TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Araban覺z覺 sat覺p bu saati al覺r m覺s覺n覺z?

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Araban覺z覺 sat覺p bu saati al覺r m覺s覺n覺z?

Mesaj eraslani » 24 Tem 2020, 20:25

Mevzuya bir de 繹yle bakalim;50 bin liraya araba var da,500 bin liraya yok mu? Hatta 5+ milyon liraya..Hepsi 4 lastik,motor falan filan ite.

SM-G965F cihaz覺mdan Tapatalk kullan覺larak g繹nderildi
Kullan覺c覺 avatar覺
eraslani

Ya: 48
Kay覺t: 26 Oca 2012, 13:03

Mesaj SelAc » 24 Tem 2020, 21:46

Bir kol saatine 60000 TL verebilecek b羹t癟eye sahip birinin araba satmas覺na gerek olmayaca覺 kanaatindeyim. :D
@zamankoleksiyoneri
Kullan覺c覺 avatar覺
SelAc

Ya: 44
Kay覺t: 16 Eyl 2018, 21:10

Mesaj syndrome23 » 24 Tem 2020, 23:32

Olaya o kadar temelden bakacaksak eer, saat almak zaten en ba覺nda gereksiz bir hareket. En k繹t羹 cep telefonu en iyi saatin yapt覺覺 b羹t羹n ileri yap覺yor. Hepimizin telefonu var ama yine de saat tak覺yoruz. Bu bir aksesur nihayetinde.

Alt覺n tak覺 kullanmaktaki mant覺k neyse bunda da o. Ben a癟覺k癟as覺 ekonomik durumu bahsi ge癟en saatleri takmaya elvermeyen biri olarak bu istei anlayabiliyorum. En bata serbest piyasa ekonomisinin gerei olarak az insanda bulunan ey daha pahal覺 oluyor. 襤kincisi de ite marka alg覺s覺. Neden Platin deil de Alt覺n tak覺 tak覺yorsak saat'e de bir anlamda ondan para 繹d羹yoruz.

Ben kendi ad覺ma para eden eyin, ilk mesajda da yazd覺覺m gibi mekanizma, 繹zellik vs. olduu deil o markan覺n alg覺s覺 olduuna inan覺yorum. Yani paray覺 pazarlama kabiliyetine, tarihe, tecr羹beye, ve b羹t羹n bunlar覺n kolektif olarak getirdii alg覺ya 繹d羹yoruz. Yukar覺da da yaz覺ld覺覺 gibi belki de en alttaki Seiko saatin, 繹rnein 癟ok daha pahal覺 AP'den daha iyi bir mekanizmaya sahip olmas覺 (ilk mesajda da s繹ylediim gibi konu hakk覺nda bilgi sahibi deilim) bile onu daha pahal覺 bir saat yapmaz bence. Bu da yine firman覺n bir 癟ok etkenle gelen alg覺s覺yla alakal覺 bence.

Araba konusundaise tam bir analoji yok bence. Elbette bir yerden sonra yine durum benzer ama bir Clio ile XC90 aras覺ndaki farklar, fiyat fark覺n覺 fazlas覺yla telafi ediyor.
Kullan覺c覺 avatar覺
syndrome23

Kay覺t: 07 Eki 2019, 22:47

Mesaj eskiserkan » 25 Tem 2020, 02:12

Yanlis anlasilmak istemem ama araba satmak bir yana hicbir Seiko saate 7-8000 usd vermem. Bildigim kadariyla Seiko 2 ay once yuzde 40 gibi fahis bir fiyat artisi yapti. Dogru duzgun saat satabildiklerini de sanmiyorum bu fiyatlarla.
Kullan覺c覺 avatar覺
eskiserkan

Kay覺t: 16 May 2010, 23:37

Mesaj hknmtn » 25 Tem 2020, 02:23

SelAc yazd覺:Bir kol saatine 60000 TL verebilecek b羹t癟eye sahip birinin araba satmas覺na gerek olmayaca覺 kanaatindeyim. :D

Kat覺l覺yorum (:
Kullan覺c覺 avatar覺
hknmtn

Kay覺t: 24 Au 2018, 23:47

Mesaj BoluluBatuhan » 25 Tem 2020, 02:59

eskiserkan yazd覺:Yanlis anlasilmak istemem ama araba satmak bir yana hicbir Seiko saate 7-8000 usd vermem. Bildigim kadariyla Seiko 2 ay once yuzde 40 gibi fahis bir fiyat artisi yapti. Dogru duzgun saat satabildiklerini de sanmiyorum bu fiyatlarla.
Buna kat覺l覺yorum. 2 3 ay 繹nce 2200 2300 liralarda seyreden presagelar覺 1 ay 繹nce alaca覺m zaman en az 3000tl fiyatlar g繹rmem beni seikodan vazge癟irdi. Seiko 5 sportslar bile 2000 liran覺n 羹st羹ne 癟覺km覺. Ben de sizin gibi bu fiyatlarla sat覺n alanlar var m覺 merak ediyorum.

F3111 cihaz覺mdan Tapatalk kullan覺larak g繹nderildi
Kullan覺c覺 avatar覺
BoluluBatuhan

Kay覺t: 31 Mar 2020, 21:23

Mesaj syndrome23 » 25 Tem 2020, 08:08

Zam seiko'dan deil bizim vergilerden bence. Ab g羹mr羹k birlii d覺覺 saatler genel olarak cok artt覺. rnein birka癟 ay once beendiim seiko modelleri su an vergiden 繹t羹r羹 begendigim ve asl覺nda daha pahali olan hamilton'dan daha pahali
Kullan覺c覺 avatar覺
syndrome23

Kay覺t: 07 Eki 2019, 22:47

Mesaj Reczebb » 25 Tem 2020, 11:08

Buradaki (ayd覺nsaat) fiyatlar覺n piyasa fiyatlar覺n覺n epey uzerinde (baz覺lar覺nda 2 kat) olduu g繹z 繹n羹nde bulundurulmal覺. rnein spb105j modelini bircok yetkili sat覺c覺dan yari fiyat覺na rahatl覺kla al覺rs覺n覺z. Dierlerine tek tek bakmadim.

Bu paralara saat al覺n覺r m覺? O para seiko'ya verilir mi? vs gibi genel ge癟er tart覺ma konularina zaten cevap bulunamaz. Hayatta kulland覺覺m覺z her nesne (g羹ne g繹zl羹羹, ayakkab覺, bisiklet, 癟ocuunuza ald覺覺n覺z oyuncak, einize ald覺覺n覺z tak覺) i癟in yap覺labilir bu tart覺ma.

Saatlerde bence bir fiyata kadar ilevsellik aran覺rken belli bir fiyattan sonra marka+alg覺 da hayli 繹n plana 癟覺k覺yor. Yani bir nevi tak覺 vasf覺 kazan覺yor. Zaten tak覺 vasf覺 kazand覺ktan sonra o sizin tak覺ya ne kadar para verebileceinizle alakal覺. Tak覺 tercihindeki farklilik da konuya h璽kimiyetimiz, bilgimiz ve saat k羹lt羹r羹m羹zle alakal覺.

Yoksa kimse arabas覺n覺 sat覺p l羹ks bir mekanda y覺llanm覺 arap a癟t覺rmadigi gibi, kimse de arabas覺n覺 sat覺p l羹ks bir saat alm覺yordur normal sartlarda. Ger癟i burada birine gelen teklif vard覺 "retmenim, y覺llard覺r yapt覺覺m birikimle rolex alaca覺m indirim yap覺n" diye. Paylam覺t覺 arkada:)

SM-M205F cihaz覺mdan Tapatalk kullan覺larak g繹nderildi
Saatin kendisi mek璽n, y羹r羹y羹羹 zaman, ayar覺 insand覺r.
Kullan覺c覺 avatar覺
Reczebb

Kay覺t: 27 May 2018, 17:46

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: sphinx ve 179 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners