egowest yazdı:syndrome23 yazdı:Geçen bir konuya daha yazmıştım, bende otomatik invicta prodiver var yeni aldım (9404). Bilezik ve bezel çok başarılı değil, saatin yan tarafında beni irite eden bir INVICTA yazısı var. Bunun dışında submariner homage olarak başarılı, şık saat diyebilirim.
Darbe kısmına gelirsek hiçbir otomat için darbe iyi değildir, darbenin niteliğine de bağlı tabi bu. Ayrıca bence darbe gibi bir çekinceniz varsa bence safir kristal camlı bir saat alin. En nihayetinde mineral invicta mekanizma hasar görmese de çizilecektir.
Aslında cama darbe akacak şekilde çarpmıyorum hiç. Genelde saatin gövdesi çarpıyor. Aslında 700 tl vereceksem 300 daha verip mako 2 mi alsam diyorum. Sanırım her anlamda daha üstün bir saat. Ama aklıma takılan bir soru var. Şimdi 1000 küsür verip saat alacağım ya haftalık günlük saniye/dakika farkı çok olursa diye endişe ediyorum. Öyle birşey olursa burada yapılır mı? Maliyetli olur mu?
Otomatik saat mutlaka sapar özelikle de invicta gibi giriş düzeydeki saatler ister istemez sapıyor. İçerisinde Seiko mekanizma var bendekinin, bildiğim kadarıyla bütün Invicta'lar da aynı/benzer düzeyde mekanizmalar var yani biraz sapacaktır.
Mako 2'nin kalite algısı bence Prodiver'dan çok daha yüksek. Ama mutlaka o da sapacaktır bir miktar. Arkadaşın dediği gibi eğer sapma konusunda hassassanız bence de quartz bir saat alın. Quartz olmasına çok da takılmayın işini yapsın yeter bence.
Çok klişe bir tavsiye olarak nispeten popüler kasa bir Gshock (GA-2100 ya da DW 5600 gibi) veya safir camlı 10 yıl pil ömürlü klasik Casio (Edifice de dahil) modellerini de düşünebilirsiniz, MTS-100L-1A gibi.
Ben de saate çok özenli kullanamayan biri olarak düşük maliyeti, camının onarımının kolay olması sebebiyle Rus saatlerini ve dayanıklı oldukları için Gshockları tercih ediyorum. Gerçi ben camı da çiziyorum

Invicta konusunda isterseniz diğer arkadaşa özeldem yazdığım şeyleri ve atığım fotoğrafları doğrudan buraya kopyalayabilirim.