TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saatin Buğulanması Sorunu

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Re: Seiko SNK805 Buğulanma Problemi

Mesaj Clk » 08 Nis 2011, 00:54

:lol:

:thumbup:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj bengisaat » 08 Nis 2011, 00:55

razz yazdı:clk kolayı var.. Sub'la dalmadan önce açacan saati.. Makineyi alacan dışarı.. Sonra cama içerden bir tükürecen.. Tamaaaam.. Senin buğu derdin bitti kardeş.. Ha ben bunu nerden öğrendim..? "Mac Gyver..!" dediğini duyar gibiyim ama hayır.. Rahmetli Jacques Cousteau, The Silent World'ü çekerken böyle yaparmış.. ;)

Elma suyu yada buğu önleyici de sıkılabilir :)
Ancak en garantilisi elmayı çiğneyip sonra tükürmek sanırım :D
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj bengisaat » 08 Nis 2011, 01:03

NickyNick yazdı:Ben 13,000$ verip Blancpain FF alacağım, 9800$ verip Rolex Sea-Dweller Deepsea alacağım, ya da 85,000$ verip Richard Mille RM 28 alacağım. Sonra dalış yapacağım soğuk bir denizde, saati denizden çıkardığım anda buğulanma olacak ısı değişikliğinden, kurma kolunu 5 dakika açık bırakırım, paşa paşa uçar gider buğulanma :D Mesele bu kadar basit arkadaşlar :D

Bengisaat bu bilgiler için ayrıca teşekkürler.

Bende teşekkür ederim yorumlarınız için

Sizin esprinizde o meşhur fıkrayı anımsattı bana : Otobüse binmeyip peşinden koşarak 1 lira kar edeceğime taksinin arkasından koşup 10 lira kar ettim babaa "Afferin akıllı oğlum" :D :thumbup:
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj herdem09 » 08 Nis 2011, 01:05

Bu konu üzerinden daha fazla dalga geçilecek bir kısım kalmadı sanırım. Sizi soruna yönelik konuşmaya yönlendireyim o halde. İzmit'te güvenebileceğim saatçi var mıdır?
Kullanıcı avatarı
herdem09

Mesaj bengisaat » 09 Nis 2011, 02:12

Evet şimdi okuduğumda abarttığımı farkettim emin olun sözlerim sizin için değildi zaten sizde internetten okuduğunuzu ve alıntı yaptığınızı belirtmiştiniz.

İzmitte güvenilir saatçi yarın araştırıp yazayım size.
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj bengisaat » 10 Nis 2011, 23:26

İzmit real avm de detay optik saat var bir kaç yerde şubeleri olan bir yer ve saat tamirinde kaliteli olduğunu öğrendim.

Ancak malum kalite bazan abartılı fiyatları getirebiliyor,öncelikle fiyat almanızı öneririm.
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj herdem09 » 15 Nis 2011, 01:02

Teşekkürler bengisaat.
Kullanıcı avatarı
herdem09

Mesaj Vector » 28 Kas 2011, 13:19

Merhabalar;

Bende yaklaşık 2 haftadır Seiko SNZG15K1 saatini kullanıyorum. Bazen sabah erken saatlerde dışarıda hava çok soğukken içerden çok ufak bir buğulanma yapıyor. Çok dikkat edilince fark ediliyor.

Sizlerin tavsiyesi nelerdir? Benim tahminim saatin üretim aşamasında bulunduğu ortamın havasındaki nem kendini belli ediyor. Bu problemin kesin bir çözümü var mı acaba? Gaziantep'te ikamet ediyorum. Hangi saatçiye götüreyim güvenemiyorum. Bu ufak buğu saatime zarar veriri mi?

Normal sıcaklıklarda saatimde en ufak bir sıkıntı görünmüyor. Cam çok temiz görünüyor. Buğuyu test etmek için birkaç kere buzdolabına attım saati, onda da buğu oluşturmadı.
Kullanıcı avatarı
Vector

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 39 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners