TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Oris Aquis mi yoksa Rado Captain Cook mu

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Oris Aquis mi yoksa Rado Captain Cook mu

Mesaj fsenturk » 17 Nis 2020, 15:05

umutaydogdu yazdı:Captain Cook ya 42 ya da 37mm seçeneği var bence 42 büyük 37 ise çok küçük. 39-40mm olmalıydı. Bana sorarsan ikisi de makine olarak çok bir şey ifade etmiyor. Oris sw200 28800 vuruş 38 saat, rado 80 saat ama makine henüz çok yeni, plastik parçalardan çok bahsediliyor ve en kötüsü 21600 vuruş. Saygılar.

Sent from my iPad using Tapatalk

Rado'da iç kısımdaki beyaz çerçeve forumdaki arkadaşları rahatsız etmişti. 37mm olanı alıp bir de içinde o çerçeveden dolayı kayıp yaşanırsa saat iyice küçük gözükecek sanırım. 42mm büyük de olsa Rado için bu ebatı tercih etmek daha mantıklı olabilir.
Kullanıcı avatarı
fsenturk

Mesaj Erkansensoy » 31 Ara 2020, 22:05

Merhalar. Ben de bu iki saat arasinda kaldim ve acilen birini almak istiyorum. Birisi cikip şunu al desin :)
Kullanıcı avatarı
Erkansensoy

Mesaj HknDrsn » 02 Oca 2021, 01:28

Yeşil deyince Marvin Malton aklıma geliyor :D

İkisi arasında bir tercih yapılacaksa tercihim Rado olurdu.
referans
http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=244&t=22863
Kullanıcı avatarı
HknDrsn

Mesaj yunusrg » 02 Oca 2021, 01:42

Benim tercihim rado olurdu.
Kullanıcı avatarı
yunusrg

Mesaj hlkshnr » 02 Oca 2021, 02:01

Bilekte deneyerek karar vermek doğrusu. Ben rado yu alırdım. Ama elden çıkarırken oris avantajlı

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
hlkshnr

Mesaj sahin » 11 Oca 2023, 16:17

copycat yazdı:
görkemk yazdı:Resim

longines swatch un omeganın bir altında konumlandırdığı markasıdır , oris ile benzer ayarda bir çok ürünü olsa da oristen çok daha üst seviyede modelleride piyasaya sürer

mesela üstteki modellerde ve pek çok chronusundan eta 7750 yi modifiye ederek power reserve'i uzatır , column wheel kullanır , ek nomplikasyonlar ekler , elobore yada top grade makinalar kullanır

annual calendar gibi komplikasyonlar ekler

pek çok cosc sertifikalı saat sunar ve bunların güç rezervlerini uzatır

high accuracy quartz mekanizmalar sunar

yani longines orisi hem geçmişiyle hem bugünüyle döver. Oris iyi saatleri ederinin üzerinde satmaya çalışan ve modern tasarımları olan bağımsız bir firma olarak kısmen takdiri hak etse de longines ile yan yana gelmek için daha çok yolu var. Oris ile mesela mido markası daha denk markalar olarak değerlendirilebilir.
Öncelikle kıymetli görüşünüze saygı duyuyorum.

Yalnız Longines'in Oris'ten daha komplike modeller üretiyor olması ya da mazide çok daha prestijli bir marka olması başka bir şey, bugün longines'in marka algısı olarak Oris'ten yüksek olması bambaşka bir şey.

Zaten Swatch grubun çok yüksek imkanları ile, sahip olduğu markalar adına üst düzey modeller üretmesi kolay ve doğal. İsterlerse omega modeli üretip üzerine Swatch markası da basabilirler.

Elbette marka algısı biraz subjektiftir. Herkese göre aynı olmadığını kabul etmek lazım. Ben halen Longines'i marka algısı olarak Oris'ten farklı ve yukarıda görmüyorum. Özellikle ürettiği sıradan quartz modeller sebebiyle Longines mazisinin gerisinde kalıyor.

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

yapıldı :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kullanıcı avatarı
sahin

Önceki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 240 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners