fzkçi yazdı:Evet nihayet başardım, çok kolay bir yöntemle artık radio controlled saatlerde gps li saatler gibi sinyal aldığı sürece bulunduğu ülkenin saatine göre kendisini ayarlayabiliyor
Nasıl başardınız acaba? Öğrenmek isteriz.
fzkçi yazdı:Evet nihayet başardım, çok kolay bir yöntemle artık radio controlled saatlerde gps li saatler gibi sinyal aldığı sürece bulunduğu ülkenin saatine göre kendisini ayarlayabiliyor
fzkçi yazdı:Yöntem gerçekten çok basit: saatin kitapçığında bahsedilen reset pozisyonunu sıfır (00:00) olarak değil de gmt farkı +3 e göre yani 03:00 pozisyonuna ayarladım ve sinyal alınca türkiye saatine göre senkronize oldu. Citizen e bu konuda mail attım bu yöntemin benzer modellerin kullanım klavuzunda yer alması için artık sinyal alınsa bile utc+1 dst ayarının yeterli olmadığı ülkelerde reset pozisyonunu gmt farkına göre ayarlayarak saati bulunduğu ülkeye göre senkronize etmek mümkün
Selahattin hocam 1 haftadır sinyal alamıyor diye saatte sıkıntı olduğunu düşünüyordum biraz araştırınca bu konuyu buldum da kötü oldu saatin bir esprisi kalmadı benim için [emoji2]SelAc yazdı:fzkçi yazdı:Yöntem gerçekten çok basit: saatin kitapçığında bahsedilen reset pozisyonunu sıfır (00:00) olarak değil de gmt farkı +3 e göre yani 03:00 pozisyonuna ayarladım ve sinyal alınca türkiye saatine göre senkronize oldu. Citizen e bu konuda mail attım bu yöntemin benzer modellerin kullanım klavuzunda yer alması için artık sinyal alınsa bile utc+1 dst ayarının yeterli olmadığı ülkelerde reset pozisyonunu gmt farkına göre ayarlayarak saati bulunduğu ülkeye göre senkronize etmek mümkün
Dediğimiz yöntemi de denemiştim. Ben Sivas'tayım bir türlü sinyal alamadım. Bu sebepten başaramadım sanırım. Teşekkürler.
minerval yazdı:Selahattin hocam 1 haftadır sinyal alamıyor diye saatte sıkıntı olduğunu düşünüyordum biraz araştırınca bu konuyu buldum da kötü oldu saatin bir esprisi kalmadı benim için [emoji2]SelAc yazdı:fzkçi yazdı:Yöntem gerçekten çok basit: saatin kitapçığında bahsedilen reset pozisyonunu sıfır (00:00) olarak değil de gmt farkı +3 e göre yani 03:00 pozisyonuna ayarladım ve sinyal alınca türkiye saatine göre senkronize oldu. Citizen e bu konuda mail attım bu yöntemin benzer modellerin kullanım klavuzunda yer alması için artık sinyal alınsa bile utc+1 dst ayarının yeterli olmadığı ülkelerde reset pozisyonunu gmt farkına göre ayarlayarak saati bulunduğu ülkeye göre senkronize etmek mümkün
Dediğimiz yöntemi de denemiştim. Ben Sivas'tayım bir türlü sinyal alamadım. Bu sebepten başaramadım sanırım. Teşekkürler.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch
Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot], Mtn ve 132 misafir
|