TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Araban覺z覺 sat覺p bu saati al覺r m覺s覺n覺z?

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Araban覺z覺 sat覺p bu saati al覺r m覺s覺n覺z?

Mesaj syndrome23 » 27 Tem 2020, 12:36

Olay覺 癟ou insan dalgaya vurmu bir-iki kii hari癟 aradaki net fark覺 a癟覺klayan olmam覺. Asl覺nda arkada覺n tak覺ld覺覺 nokta "bir saat'e bu kadar para verilir mi" deil, ikisi aras覺ndaki fark覺 sormutu, onu da birka癟 arkada zaten a癟覺klam覺.

Bence konunun as覺l olay覺 daha ilgi 癟ekici. Rolex ile Seiko aras覺ndaki fiyat fark覺n覺 bir noktada anl覺yorum ben zaten fikrimi de yazm覺t覺m, alg覺n覺n ble yeterli olaca覺n覺 d羹羹n羹yorum. Ama iki Seiko aras覺ndaki fiyat fark覺n覺n bu d羹zeyde olmas覺n覺 nas覺l a癟覺kl覺yoruz? Tam olarak hala o konuda bir cevap olduunu d羹羹nm羹yorum. Bana bunu a癟覺klayabilir misiniz? Mesela ayn覺 fiyata baka marka bir saat yerine neden dier model tercih ediliyor? Ger癟ekten anlamad覺覺mdan/bilmediimden soruyorum herhangi bir ironi kayg覺s覺 g羹tmeden.

4600 liral覺k Prospex ile 64 bin liral覺k olan aras覺ndaki fark覺 mekanizma ve dolay覺s覺yla saatin 繹mr羹, dayan覺kl覺l覺覺 vs. konularda a癟覺klayabilecek olan var m覺? Yukar覺da veriilen 羹st羹 a癟覺k araba vs. 繹rnekleri 癟ok 繹z羹r diliyorum fazlas覺yla banal olmu keza motordan malzemeye kadar 癟ok bariz farklar var arada. Ben buradaki olay覺 daha 癟ok 100 bin liral覺k Renault ile 1 milyon 600 bin liral覺k Renault gibi d羹羹n羹yorum. Ayn覺 marka, ayn覺 seri saat, ama arada 10 15 kat fark var.
Kullan覺c覺 avatar覺
syndrome23

Kay覺t: 07 Eki 2019, 22:47

Mesaj Althor » 27 Tem 2020, 12:52

Kasa yap覺s覺 ve i癟ilik konusundaki farklar覺 arat覺rmad覺覺m i癟in bilmiyorum fakat en bariz fark hi-beat movement'a sahip olmas覺. Yani daha y羹ksek frekans ile 癟al覺覺yor mekanizma. ou saat 28.800vph(vibrations per hour) ile 癟al覺覺rken bu saatte 36.000vph. Bu y羹ksek frekansl覺 mekanizmalar覺 yapan pek fazla marka yok, en s覺k grand seiko ve zenith kullan覺yor diye biliyorum. Dolay覺s覺yla bu mekanizmalar覺n gerek argesi gerek 羹retimi konusundaki zorluklar ve emek fiyata yans覺r.
Bu frekans fark覺n覺n bana faydas覺 nedir derseniz basit癟e daha dakik ve g羹venilir bir performans sunmas覺. Ancak vuru say覺s覺n覺n fazla olmas覺 nedeniyle par癟alar覺n daha kolay a覺nmas覺 gibi dezavantajlar覺 da var tabi.

Bu linkte g繹rsel olarak fark覺 g繹rebilirsiniz:
https://youtu.be/Xn2Rp11cNhg
Resim

SM-G973F cihaz覺mdan Tapatalk kullan覺larak g繹nderildi
Kullan覺c覺 avatar覺
Althor

Ya: 27
Kay覺t: 28 Mar 2019, 16:25

Mesaj F覺ratYldrm » 27 Tem 2020, 13:27

Yurtd覺覺 fiyatlar覺yla kar覺lat覺r覺nca Seiko modelleri T羹rkiye'de pahal覺ya sat覺l覺yor. ok sevdiim modelleri olmas覺na ramen s覺rf bu nedenle baka markalara y繹neldiim oldu. G羹mr羹k, TV, Kdv ve nakliye 羹cretini hesaba kat覺nca bile arada olduk癟a y羹ksek fark oluyor maalesef.
Kullan覺c覺 avatar覺
F覺ratYldrm

Kay覺t: 08 Oca 2019, 12:36

Mesaj foottwo » 27 Tem 2020, 13:48

Ara癟 satmam ama her an BES'i yakabilirim :lol:
"Ba emedik ed璽niye ikb璽l 羹 c璽h i癟in.."
Kullan覺c覺 avatar覺
foottwo

Kay覺t: 25 Mar 2016, 15:49

Mesaj Reczebb » 27 Tem 2020, 14:20

syndrome23 yazd覺:Olay覺 癟ou insan dalgaya vurmu bir-iki kii hari癟 aradaki net fark覺 a癟覺klayan olmam覺. Asl覺nda arkada覺n tak覺ld覺覺 nokta "bir saat'e bu kadar para verilir mi" deil, ikisi aras覺ndaki fark覺 sormutu, onu da birka癟 arkada zaten a癟覺klam覺.

Bence konunun as覺l olay覺 daha ilgi 癟ekici. Rolex ile Seiko aras覺ndaki fiyat fark覺n覺 bir noktada anl覺yorum ben zaten fikrimi de yazm覺t覺m, alg覺n覺n ble yeterli olaca覺n覺 d羹羹n羹yorum. Ama iki Seiko aras覺ndaki fiyat fark覺n覺n bu d羹zeyde olmas覺n覺 nas覺l a癟覺kl覺yoruz? Tam olarak hala o konuda bir cevap olduunu d羹羹nm羹yorum. Bana bunu a癟覺klayabilir misiniz? Mesela ayn覺 fiyata baka marka bir saat yerine neden dier model tercih ediliyor? Ger癟ekten anlamad覺覺mdan/bilmediimden soruyorum herhangi bir ironi kayg覺s覺 g羹tmeden.

4600 liral覺k Prospex ile 64 bin liral覺k olan aras覺ndaki fark覺 mekanizma ve dolay覺s覺yla saatin 繹mr羹, dayan覺kl覺l覺覺 vs. konularda a癟覺klayabilecek olan var m覺? Yukar覺da veriilen 羹st羹 a癟覺k araba vs. 繹rnekleri 癟ok 繹z羹r diliyorum fazlas覺yla banal olmu keza motordan malzemeye kadar 癟ok bariz farklar var arada. Ben buradaki olay覺 daha 癟ok 100 bin liral覺k Renault ile 1 milyon 600 bin liral覺k Renault gibi d羹羹n羹yorum. Ayn覺 marka, ayn覺 seri saat, ama arada 10 15 kat fark var.
Asl覺nda burada mesele soruyu soran arkada覺n kafa kar覺覺kl覺覺ndan kaynaklan覺yor. Ilk olarak bunlar birbirinin aynisi neden fark var? Araba sat覺p bu fiyata saat al覺r m覺s覺n覺z? Devam覺nda 癟elik kordon bile yok vs devam eden resmin farkl覺 yerlerinden tutmaya 癟al覺an ama b羹t羹nl羹e ulaamayan yakla覺mlar. Cevap verenler de meselenin bir yerinden bildii kadar覺yla cevap vermi haliyle. Hatta bir arkadas @Althor kaucuk kordon mevzusunu anlatm覺.

Genelde bu saate bu kadar para verilir mi? sorular覺 cok subjektif oldugu i癟in polemik yarat覺yor. Bunun yerine alt覺 biraz daha doldurulan, ufak bir arastirma ile elde edilen bilgilerin konularak ac覺lan tart覺malar daha anla覺l覺r olacakt覺r. Olumsuz bir ornek olarak Forumun meshur konular覺ndan biridir "steinhart-rolex kiyaslamas覺". O konuda ayn覺 b繹yle balam覺t覺. Konuyu acan arkadas steinhartin da yeterince kaliteli olduunu rolex'in fahi(!) fiyatl覺 saatlerini almaya gerek olmad覺覺n覺 s繹yl羹yordu k覺saca. Ama mesele o kadar ayri yerlere gitti geldi ki sonu kavgaya vard覺.

Konu ile ilgili olarak konuda bahsi ge癟en Sla025 ile ilgili ufak bir arastirma ile zaratsu polishing uyguland覺覺n覺, eimli safir cam kullan覺ld覺覺n覺, i癟ilik kalitesinin olduk癟a y羹ksek olduunu, hi beat olduunu, par癟alar覺n覺n yuksek m羹hendislik saatlerin 羹retildii seiko Shizukuishi st羹dyolar覺nda bir araya getirildiini 繹rendim. Bu st羹dyo ne yapar ne eder bakmak biraz fikir verebilir.

Sorunun tam olarak cevab覺n覺 verebilmek i癟inse; ayn覺 ozellikleri ta覺yan farkl覺 markalardan saatleri masaya koyup maliyet performans hesabi 癟覺kartmak lazim. Tabi burada japonyada bir ustaya verilen maa ile isvi癟re'de bir ustaya verilen maa da iin i癟ine girecektir. Piyasa fiyatland覺rmalar覺 vs de.

(Mesela nomos firmas覺 inhouse mekanizma 羹retebilmek i癟in 7 yil ve yakla覺k 12 milyon euro harcam覺. Seiko'nun tamamen inhouse 羹retim yapt覺覺 da bir ger癟ek.)

Son olarak saati alacak olsam g羹nlerce arat覺r覺p cok daha detayli bilgiler toplamaya 癟al覺覺r覺m. Ki genelde 繹yle yap覺yoruz hepimiz. Ama imdi burada soruyu soran kii taraf覺ndan iki resim yap覺t覺r覺l覺p; "bunla bunun ne fark覺 var, bakt覺覺n zaman birey g繹r羹nm羹yor" eklinde ifade edilen bir soruya haliyle 羹zerinde oturup 癟al覺ma yap覺larak verilecek bir cevap olmuyor. B繹yle olunca tatminsizlik yaan覺yor. nerim bu ekilde soru sormaktansa (baz覺 arkadalar覺n 繹nerdii gibi) biraz arat覺rma yap覺p; akla tak覺lan yerlerin sorulmas覺.

Uzun oldu, vakit vard覺 yazd覺m. Okuyanlar kusura bakmas覺n.

SM-M205F cihaz覺mdan Tapatalk kullan覺larak g繹nderildi
Saatin kendisi mek璽n, y羹r羹y羹羹 zaman, ayar覺 insand覺r.
Kullan覺c覺 avatar覺
Reczebb

Kay覺t: 27 May 2018, 17:46

Mesaj Alk覺m » 27 Tem 2020, 15:06

foottwo yazd覺:Ara癟 satmam ama her an BES'i yakabilirim :lol:
[emoji23][emoji23][emoji23]

Tapatalk kullanarak iPhone arac覺l覺覺yla g繹nderildi
Kullan覺c覺 avatar覺
Alk覺m

Kay覺t: 10 Oca 2019, 16:42

Mesaj syndrome23 » 27 Tem 2020, 15:58

@Althor @Reczebb

ok teekk羹r ediyorum benim ahsen arad覺覺m cevab覺 tam olarak vermisiniz. Yanl覺 anlamay覺n ben 繹nyarg覺l覺 olarak sormad覺m soruyu, merak etmitim mera覺m覺 giderdiniz u an 繹renmi oldum. ok teekk羹rler tekrardan.
Kullan覺c覺 avatar覺
syndrome23

Kay覺t: 07 Eki 2019, 22:47

Mesaj BoluluBatuhan » 27 Tem 2020, 16:05

襤癟inde sadece birka癟 saat markas覺n覺n 羹retebildii hi-beat mekanizma yine ayn覺 ekilde sadece grand seikolarda bulunan zaratsu polishing vb 繹zellikler bulunan bir saatin 15 bin liraya sat覺lmas覺 zaten beklenemez 羹stelik stok fotolar benzer dursa da ger癟ek hayatta ikisini eline alan bir saat merakl覺s覺 rahat癟a farkedebilir kalite hissiyat覺n覺. stelik 癟elik kordonu bile yok demek ger癟ekten komik. F. P. Journe, Richard Mille gibi markalar saatlerinde neden 癟elik kordon yerine dier kalitesiz eyleri tercih ediyor anlayam覺yorum.

F3111 cihaz覺mdan Tapatalk kullan覺larak g繹nderildi
Kullan覺c覺 avatar覺
BoluluBatuhan

Kay覺t: 31 Mar 2020, 21:23

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Aydn2425, ErsinGS, macada, ofis ve 203 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners