TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Güç Rezervi Sizin İçin Önemli mi?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Güç Rezervi Sizin İçin Önemli mi?

Mesaj sentez42 » 24 Tem 2019, 01:32

zgrzr yazdı:Sistem 51'in bir kaç sene içinde rezervi 50-60 saate düşüyor ve zaman tutması bozuluyor diye okumuştum bir kaç yabancı sitede. Acaba sizin de öyle mi yoksa ilk seriler için mi geçerliydi bu?

sentez42 yazdı:Swatch Sisem51 90 saatlik rezerviyle gerçekten beni çok mutlu ediyor. Her saati kurarken onu bekletiyorum :D 9-10 saate falan çıkınca kurma işi çok can sıkıyor artık hergün.

Rezerv düşmesi yaşamadım aldığım saat rahat 2 senelik vardır. Neredeyse 4 gün durmuyor. Zaman tutması da bir Seiko'dan kötü değil.
Kullanıcı avatarı
sentez42

Mesaj tian92 » 24 Tem 2019, 09:19

Manuel kurma özelliği olan modelleri kurarak bu sorunu aşabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
tian92

Mesaj beycelice » 24 Tem 2019, 10:20

Dert edecek bir konu değil, önereceğim en pratik yöntem birden fazla saat varsa birini kullanmaya başladığında en az bir ay kullanmaya devam etmek. Ayarlayıp tekrar ayarladığıma değsin en azından :lol:

7 ve 10 gün rezervli saatleri ilk gördüğümde çok şaşırmıştım, keşke ucuz bir teknoloji olsada her otomatik saat öyle olsa. Seiko bu teknolojiyi solar ve kinetik diye bir ölçüde kullanıma sunuyor fakat sonuçta tam olarak bu teknolojiye otomatik demek doğru olmaz. Moda bir tabirle belki hibrit demek doğru olur mu??
Kullanıcı avatarı
beycelice

Mesaj danGerfuLL » 24 Tem 2019, 11:07

Bir ara cok kafaya takiyordum bu meseleyi. Simdi ise sabah kalkinca saati koluma takiyorum is yerinde ayarliyorum. Onceden saniyesi saniyesini ayarlardim. Simdi ise sadece dakika tutsun yeter diyorum. Saat sayisi fazla olunca bir sure sonra sıkıyor saat ayarlama isi. Tissot, Hamilton vb. 80 saatlik rezerve sahip olanlarin da vurus gucu dusuk. 21600 bph olmasi da isime gelmiyor acikcasi. [emoji4] Saat sayisini 3te tutmak kendi adima cok makul.

Redmi Note 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
danGerfuLL

Mesaj Xhantos » 24 Tem 2019, 11:30

danGerfuLL yazdı:Tissot, Hamilton vb. 80 saatlik rezerve sahip olanlarin da vurus gucu dusuk. 21600 bph olmasi da isime gelmiyor acikcasi. [emoji4]

Vuruş başka bir konu aslında :) (Ama rezerv kapasitesini doğrudan etkiliyor tabi) 3Hz hatta 2.5Hz neler var, bana sorarsanız 3Hz (21600bph) ideali, fazlası hem fazla bakım istiyor, hem fazla güç tüketiyor, pozisyona göre hassasiyet kaybı/değişimi oluyor azıcık, ama hep dediğim eğer hassasiyet istesem ucuza quartz kullanırdım, rezerv istesem 10 yıl giden 'pilli' saatler var... Bir de yabancı bir forumda yeni okudum hoşuma gitti, adam diyor ki 'Yatırım işlerime portföy yöneticim bakıyor, saat benim hobi harcamam'...

Demem o ki, 21600bph'de 70 saat civarı kapasite bana şu an ideal gibi geliyor, 4Hz 'ETA'nın zaman içerisinde, pratikte ortaya koyduğu bir 'standart' olmuş, yoksa 3Hzden ne kadar iyi, ne kadar kötü tartışılır :)
Kullanıcı avatarı
Xhantos

Mesaj Kakefe » 24 Tem 2019, 18:04

Lagne &Sohne Patek Dufour ve Voutilainen Vulcain gibi markalarin neden 18.000 bph lik mekanizmalar kullandigini merak edip vurus gucu olayinin matematiksel olarak buyuk iyidir'in cok otesinde oldugunu arastirip okumustum.

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
Kakefe

Mesaj mturann » 25 Tem 2019, 08:27

Power Reserve -reserve de marche
Güç göstergesinin mekanik saatlerde standart olması gerektiğini düşünenlerdenim.
Otomatik saatlerdeki elle kurma ve saniye durdurma gibi rezerv göstergesini her saate koymalılar bence.

Bu gösterge olduğunda saati ne zaman ve ne kadar kuracağınızı biliyorsunuz ve sorun ciddi bir şekilde ortadan kalkıyor.
Kullanıcı avatarı
mturann

Mesaj justaguy » 25 Tem 2019, 08:40

mturann yazdı:Power Reserve -reserve de marche
Güç göstergesinin mekanik saatlerde standart olması gerektiğini düşünenlerdenim.
Otomatik saatlerdeki elle kurma ve saniye durdurma gibi rezerv göstergesini her saate koymalılar bence.

Bu gösterge olduğunda saati ne zaman ve ne kadar kuracağınızı biliyorsunuz ve sorun ciddi bir şekilde ortadan kalkıyor.

Doğru. Hatta o gün takmayacaksanız, durmasın diye kuruyorsanız, ne kadar kurmanız gerektiğini de biliyorsunuz :thumbup:
Kullanıcı avatarı
justaguy

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 109 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners