TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Eşim İçin 2000-2500 TL Bütçeli Erkek Saati Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Eşim İçin 2000-2500 TL Bütçeli Erkek Saati Önerisi

Mesaj fecstasy » 08 Nis 2011, 15:51

Merhaba Herkese;

Foruma saatlrle ilgili çılgınca araştırma yaparken ulaştım ve bayıldım! Birçok bilgi ve marka kıyaslamaları oldukça işime yaradı ancak hala yıldönümümüz için eşime alabileceğim bir saatte karar kılamadım. Sizin tecrübe ve bilginizden faydalanabilmek benim içni büyük bir fırsat olacak inşallah!
Araştırmalarım sonucu quartz ya da kinetik bir saat almaya karar verdim. Mekanikleri belki 10. yıldönümümüzde falan düşünebilirim =)
2. bir kriterim de yine araştırma sonucu safir cam oldu (yorumlarınıza açığım)
3. kriterim (aslında ilk de denebilir) tabi ki para! 2000TL'yi aşmamak istiyorum ama "bu saat bir efsane" dediğiniz bir model aklıma yatarsa 3000'i zorlayabilirim
4. kriter ise yedek parça ve tamir edilebilirlik.
Konuları inceledim ancak özel bir durum olduğu için yeni konu açmaya karar verdim; yine de taşınırsa sorun değil;
eşime bugüne dek hep en çok istediği şeylerin en iyisini almaya çalıştım; saatte bir üst sınır yok ama elimden geldiğinde tatmin edici birşey olsun istiyorum; önerilerinizi merakla bekliyorum.
-yaşamın adaletine inancı var-
Kullanıcı avatarı
fecstasy

Re: 2000 Lira Bütçeye Uygun Saat Önerisi

Mesaj Kaans » 08 Nis 2011, 16:57

Foruma hoşgeldiniz öncelikle... Benim size tavsiyem bir Tissot Le Locle olurdu... Hem zarif hem otomatik hem de istediğiniz şartların hepsini taşıyor... İşte fotoğrafı...

Resim

Uploaded with ImageShack.us

Tissot Women's T41118353 Le Locle Stainless Steel Bracelet Watch
Hayata nicelik değil, pozitif nitelik kattığımızda yaşadığımız zaman değerlenir...
Kullanıcı avatarı
Kaans

Mesaj fecstasy » 08 Nis 2011, 17:19

kaan hızlı cevabın için teşekkür ederim ama ben zaten bayanım yani şim erkek =) erkek saati arıyorum =)
bir bayan olarak sadece estetiğe bakmadığım için kendimi çok severdim ama saat konusunda çok daha fazla kriterim olması gerektiğini anlayıp panikledim :S
bütçem daha yüksek olsun isterdim ama her konuda işten anlamayan insanların zevk için büyük paralar harcamasına kızdığımdan bu civarlarda kısıtlı tutmak istiyorum; (aslında bu işten anlamak istiyorum onun için aranızdayım =)) bir saat alacaksam onun sadece akrep ve yelkovanına bakmamalı içeride neler döndüğünü de bilmeliyim.
özetle bana temel kriterlerle ilgili mümkünse örnek modeller vererek yardımcı olmanızı istiyorum naçizane
tabi bu arada ben tek tek sayfaları geziyor ve usta yorumlardan faydalanıyor olacağım
Kullanıcı avatarı
fecstasy

Mesaj Kaans » 08 Nis 2011, 17:24

Pardon... O zaman işimiz daha kolay... Tissot Le Locle modelinin erkek versiyonu daha da güzel...

Resim

...ve evet... bu saat bir efsane diyebilirim ve bu konuda hemen herkes bana katılır düşüncesindeyim...

İşte arka tarafı...

Resim

Bir arkadaşımız incelemesini yapmıştı linki burada:
http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=13&t=2699&p=35487&hilit=le+locle#p35487
Hayata nicelik değil, pozitif nitelik kattığımızda yaşadığımız zaman değerlenir...
Kullanıcı avatarı
Kaans

Mesaj poloPhilippe » 08 Nis 2011, 17:36

Kaans yazdı:Pardon... O zaman işimiz daha kolay... Tissot Le Locle modelinin erkek versiyonu daha da güzel...

Resim

...ve evet... bu saat bir efsane diyebilirim ve bu konuda hemen herkes bana katılır düşüncesindeyim...

İşte arka tarafı...

Resim

Bu saatin hem önü hem arkası çok şık gerçekten, takım elbise saatine ihtiyaç duyduğumda imkanım olursa, almak isteyeceğim modellerden biri olacaktır kesinlikle.
Kullanıcı avatarı
poloPhilippe

Mesaj razz » 08 Nis 2011, 17:38

fectasy; 2000 TL bütçe düşünürken ( TR'den alışveriş yapacağınızı varsayarak ), ödeme şeklinize göre değişmekle birlikte 25-30% civarı bir indirim almanız sözkonusu olabilir.. Bu doğrultuda etiket fiyatları 3000TL.ye yaklaşan modeller sizin bütçenize uygun görünüyor.. Bu rakam mekanik ( otomatik veya kurmalı ) pekçok kaliteli ve şık modele ulaşmanızı sağlar.. Araştırmanızı yaparken bu mevzuyu da dikkate alın derim :thumbup:

Hal-ü hazırda eşinizin en az bir saati vardır diye düşünüyorum.. Eğer fazlaysa aşağı yukarı ne tip saatlerden hoşlandığı hakkında az çok fikriniz vardır.. Deri kayışla rahat eder mi? Koldan çıktıktan yaklaşık 40 saat sonra duran bir saat onun pratik beklentileriyle örtüşmeyebilir mi? Modern trendler mi ilgisini çeker yoksa klasik ve her dönem kabul görmüş modeller mi tercihidir? vb.vb.
Buradan yola çıkarak ( ve fiyat parametresini de ekleyerek ) sonuçları biraz daha daraltabilirsiniz..

Naçizane bir fikir; mekanik saatler taşıdığı işçilik değeri, geleneksel tarzı, uzun ömürlü ve geçici moda akımlarından minimum etkilenen yapıları itibarıyle evlilik yıldönümü gibi hep hatırlanacak bir mevzu için pilli olan alternatiflere nazaran daha anlamlı bir hediye olabilir ;)
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj fecstasy » 08 Nis 2011, 17:44

senin eklediğin fotoğrafları göremedim google'dan baktım ve gerçekten şık bir model arkasınaysa bayıldım!
sadece takvimi var sanırım; birkaç sitede ise "le locle auto reserve" şeklinde farklı bir model çıkıyor. dolayısıyla soru 1:
auto reserve ne demek? :(

amatörce sorularım için üzgünüm; size saat alıyormuşum gibi cevap verebilirseniz çook memnun olacağım =)
Kullanıcı avatarı
fecstasy

Mesaj fecstasy » 08 Nis 2011, 17:52

razz yazdı:fectasy; 2000 TL bütçe düşünürken ( TR'den alışveriş yapacağınızı varsayarak ), ödeme şeklinize göre değişmekle birlikte 25-30% civarı bir indirim almanız sözkonusu olabilir.. Bu doğrultuda etiket fiyatları 3000TL.ye yaklaşan modeller sizin bütçenize uygun görünüyor.. Bu rakam mekanik ( otomatik veya kurmalı ) pekçok kaliteli ve şık modele ulaşmanızı sağlar.. Araştırmanızı yaparken bu mevzuyu da dikkate alın derim :thumbup:

Hal-ü hazırda eşinizin en az bir saati vardır diye düşünüyorum.. Eğer fazlaysa aşağı yukarı ne tip saatlerden hoşlandığı hakkında az çok fikriniz vardır.. Deri kayışla rahat eder mi? Koldan çıktıktan yaklaşık 40 saat sonra duran bir saat onun pratik beklentileriyle örtüşmeyebilir mi? Modern trendler mi ilgisini çeker yoksa klasik ve her dönem kabul görmüş modeller mi tercihidir? vb.vb.
Buradan yola çıkarak ( ve fiyat parametresini de ekleyerek ) sonuçları biraz daha daraltabilirsiniz..

Naçizane bir fikir; mekanik saatler taşıdığı işçilik değeri, geleneksel tarzı, uzun ömürlü ve geçici moda akımlarından minimum etkilenen yapıları itibarıyle evlilik yıldönümü gibi hep hatırlanacak bir mevzu için pilli olan alternatiflere nazaran daha anlamlı bir hediye olabilir ;)

öncelikle teşekkürler razz; az önce başka bir konudaki yorumlarınla birkaç kriter daha belirlemiştim =)
eşimin deri kayışlı swiss army saati var; sürekli onu takıyordu ama arasıra klasik giyinmesi gerektiğinde uyum sağlamıyordu; evlenirken metal kordonlulara bakmıştı hep ama fırsat bulup alamadı; kendisi almaya kalksa eminim 1000den yukarı vermez ama ben iyi birşeyler almak istiyorum; dolayısıyla metal kordonlu olacağı kesin

tanışma sayfasında da bahsettim; saatler ve mekanizmalar gerçekten çok ilgimi çekti dolayısıyla mekanik saati muhtemelen iş için italya'ya gittiğimde isviçre'den falan alabilirim diye düşündüm; daha uygun olur ya da aynı paraya daha üstünü alabilirim hem de taxfree'den falan faydalanabilirim; böylece 2. kriter de mekanik olmayacak yönünde netleşiyor; siz ne dersiniz?
Kullanıcı avatarı
fecstasy

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 25 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners