TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Omega Seamaster Aqua Terra

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Omega Seamaster Aqua Terra

Mesaj Tolgi06 » 27 Mar 2011, 12:58

clk aslında Rolex'tede kasa büyütme politikası belli modellerde yavaş yavaş başlıyor gibi(Rolex'lere bayılırım yanlış anlaşılmasın :D ).
Örneğin Rolex Sea-Dweller Deepsea 116660 in kasa çapı 44mm hani 3900 m su geçirmezliğe göre bu büyüklük normal ama sanki Rolex'e göre biraz fazla büyük kasaya sahip gibi.Rolex bu büyütme işlemini sadece bu modele mi uyguladı yoksa başka modellerede yansıyacak mı acaba bu durum?(tamamen merakımdan soruyorum)
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj Clk » 27 Mar 2011, 13:33

tolgi06 yazdı:clk aslında Rolex'tede kasa büyütme politikası belli modellerde yavaş yavaş başlıyor gibi(Rolex'lere bayılırım yanlış anlaşılmasın :D ).
Örneğin Rolex Sea-Dweller Deepsea 116660 in kasa çapı 44mm hani 3900 m su geçirmezliğe göre bu büyüklük normal ama sanki Rolex'e göre biraz fazla büyük kasaya sahip gibi.Rolex bu büyütme işlemini sadece bu modele mi uyguladı yoksa başka modellerede yansıyacak mı acaba bu durum?(tamamen merakımdan soruyorum)

Razz, ne demek istedigini anlamadim. Aciklarsan sevinirim.

Tolgi06, Day-Date II, Datejust II, Exploere II ve DSSD bu furyaya uyan saatler. Bu noktada ki en büyük cap gelisimi Day Date II ve Datejust II'de oldu. O da 36 mm'den 41 mm'ye. Sonucta DSSD sunmus oldugu basinc degerlerinden dolayi o capta olmak zorunda zaten. Daha kücügü yapilabilir mi bilmiyorum. Ama 40mm'yi 42 mm yapan ExII ve 36 mm'yi 41 mm olarak modernize eden Datejust II bu moda akiminin ürünleri. Ancak, eski seriler halen üretimde ve cok satilanlar halen kücük capli olanlar.

Hangi marka oldugunun önemi yok bu sirketler bu isi para kazanmak icin yapiyor. Pazar neredeyse oraya saldirmalari normal. Omega'da caplari tabii ki yukariya cekiyor normal olarak ama 49-50 mm'ler biraz uc sinirlar.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Tolgi06 » 27 Mar 2011, 14:32

Teşekkürler cevap için clk.Yani diyorsun ki Rolex bu işi makul sınırlar içinde yapıyor.Haklısın 49-50 gerçekten baya uç.Rolex işini bilir diyelim en iyisi :D . Gerçekten çağı çok iyi yorumluyor Rolex.Fiyat politikası ve tasarımlarındaki kararlı çizgisi zaten alkışı hak ediyor...
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj odeon » 27 Mar 2011, 19:32

49-50 mm konusuna ben de katılıyorum, zaten bu değerlerin savunulacak bir durumu yok.
Bir de şu var istisna olarak:

Resim
odeon

Mesaj Clk » 27 Mar 2011, 19:43

Omega böyle saatler yapsin eskiye geri dönsün en büyük savunucusu ben olurum ;)

Ama dizayn 1930 yada 1932 yilindan bir model olmasi lazim yanlis hatirlamiyorsam. Rattrapante :)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj odeon » 27 Mar 2011, 19:55

clk yazdı:Omega böyle saatler yapsin eskiye geri dönsün en büyük savunucusu ben olurum ;)

Ama dizayn 1930 yada 1932 yilindan bir model olmasi lazim yanlis hatirlamiyorsam. Rattrapante :)

Az önce örnek verdiğim saat, Omega'nın özel üretim modeliydi. Kendisi 70 mm çapa sahip. Geçen sene Paris'te Champs-élysées'deki Omega mağazasında görmüştüm. Tasarım olarak 1932 yılında yaşamakta.
Yanlış hatırlamıyorsam 70 000 Euro civarı bir etikete sahipti. Biraz gamsız bir kimse olsam düşünmeden alırdım.
odeon

Mesaj Tolgi06 » 27 Mar 2011, 20:36

Çok beğendim ben bu saati :super: hatta belkide şu ana kadar ki en beğendiğim Omega olabilir.
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj Archezia » 27 Mar 2011, 22:24

70000 € verirseniz size bu saatten yapabilirim tolgi06 :D
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: cingiglione ve 169 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners