TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Araban覺z覺 sat覺p bu saati al覺r m覺s覺n覺z?

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Araban覺z覺 sat覺p bu saati al覺r m覺s覺n覺z?

Mesaj Ufkynl » 28 Tem 2020, 16:43

ak覺n覺m yahu. Normalde herkesin o paraya "繹k羹z" al覺n覺r demesi lazimken bir ekilde bu fahis fiyat覺 rasyonalize etmeye 癟al覺覺yor. Arkada覺n nicki antipatik galiba :D

SM-G930F cihaz覺mdan Tapatalk kullan覺larak g繹nderildi
Kullan覺c覺 avatar覺
Ufkynl

Kay覺t: 18 Eki 2015, 18:09

Mesaj uhpu » 28 Tem 2020, 17:43

fsenturk yazd覺:
Reczebb yazd覺:Asl覺nda burada mesele soruyu soran arkada覺n kafa kar覺覺kl覺覺ndan kaynaklan覺yor. Ilk olarak bunlar birbirinin aynisi neden fark var? Araba sat覺p bu fiyata saat al覺r m覺s覺n覺z? Devam覺nda 癟elik kordon bile yok vs devam eden resmin farkl覺 yerlerinden tutmaya 癟al覺an ama b羹t羹nl羹e ulaamayan yakla覺mlar. Cevap verenler de meselenin bir yerinden bildii kadar覺yla cevap vermi haliyle. Hatta bir arkadas @Althor kaucuk kordon mevzusunu anlatm覺.

Ben de 癟ok teekk羹r ediyorum sayg覺 deer kardeim. Ben de s羹rekli diyorum bir yerlerde bir terslik var bir yanl覺l覺k var ama nerede diye ama bir t羹rl羹 bulam覺yordum cevab覺n覺. Meersem kafam kar覺覺km覺. Sayenizde soruyu soran kii olarak Kafam覺n kar覺覺k olduunu farkettim. Art覺k hayata daha pozitif bak覺yorum.

Beni bende kefedip bendeki beni bana beyan ettiiniz i癟in size 癟ok teekk羹r ederim.

Evet arkadalar konu kapanm覺t覺r.
"Bu Seikolar覺n tasar覺mlar覺 birbirine 癟ok benzemesine ramen neden birinin fiyat覺 64 bin lira da dierininki 13bin lira. Bu paray覺 hakedecek kadar nesi var bu 64bin liral覺k Seiko'nun? Araba fiyat覺na bu saati sat覺yorlar, siz araban覺z覺 sat覺p bu Seiko'yu al覺r m覺yd覺n覺z" sorusunun cevab覺

: "SORUYU SORAN K襤襤N襤N KAFASI KARIIK" olarak yan覺t bulmutur.

Herkese 癟ok teekk羹r ederim.

Bug羹n 64 bin tl ye araba bulursan覺z haber verir misiniz l羹tfen.
Aylard覺r babam i癟in bak覺yoruz pert kay覺tl覺 veya y羹zlerce bin km d覺覺nda kar覺m覺za bir ey 癟覺km覺yor
Kullan覺c覺 avatar覺
uhpu

Kay覺t: 05 Kas 2013, 02:00

Mesaj sieger » 28 Tem 2020, 17:54

Konunun tamamini yeni okuyabildim, bir cok arkadas aslinda cok mantikli cevaplar vermis ama konu sahibi sanirim diyor ki, alti ustu saat. Ama maalesef degil.

Bunu rasyonalize edebilmeniz icin size bir kac ornek vereyim, celik saatlere ve onlarin altin versiyonlarinin fiyatfarklarina bakin, oran olarak cok az degil mi, hani su an gumus grami 5.45 lira, altin ise 435 lira(yorum yapmicam) aradaki oran bu kadar mi peki? degil

Devam edelim, elinize iki boya tual aldiniz, cizdiniz guzel guzel, sizin cizdiginiz kac lira eder, mona lisa kac lira eder.

Devam edelim, luks bir restoranda cay ictiniz, kac lira verirsiniz, mahalle kahvesinde kac lira verirsiniz.

Bu kez farkli devam edelim, siz 1 sene boyunca elinizle ugrasa ugrasa bisi yaptiniz, ne oldugu onemli degil, plastikten heykel olsun ama 1 senenizi verdiniz, her aninizi her saatinizi, bunun ederi 10 lira kardes diye biri geldi, buyur.

Bu biraz pazarlik eden muteahit mantigi, ya o da tas bu da tas demek gibi bisi, ama oyle degil. Birseyin degerinin belirlenmesinde hele gunumuzde en son maddelerden birisi malzemesi.

Araba satilir mi? 10 arabam varsa 1ini satar mis gibi patek alirim evet, ama o 10. bana hic lazim olmamali. Yok ben hergun bindigim arabami saat icin satacaksam, kafama her gun art arda 10 sene boyunca saksi dusmus demektir, ki muhtemlen satacak arabam da yoktur boyle bi kafayla yasiyorsam hayati.

Sonra patek aquanauta celik olsa.. demissiniz, bastaki ornek budur, malzeme fiyati cok az etkiler, ayrica o saati uzun sure kullandim, uzerindeki kaucuk normal bir sey degil, patent pending demisler, ozel bir kompozit, ve ne terletiyor, ne esniyor ne bisi oluyor, cidden mukemmel bir malzeme. Celik saatlerimden sonra acikcasi bana mukemmel geldi, ve aquanautlarin 2. ellerine bakarsaniz, celik-kaucuk diye ayrim yapilmaz, hatta celik satacak olanlara, yaninda kaucuk kayis da ver, ben celigine para vermem nasilsa duracak diyen o kadar coktir ki.

ha yok diosaniz celik muthis bisi, e 904L kullanan az saat yok, gidin alin, ama sonra cizilince aglamak yok. tum parayi malzemeye veriyorsaniz cizilirse uzer cunku.

yok hala bu parayi etmez diyorsaniz, o zaman biraz farkli bakalim, yemek yemek icin farkli kasiklara catallara tabaklara bardaklara ihtiyac var mi ki? bi kase olsa yeter, hatta.. ona da gerek yok elle her yerden yiyebilirsiniz. ustunuze de bi pestemal tamam, daha neye gerek var ki, hadi alta da bi lastik ayakkabi olsun. tek goz oda da bi ev, ya da iste kuytu bir yer e bitti. saat konusuna gelene kadar oyle uclar var ki..

gereklilik durumu ise coooooook baskadir. bentley araclarda ozel siparis vardir, ya hali hazirda bayiye geleni alirsiniz, ya da siparisinizi verir 1 sene sonra alirsiniz, icerisindeki tavani, ustundeki cizgileri, icindeki dikisleri bile sizin isteginize gore yapilir. Gerekli mi? Kime gore? yoksa 10 senelik bir renault da gidiyor ve 4 lastigi var.

Benim icin son ornegi de starbuckstir. Zamaninda bununla alakali bir yazi vardi, aslinda starbucks ne satiyor diye. Simdi degil tabi daha yeni buyurkendi, yoksa kahve mi yok? 1/5i fyatina cok daha iyisi var, ama starbuks bir tecrube satiyor, size tecrube edeceginiz guzel bir deneyim yasatiyor, bir farklilik hissediorsunuz diyorlardi. Eskiden belki bilirsiniz vardi boyle sipidik terlik elinde bi kahve olan tiki insan modeli, ve starbucks bardagi olmadan bu imaj tamamlanmiyor, ve o kisi icin bir kahveye 10 lira vermek cok da mantikli.

Umarim dusunce sekline faydam olabilmistir.

NOT: hic birisi bu saatler o paralari eder demek degildir, asla savundugum bir durum da degildir, serbest piyasanin bir sonucu olmakla beraber, sadece sebebini aciklamaya calistim. Yazimda hic bir sey kendi sahsi fikrim degil yoksa.
instagram.com/archpatek
Kullan覺c覺 avatar覺
sieger

Ya: 37
Kay覺t: 18 Kas 2015, 13:01

Mesaj Umutt » 28 Tem 2020, 18:02

sieger yazd覺:Konunun tamamini yeni okuyabildim, bir cok arkadas aslinda cok mantikli cevaplar vermis ama konu sahibi sanirim diyor ki, alti ustu saat. Ama maalesef degil.

Bunu rasyonalize edebilmeniz icin size bir kac ornek vereyim, celik saatlere ve onlarin altin versiyonlarinin fiyatfarklarina bakin, oran olarak cok az degil mi, hani su an gumus grami 5.45 lira, altin ise 435 lira(yorum yapmicam) aradaki oran bu kadar mi peki? degil

Devam edelim, elinize iki boya tual aldiniz, cizdiniz guzel guzel, sizin cizdiginiz kac lira eder, mona lisa kac lira eder.

Devam edelim, luks bir restoranda cay ictiniz, kac lira verirsiniz, mahalle kahvesinde kac lira verirsiniz.

Bu kez farkli devam edelim, siz 1 sene boyunca elinizle ugrasa ugrasa bisi yaptiniz, ne oldugu onemli degil, plastikten heykel olsun ama 1 senenizi verdiniz, her aninizi her saatinizi, bunun ederi 10 lira kardes diye biri geldi, buyur.

Bu biraz pazarlik eden muteahit mantigi, ya o da tas bu da tas demek gibi bisi, ama oyle degil. Birseyin degerinin belirlenmesinde hele gunumuzde en son maddelerden birisi malzemesi.

Araba satilir mi? 10 arabam varsa 1ini satar mis gibi patek alirim evet, ama o 10. bana hic lazim olmamali. Yok ben hergun bindigim arabami saat icin satacaksam, kafama her gun art arda 10 sene boyunca saksi dusmus demektir, ki muhtemlen satacak arabam da yoktur boyle bi kafayla yasiyorsam hayati.

Sonra patek aquanauta celik olsa.. demissiniz, bastaki ornek budur, malzeme fiyati cok az etkiler, ayrica o saati uzun sure kullandim, uzerindeki kaucuk normal bir sey degil, patent pending demisler, ozel bir kompozit, ve ne terletiyor, ne esniyor ne bisi oluyor, cidden mukemmel bir malzeme. Celik saatlerimden sonra acikcasi bana mukemmel geldi, ve aquanautlarin 2. ellerine bakarsaniz, celik-kaucuk diye ayrim yapilmaz, hatta celik satacak olanlara, yaninda kaucuk kayis da ver, ben celigine para vermem nasilsa duracak diyen o kadar coktir ki.

ha yok diosaniz celik muthis bisi, e 904L kullanan az saat yok, gidin alin, ama sonra cizilince aglamak yok. tum parayi malzemeye veriyorsaniz cizilirse uzer cunku.

yok hala bu parayi etmez diyorsaniz, o zaman biraz farkli bakalim, yemek yemek icin farkli kasiklara catallara tabaklara bardaklara ihtiyac var mi ki? bi kase olsa yeter, hatta.. ona da gerek yok elle her yerden yiyebilirsiniz. ustunuze de bi pestemal tamam, daha neye gerek var ki, hadi alta da bi lastik ayakkabi olsun. tek goz oda da bi ev, ya da iste kuytu bir yer e bitti. saat konusuna gelene kadar oyle uclar var ki..

gereklilik durumu ise coooooook baskadir. bentley araclarda ozel siparis vardir, ya hali hazirda bayiye geleni alirsiniz, ya da siparisinizi verir 1 sene sonra alirsiniz, icerisindeki tavani, ustundeki cizgileri, icindeki dikisleri bile sizin isteginize gore yapilir. Gerekli mi? Kime gore? yoksa 10 senelik bir renault da gidiyor ve 4 lastigi var.

Benim icin son ornegi de starbuckstir. Zamaninda bununla alakali bir yazi vardi, aslinda starbucks ne satiyor diye. Simdi degil tabi daha yeni buyurkendi, yoksa kahve mi yok? 1/5i fyatina cok daha iyisi var, ama starbuks bir tecrube satiyor, size tecrube edeceginiz guzel bir deneyim yasatiyor, bir farklilik hissediorsunuz diyorlardi. Eskiden belki bilirsiniz vardi boyle sipidik terlik elinde bi kahve olan tiki insan modeli, ve starbucks bardagi olmadan bu imaj tamamlanmiyor, ve o kisi icin bir kahveye 10 lira vermek cok da mantikli.

Umarim dusunce sekline faydam olabilmistir.

NOT: hic birisi bu saatler o paralari eder demek degildir, asla savundugum bir durum da degildir, serbest piyasanin bir sonucu olmakla beraber, sadece sebebini aciklamaya calistim. Yazimda hic bir sey kendi sahsi fikrim degil yoksa.

Keyifle okudum, teekk羹rler emeinize [emoji106]
Kullan覺c覺 avatar覺
Umutt

Kay覺t: 01 Oca 2011, 23:13

Mesaj sieger » 28 Tem 2020, 18:21

@Umutt abi kusura bakma yine T羹rk癟e karakter sorunu yaad覺m, al覺kanl覺k deitirmeyi unutuyorum. Bir dahakine s繹z b繹yle olmayacak daha da keyifle okursun umar覺m. :champ:
instagram.com/archpatek
Kullan覺c覺 avatar覺
sieger

Ya: 37
Kay覺t: 18 Kas 2015, 13:01

Mesaj ibrahim223 » 28 Tem 2020, 22:23

Hay覺rl覺s覺..

LG-H815 cihaz覺mdan Tapatalk kullan覺larak g繹nderildi
Kullan覺c覺 avatar覺
ibrahim223

Kay覺t: 12 Oca 2018, 22:11

Mesaj Ground » 30 Tem 2020, 00:26

SelAc yazd覺:Bir kol saatine 60000 TL verebilecek b羹t癟eye sahip birinin araba satmas覺na gerek olmayaca覺 kanaatindeyim. :D
A癟覺kcas覺 kolumdaki saat arabamdan pahal覺yd覺.

Nodate ile linea da 癟ok foto att覺m [emoji23]

B羹t癟e ay覺rmak tamamen kiisel tercihlerle alakal覺.
o b羹t癟eleri verebilecek 癟ok kii g繹rd羹m sahte takanda var welder takan da :)

Bizimkisi garip bir sevda.

Not:
2019 sonunda arabam saatimden daha deerli oldu kabul ediyorum :) Az daha baka saat alacakt覺m, Rolex TR nin beendiim saati vermeyeceini bildiim i癟in arabaya y繹neldim o ayr覺. [emoji23] Harbi manyakl覺k bizimki

Tapatalk kullanarak iPhone arac覺l覺覺yla g繹nderildi
Kullan覺c覺 avatar覺
Ground

Ya: 43
Kay覺t: 17 Ara 2015, 02:48

Mesaj fsenturk » 30 Tem 2020, 08:49

Ufkynl yazd覺:ak覺n覺m yahu. Normalde herkesin o paraya "繹k羹z" al覺n覺r demesi lazimken bir ekilde bu fahis fiyat覺 rasyonalize etmeye 癟al覺覺yor. Arkada覺n nicki antipatik galiba :D

SM-G930F cihaz覺mdan Tapatalk kullan覺larak g繹nderildi

Olabilir. ounluk "64bin liral覺k Seiko o paray覺 sonuna kadar hakediyor 13bin liral覺k Seikoya zerre kadar benzemiyor her eyi farkl覺" tarz覺nda yorumlar yapm覺.

Belki de ben soruyu 繹yle sorsayd覺m "Arkadalar u Sekio listesindeki birbirine benzeyen saatlerden 64bin liral覺k olan覺 almak istiyorum deseydim o zaman 癟ok daha farkl覺 yorumlar gelirdi. "Ulan o saati alaca覺na u saati alsana o para o saate verilir mi baksana tasar覺m覺 birbirine benziyor " gibisinden... Nitekim forumda bu tarz yorumlar 癟ok.Oradan biliyorum siz de konuya deinmisiniz zaten.

Ego s覺k覺nt覺s覺 var baz覺 insanlarda galiba. 襤lla ki marjinal tak覺lmak istiyorlar.
Kullan覺c覺 avatar覺
fsenturk

Kay覺t: 23 Ara 2015, 14:36

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Bazbey, ErsinGS, macada, ofis ve 188 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners