tolgi06 yazdı:clk aslında Rolex'tede kasa büyütme politikası belli modellerde yavaş yavaş başlıyor gibi(Rolex'lere bayılırım yanlış anlaşılmasın

).
Örneğin Rolex Sea-Dweller Deepsea 116660 in kasa çapı 44mm hani 3900 m su geçirmezliğe göre bu büyüklük normal ama sanki Rolex'e göre biraz fazla büyük kasaya sahip gibi.Rolex bu büyütme işlemini sadece bu modele mi uyguladı yoksa başka modellerede yansıyacak mı acaba bu durum?(tamamen merakımdan soruyorum)
Razz, ne demek istedigini anlamadim. Aciklarsan sevinirim.
Tolgi06, Day-Date II, Datejust II, Exploere II ve DSSD bu furyaya uyan saatler. Bu noktada ki en büyük cap gelisimi Day Date II ve Datejust II'de oldu. O da 36 mm'den 41 mm'ye. Sonucta DSSD sunmus oldugu basinc degerlerinden dolayi o capta olmak zorunda zaten. Daha kücügü yapilabilir mi bilmiyorum. Ama 40mm'yi 42 mm yapan ExII ve 36 mm'yi 41 mm olarak modernize eden Datejust II bu moda akiminin ürünleri. Ancak, eski seriler halen üretimde ve cok satilanlar halen kücük capli olanlar.
Hangi marka oldugunun önemi yok bu sirketler bu isi para kazanmak icin yapiyor. Pazar neredeyse oraya saldirmalari normal. Omega'da caplari tabii ki yukariya cekiyor normal olarak ama 49-50 mm'ler biraz uc sinirlar.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...