Ayrica kimseye acimalari yok. Biri israrla konusmak istedi. Engelli oldugumu, konusma guclugum oldugunu soyledim. Ona ragmen israrla satmaya 癟al覺t覺. Bir de malum numara " Almayacaksaniz su an bekleyen biri var ona satayim."

zemberekv2 yazd覺:Uzun bir s羹redir Youtube'da doland覺r覺c覺lara kar覺 m羹cadele veren insanlar覺n videolar覺n覺 izliyorum. Bir tanesi #PleasantGreen isimli arkadat覺 yan覺lm覺yorsam, kameras覺n覺 satmak istiyor ve doland覺c覺 t覺pk覺 bu konunun ba覺ndaki gibi adam覺n fotoraflar覺n覺 y羹kleyip kendi ilan覺 gibi sat覺a 癟覺kar覺yor.
Finalde arkada tekrar kameras覺n覺 satmak i癟in ilan a癟覺yor ama bu sefer fotoraflar覺, klozet 羹zerinde vb garip yerlerde 癟ekiyordu. Bir ekilde imza nitelii say覺lacak bir iaret sembol koymak art.
Ayr覺ca Reczebb矇in bahsettii gibi, inan覺n bu sat覺c覺lar覺n kimseye ama kimseye ac覺malar覺 yok, vicdanlar覺 yok, ahl璽k zaten yok. "Acaba vicdana gelir mi?" "O kadar da olmaz." diyeceiniz her ey oluyor maalese.
Yaln覺zca saat konusunda deil, bug羹n el alt覺ndan 癟eitli sitelerde 羹lkemiz vatandalar覺n覺n bilgilerinin bile sat覺ld覺覺n覺 biliyoruz, veritaban覺 halinde. Yani rastgele bir numara aray覺p size sadece yak覺nlar覺n覺z覺n bilebilecei bilgiler verip, talepte bulunabilir, asla inanmay覺n ki polis vb. olduunu iddia eden, nice akademisyenleri doland覺ran tipler g繹rd羹k.
Bu iin eitim ile veya zek璽 ile al璽kas覺 yok, profesyonel hareket eden, iinde uzman insanlardan bahsediyoruz ve bu doland覺rma "yetenekleri" hep bu y繹nde geliiyor.
Asla bana olmaz demeyin, tedbiri elden b覺rakmay覺n. Garip bir devirde ya覺yoruz ve sizin kiisel bilgilerinize sahip birisinin sizi tan覺yor olduu anlam覺na gelmediini akl覺m覺zdan 癟覺kartmayal覺m.
Herkese iyi haftasonlar覺.
D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion
Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 62 misafir
|