TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Omega Seamaster Aqua Terra

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Omega Seamaster Aqua Terra

Mesaj Tolgi06 » 26 Mar 2011, 12:53

Tasarım olarak oldukça elit bir saat.Mekanizmada teknik açıdan iyi ama Datejust konusu çoook sakıncalı :D .Birazdan clk burada olur sabırsızlıkla bekliyoruz :D .Datejust'a BENCE rakip olamaz ama bu Omega gerçekten çok şık(özellikle içi beyaz olan).
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj Tolgi06 » 26 Mar 2011, 12:55

Bu arada foruma hoş geldin odeon...
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj Bond » 26 Mar 2011, 14:34

TSF'ye hoşgeldin. Eklenen teknik bilgi linki haricinde önceki konularda sorulan modelle ilgili düşünceler ve farklı bir Rolex modeli ile karşılaştırmasıda bulunuyor, belki faydası olacaktır. Linkler altta.

Omega Aquaterra vs. Rolex Explorer I :arrow: viewtopic.php?f=62&t=2722&p=28369#p28369

Omega Seamaster Aqua Terra :arrow: viewtopic.php?f=62&t=3758&p=40939#p40939
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj serhat200 » 26 Mar 2011, 14:55

Bence rakip olamaz ama Omega'da gayet güzel bir alternatif zaten fiyat farkıda ortada.
Kullanıcı avatarı
serhat200

Mesaj submariner » 26 Mar 2011, 19:37

Başıma birşey gelmeyecekse rakip olur :)
How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb
Kullanıcı avatarı
submariner

Mesaj odeon » 26 Mar 2011, 20:16

Teşekkür ederim, hoş buldum.
:-)
Esasen uzun zamandır bu forumu okuyordum, yazma ihtiyacı hissetmem düne denk gelmiş.
Kısaca kendimden bahsetmem gerekirse Omega Seamaster 300M otomatik (Co-Axial değil) modelini beş senedir kullanıyorum, saat konusuna oldukça ilgiliyim. Rolex saatlere pek ısınamadım, babam Rolex DateJust aldıktan sonra bu soğukluk daha da perçinlendi.

Konuya dönersek:
Omega'nın Co-Axial mekanizması çok övülüyor, çoğu yerde "devrim" olarak bahsediliyor. Omega ile Rolex karşılaştırmasında eskiden mekanizma farkı çok öndeydi. Co-Axial mekanizma ile bu fark önemli ölçüde azalmış. Geriye değerli maden farkı kalmış görülüyor.
odeon

Mesaj Clk » 26 Mar 2011, 20:46

odeon yazdı:Omega ile Rolex karşılaştırmasında eskiden mekanizma farkı çok öndeydi. Co-Axial mekanizma ile bu fark önemli ölçüde azalmış. Geriye değerli maden farkı kalmış görülüyor.

Hosgeldin Odeon,

bu son cümle hangi acidan o sekilde görünüyor bilmiyorum ama heyecanlanacak birsey yok. Cünkü yazdigin gibi birsey de yok. Omega, daha önce defalarca yazdigim gibi Daniels'e ait olan Co-Axial sisteminin kullanim hakkini satin aldi. Kendi gelistirmis oldugu birsey degil. Co-Axial Hemmung mekanizmaya ait parcalar icerisinde ki sürtünmeyi en aza indirerek sistemin daha hassas ve daha uzun ömürlü calismasini amaclayan bir sistem. Ancak Daniels'in gelistirmis oldugu bu yenilige ragmen Co-Axial halen Frederique Piguet tarzinda bir chronograph yada Rolex mekanizmalari tarzinda basit ama hatasiz ve muhtesem bir mekanizma degil. Dolayisi ile Co-Axial kötü bir mekanizma degil tabii ki ancak Rolex mekanizmalar ile bas edebilecek bir mekanizmada degil. Belki 20-30 sene sonra yapacaklari Ar-Ge calismalari ile bu farkli olabilir.

Tag Heuer Omega'dan farkli olarak sacma sapan saatler ile katalog kabartmak yerine teknolojiye yatirim yapan ve yakin gelecekte cok büyük isler basaracagina inandigim bir firma. Günümüz sartlarinda benim fikrim Rolex>Tag Heuer>Omega

Tasarim zevk meselesi, mutlak galibi olmayan bir kavram. Aqua Terra özellikle güzel kadran dizayni ile benimde hosuma giden bir saat. Benim tercihim %50-%70 daha pahali olan datejust oldu.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj odeon » 26 Mar 2011, 21:07

clk yazdı:Hosgeldin Odeon,

bu son cümle hangi acidan o sekilde görünüyor bilmiyorum ama heyecanlanacak birsey yok. Cünkü yazdigin gibi birsey de yok. Omega, daha önce defalarca yazdigim gibi Daniels'e ait olan Co-Axial sisteminin kullanim hakkini satin aldi. Kendi gelistirmis oldugu birsey degil. Co-Axial Hemmung mekanizmaya ait parcalar icerisinde ki sürtünmeyi en aza indirerek sistemin daha hassas ve daha uzun ömürlü calismasini amaclayan bir sistem. Ancak Daniels'in gelistirmis oldugu bu yenilige ragmen Co-Axial halen Frederique Piguet tarzinda bir chronograph yada Rolex mekanizmalari tarzinda basit ama hatasiz ve muhtesem bir mekanizma degil. Dolayisi ile Co-Axial kötü bir mekanizma degil tabii ki ancak Rolex mekanizmalar ile bas edebilecek bir mekanizmada degil. Belki 20-30 sene sonra yapacaklari Ar-Ge calismalari ile bu farkli olabilir.

Tag Heuer Omega'dan farkli olarak sacma sapan saatler ile katalog kabartmak yerine teknolojiye yatirim yapan ve yakin gelecekte cok büyük isler basaracagina inandigim bir firma. Günümüz sartlarinda benim fikrim Rolex>Tag Heuer>Omega

Tasarim zevk meselesi, mutlak galibi olmayan bir kavram. Aqua Terra özellikle güzel kadran dizayni ile benimde hosuma giden bir saat. Benim tercihim %50-%70 daha pahali olan datejust oldu.

Rolex konusundaki düşüncem son derece net: Bir saat üreticisinden çok, bir mücevher üreticisi.
Rolex hemen hemen her saatini altına, platinium'a ve değerli taşa bulamakta usta. Rolex'lerin içindeki mekanizmalar, saatin yapımında kullanılan değerli madenlerle gölgelenmiş durumda.
Eğer bir Rolex alacak olsam Datejust II (116-334), DayDate II (218-206) ya da -bir klasik olarak- Submariner (116-610LV) alırım.

Omega'ya neden bu kadar karşısınız?
odeon

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Mtn ve 208 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners