TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Patek Nautilus 5711 Mavi Kadran Yorumlar

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Patek Nautilus 5711 Mavi Kadran Yorumlar

Mesaj afl » 12 Ağu 2019, 16:47

Sn. Serkanasn bütün paylaşımlarınız o saate bu verilmez, ederi bu, değeri bu, ben onu alabilirim ama almam, bu dizayn abartı, güzel bile değil, istesem şu kadar alırım 10 küsür rolexim var, saat metal parçası vs vs vs minvalinde. Hepsi fikirdir ve olabilir. Arkadaş arasında tartışın.
Ama bu forumda bu söylemlerle işiniz ne anlamak mümkün değil.

Biraz geçmişi okusanız, biraz forumu gezseniz burada saat kültürü, saatseverler için anlamı, her tür saatin (yazarına göre) ama detaylı, ama teknik, ama eğlenceli incelemeleri, komplikasyonlar ve kullanımları, neredeyse tüm markalar ve bağımsızlar hakkında bilgi hatta horoloji tarihi ve o tarihe damga vuranlar hakkında bilgiler bulursunuz. Hatta bu saydıklarım forum deryasında bir damla. Daha neler var. Ama sizden duyduğumuz sadece saatlerin ederi ve değeri. Bunu almam bu kötü bu ucuz bu abartı falan. Bence siz bu muhabbeti gidip butikler ve greycilerle yaparsanız daha çok aynı telden konuşursunuz, ne yazık ki burada değil.

Bir saat veya marka veya komplikasyon incelemenizi bir horolojik katkınızı duysak memnun oluruz.

SM-A810F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
afl

Mesaj CptOz » 12 Ağu 2019, 16:56

Serkanasn yazdı:Bu ne saçmalık siz isterseniz 3 katını verin alın saygı duyarım diyorum siz ise ben 10 € bile vermem deyince anlamsız cümleler kuruyorsunuz, seviyorsanız gidin alın dilerseniz 3 katını ödeyin takdir sizin bence 10 € bile etmeyecek bir metal parçasından öteye geçecek birşey değil.

Sayın Serkan bey 10€ bile olsa almam demek bence yine oldukça dipten ve abartılı bir değerlendirme olmuş. Yani bu durumda saatin degeri 9€ gibi sizce. Ben en fazla 324 € demiştim (benim için en yüksek alım limiti olup=asgari ücret)
Bu durumda Rolex Gmt2 6-7€, Rolex Sub 5-7€ ve Rolex day date en fazla 3-5€ eder bence. Tudor'da sanırım cent seviyesindedir. [emoji16] Biraz hareket gelsin foruma. [emoji23]
Kullanıcı avatarı
CptOz

Mesaj Serkanasn » 12 Ağu 2019, 17:01

afl yazdı:Sn. Serkanasn bütün paylaşımlarınız o saate bu verilmez, ederi bu, değeri bu, ben onu alabilirim ama almam, bu dizayn abartı, güzel bile değil, istesem şu kadar alırım 10 küsür rolexim var, saat metal parçası vs vs vs minvalinde. Hepsi fikirdir ve olabilir. Arkadaş arasında tartışın.

Biraz geçmişi okusanız, biraz forumu gezseniz burada saat kültürü, saatseverler için anlamı, her tür saatin (yazarına göre) ama detaylı, ama teknik, ama eğlenceli incelemeleri, komplikasyonlar ve kullanımları, neredeyse tüm markalar ve bağımsızlar hakkında bilgi hatta horoloji tarihi ve o tarihe damga vuranlar hakkında bilgiler bulursunuz. Hatta bu saydıklarım forum deryasında bir damla. Daha neler var. Ama sizden duyduğumuz sadece saatlerin ederi ve değeri. Bunu almam bu kötü bu ucuz bu abartı falan. Bence siz bu muhabbeti gidip butikler ve greycilerle yaparsanız daha çok aynı telden konuşursunuz, ne yazık ki burada değil.

Bir saat veya marka veya komplikasyon incelemenizi bir horolojik katkınızı duysak memnun oluruz.

Sizin 30k eden bir saate 70k verilmesine dair yada alabileceğiniz bir saati size vermeyip greycilere tezgah altından veren butikler ile alakalı horolojik bir yorumunuzu alabilirmiyiz?
Yoksa sizinde bu grey aleminde hatırı sayılır dostlarınız mı var? Yahut butikten sira beklemeden size saat sağlayan eşiniz dostunuz?

Lütfen komik olmayın ben bu saat bu kadar etmez diyorum, ki saati üreten de o kadar etmez diyor zaten, sizin tarafınız neresi, saatseverler saate ulaşsın mı yoksa aradaki kişiler para mı kazansın onu bir açıklayında bizde horolojik bir bilgimiz varsa onu paylaşalım.
Kullanıcı avatarı
Serkanasn

Mesaj Serkanasn » 12 Ağu 2019, 17:08

ozgtegin yazdı:
Serkanasn yazdı:Bu ne saçmalık siz isterseniz 3 katını verin alın saygı duyarım diyorum siz ise ben 10 € bile vermem deyince anlamsız cümleler kuruyorsunuz, seviyorsanız gidin alın dilerseniz 3 katını ödeyin takdir sizin bence 10 € bile etmeyecek bir metal parçasından öteye geçecek birşey değil.

Sayın Serkan bey 10€ bile olsa almam demek bence yine oldukça dipten ve abartılı bir değerlendirme olmuş. Yani bu durumda saatin degeri 9€ gibi sizce. Ben en fazla 324 € demiştim (benim için en yüksek alım limiti olup=asgari ücret)
Bu durumda Rolex Gmt2 6-7€, Rolex Sub 5-7€ ve Rolex day date en fazla 3-5€ eder bence. Tudor'da sanırım cent seviyesindedir. [emoji16] Biraz hareket gelsin foruma. [emoji23]

Kıymetli üstadım konunun değer ile bir alakası gerçekten yok, bir malın değeri ona duyduğunuz hissiyatın katsayısına eşittir zaten dilerseniz benim 5 € etmez dediğim şeye milyon dolar verebilirsiniz tıpkı tarihi eser gibi ben yolda bulsam almam birileri milyon dolar verir bu konu gerçekten bu başlığın konusu değil, yoksa çok saygıdeğer birkaç arkadaşta bu saati almak istiyor ama grey fiyatlarına ve butiklerin politikalarına sahip çıkarak değil, tabiri caiz ise isyan ederek, kıymetli bir saatseverin alırsam ömür boyu satmam dediği saate 2-3 katı para odemesi onun bile canını acitirken burada olan bazı kullanıcılar oyunun kuralı bu patek kullanıcı dostu olmamali yoksa biz aradan nasıl bir marj elde ederiz derdinde ben bunu anlatmaya çalışıyorum, siz tüm nezaketiniz ile cevap veriyorsunuz farkındayım ama konu biraz farklı mecralara nedense kayıyor bu gibi başlıklarda, bem siyah daytona almadım almam diyorum adam param çok almam istesem alırım dediğimi zannediyor, bakış açıları o kadar dar ki bu u bile anlayamıyorlar.
Kullanıcı avatarı
Serkanasn

Mesaj Ground » 12 Ağu 2019, 17:09

Serkanasn yazdı:
afl yazdı:Sn. Serkanasn bütün paylaşımlarınız o saate bu verilmez, ederi bu, değeri bu, ben onu alabilirim ama almam, bu dizayn abartı, güzel bile değil, istesem şu kadar alırım 10 küsür rolexim var, saat metal parçası vs vs vs minvalinde. Hepsi fikirdir ve olabilir. Arkadaş arasında tartışın.

Sizin 30k eden bir saate 70k verilmesine dair yada alabileceğiniz bir saati size vermeyip greycilere tezgah altından veren butikler ile alakalı horolojik bir yorumunuzu alabilirmiyiz?
Yoksa sizinde bu grey aleminde hatırı sayılır dostlarınız mı var? Yahut butikten sira beklemeden size saat sağlayan eşiniz dostunuz?

Lütfen komik olmayın ben bu saat bu kadar etmez diyorum, ki saati üreten de o kadar etmez diyor zaten, sizin tarafınız neresi, saatseverler saate ulaşsın mı yoksa aradaki kişiler para mı kazansın onu bir açıklayında bizde horolojik bir bilgimiz varsa onu paylaşalım.

Ne tarafı yahu. Millete haddinizi bilin diyip duruyorsunuz. Asıl @afl nin mesajından (çok iyi niyetli olmasına rağmen) sonra had bilmesi gereken olmanız gerekmesine rağmen..

Bu kadar afra tafra insanlara yüksek egolu cevaplar verme işleri sizi yüceltecek ya da herhangi bir konuda haklı göstereceğini mi sanıyorsunuz.

Bence biraz silkelenin kendinize gelin. Saçma sapan burada greyci var muhabbetlerini geçiniz.

Bu kadar rolex sevmiyorsanız almayın kardeşim. Gidip top oynayın, kitap okuyun, doğa ile bütünleşin. İçinizdeki nefretten bir kurtulun.

Habire laf yetiştirecem diye yaptığınız şark kurnazlıkları da ifşa oluyor. Sn. @cemmt de olduğu gibi.

Bir ara birileri vardı forumdakilerin isimlerini kullanarak rolex butikleri arıyordu. Umarım o kişi de ifşa olur bir gün.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Ground

Mesaj afl » 12 Ağu 2019, 17:18

Serkanasn yazdı:

Terbiye, düzey falan zirvede maşallah. Size ne açıklayacakmışım. Önce haddiniz bilin. Hala greyci, butik, 30k 70k muhabbeti.
Burası fiyat konuşulan yer değil.
Anlar mısınız emin değilim ama merakınızı gidereyim, neredeyse tüm butikleri tanırım. Neredeyse bilinen tüm greycileri de tanırım.
Ama hiçbirisi sizin ima ettiğiniz gibi dostum falan değil. Ayrıca bu ima ve suçlama işine girmeyin sonucu acı olabilir.

Bu forumda bana sıra diyenin suratına neler dediğime nasıl güldüğüme canlı şahit insanlar var. Greyciler ise muhatabım değiller ve olmadılar.

Çok kısaca, satıcı istediği fiyatı istediği şartı da koyar. Alıcı ona göre tavrını belirler. Araya grey ıvır zıvır girerse de ona göre tepki tavır hukuki işlem yapılır. Gerekirse suratına bakılmaz. Saatin peşinde ağzında salyayla gezen bunlara katlanır.

Saatsever dediğiniz kitle ise şu sizin sayfalarla yazdıklarınızla alakası bile olmayan bir kitle. O yüzden bir kez daha diyorum ki siz gidin başka mecralarda tartışın.

Şimdi buyrun horolojik bilginizi bir paylaşın.

Kullanıcı avatarı
afl

Mesaj ibrahim223 » 12 Ağu 2019, 17:20

Resim

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
ibrahim223

Mesaj Serkanasn » 12 Ağu 2019, 17:22

Ground yazdı:
Serkanasn yazdı:

Ne tarafı yahu. Millete haddinizi bilin diyip duruyorsunuz. Asıl @afl nin mesajından (çok iyi niyetli olmasına rağmen) sonra had bilmesi gereken olmanız gerekmesine rağmen..

Bu kadar afra tafra insanlara yüksek egolu cevaplar verme işleri sizi yüceltecek ya da herhangi bir konuda haklı göstereceğini mi sanıyorsunuz.

Bence biraz silkelenin kendinize gelin. Saçma sapan burada greyci var muhabbetlerini geçiniz.

Bu kadar rolex sevmiyorsanız almayın kardeşim. Gidip top oynayın, kitap okuyun, doğa ile bütünleşin. İçinizdeki nefretten bir kurtulun.

Habire laf yetiştirecem diye yaptığınız şark kurnazlıkları da ifşa oluyor. Sn. @cemmt de olduğu gibi.

Bir ara birileri vardı forumdakilerin isimlerini kullanarak rolex butikleri arıyordu. Umarım o kişi de ifşa olur bir gün.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Umarım.
Kullanıcı avatarı
Serkanasn

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot], HknDrsn ve 85 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners