken insanlara tavsiye verirken o para o saate verilmez , alınca satamazsın , o paraya o markayı mı takacaksın vs vs.. gibi tavsiyeler vererek hep aynı saatlere yöneliyor ve yönlendiriyoruz.

elbette burası çok kalabalık bir topluluk değil genel satış trendlerine etkisi düşük ama rafine diyebileceğimiz saat ortamlarında bile durum buysa mevcut durumun değişmesi zor bence.

gidip başka markanın altın kasa saatini alacağına (hiiç altın kro isi demeyin bunun beyaz altını da var platinumu da var ) aynı fiyata 3 kuruşluk çeliğe para basmaya ( tabiki mekanizması el işçiliği belli bir fiyatı olacak ) devam ettiğimiz sürece bu devam eder.

bu saat platinumdan yapılma ve çelik daytonadan ucuzsa batsın bu dünya :D :D

Resim
Kullanıcı avatarı
görkemk

Mesaj eyimen » 28 Haz 2019, 11:57

Bu saçmalığın en büyük sorumlusu grey dealer'lar maalesef. Bayiden indirimsiz full gold saat alıp yanında da aranılan çelik spor modelleri alıyorlar. Böylece bayi çelik spor modeli aslında liste fiyatının üzerine satmış gibi oluyor(ama kağıt üzerinde herşey kuralına uygun görünüyor). Bir yandan çok kolay satılmayacak full gold modeli de elden çıkarmış oluyor. Bayi için çok karlı bir durum. Rolex forumlarında yanılmıyorsam Hong Kong'a giden biri oralardaki grey dealer saatçilerin vitrinlerinde 5'er 10'ar pepsi'lerin, daytona'ların resimlerini koymuştu. Düşünsenize vitrinde 10 tane yan yana pepsi :D
Okuduğum kadarıyla Rolex de bu durumdan rahatsız. Bu işe ortak olan bir çok bayi ile sözleşmelerini iptal etmiş yakın zamanda.
Kullanıcı avatarı
eyimen

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: HknDrsn ve 91 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners