İskoçya’nın en doğusunda yer alan ve butik bir distillery olan Glen Garioch’un (okunuşu Glen Gee-Ree) tarihi 1797’e kadar gidiyor. Halen haftada sadece 100 fıçı çıkarıyor ve Garioch Vadisi İskoçya’daki en iyi altın arpasının yetiştiği bölge olarak biliniyor.

Daha mantarı çıkarır çıkarmaz müthiş bir koku bombardımanı başlıyor. Özellikle bir tanesi çok yoğun; bende ağaç ve toprak karışımı hissiyat yarattı. İçenler earthiness, toasty oak gibi yorumlar yapıyorlar. Bununla beraber arkadan kırmızı meyveler ve tatmin edici karamel geliyor. GG daha burunda işi bitiriyor.
Damakta meyvelerin tatlılığıyla birlikte bol baharat başlıyor. Fakat biber acılığından farklı olarak, yormadan gırtlağa doğru ilerliyor. Çok yağlı ve pamuk gibi içim zevkini %48 alkol oranı ile vermeyi başarıyor.
Bitişi uzun, dolu dolu, yumuşak ve malt kuruluğu var.
Bir iki damla su ekledim ama beklediğim kadar etkili olmadı. Meyve aromalarını biraz öne çıkardı diyebilirim. Elbette hayranı olduğum bourbon/sherry cask matured ve non-chill filtered.

Tüm deneyenler aşağı yukarı aynı kelimeleri kullanmış; “baştan sona çok dengeli”, kesinlikle katılıyorum. Ek olarak, tartışmasız içtiğim en kaliteli ekspresyonlardan olduğunu söyleyebilirim. İlk defa bir single malt’ı birden çok şişe olarak bulundurmak istedim.
Slainte. [emoji1634]