TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Doland覺r覺c覺y覺 doland覺rmak!

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Doland覺r覺c覺y覺 doland覺rmak!

Mesaj mbkutsal » 07 Oca 2021, 11:57

Arkadalar merhaba,

Uzun s羹redir forum 羹yesiyim ve son 1 y覺ld覺r daha aktif kullan覺yorum. San覺r覺m 1 y覺l 繹ncesine kadar hep al覺m k覺sm覺nda iken art覺k baz覺 saatlerimi elden 癟覺karma hevesine girmem bunda etkili oldu. 襤yide oldu bu vesile ile forumu daha s覺k kullanm覺 ve bir癟ok eksik bilgimi tamamlam覺 oldum. Tahmin edeceiniz 羹zere saat almak, satmak ve en 繹nemlisi saatler hakk覺nda konuacak insanlar bulmak benim gibi k羹癟羹k Anadolu ehirlerinde yaayanlar i癟in olduk癟a problem oluyor. Haliyle verdiim saat ilanlar覺 ve ald覺覺m, satt覺覺m saatler nedeniyle T羹rkiye'nin d繹rt bir taraf覺ndan bir癟ok saat severle tan覺ma imkan覺 bularak sohbet etmek bana keyif veriyor.

Tabi bu s羹re癟te enteresan taktikleri olan k繹t羹 niyetli insanlar覺 da mecburen tan覺m覺 oluyorsunuz.

Konu bal覺覺ndan da anla覺laca覺 羹zere olay覺m覺z bir doland覺r覺c覺l覺k giriimi hakk覺nda ve 癟ok 羹k羹r ki giriim olarak kald覺. Ancak olay覺n ger癟ekleme ekli ve sonucu enteresan olduu i癟in belki bakalar覺n覺n ba覺na gelmesine engel olur diyerek paylamak istedim.

Olay覺n kahraman覺 sar覺 sitede ve forum 羹zerinde sat覺 ilan覺 verdiim Omega Speedmaster Apollo 11 40th Anniversary.

Olay 繹yle vuku buluyor:

Bursa'dan m羹teahhitlik yapt覺覺n覺 ve babas覺na hediye olarak bu saati almak istediini s繹yleyen bir arkada ar覺yor (bir m羹teahhittin bu saatle ilgilenmesi beni 羹pheye d羹羹r羹yor :) ) ve bir miktar pazarl覺k yaparak anla覺yoruz. Fakat saatler konusunda konumak ve kar覺 taraf覺 tartmak i癟in yapt覺覺m hamleleri hep 襤stanbul yada Bursa da elden alabileceini s繹yleyerek saatin teslimi konusundaki belirsizlie getirerek savuturuyor. Kayseri'ye geli gidi ve a覺rlama masraflar覺n覺 kar覺layabileceimi s繹yl羹yorum fakat pandemi nedeniyle hakl覺 olarak kabul edemiyor. Bursa'da yaayan bacana覺m akl覺ma geliyor ve karar覺 kesin ise onun arac覺l覺覺 ile saati teslim edebileceimi s繹yl羹yorum. Bu 癟ok houna gidiyor saati kesin alaca覺n覺 hatta bir miktar kaparo g繹nderebileceini, saati teslim an覺nda kalan bakiyeyi 繹deyebileceini s繹yl羹yor. Tabi muhabbet koyula覺nca tan覺yor muyum acaba bacana覺n覺z覺 d羹meni ile isim ve soy ismini benden 繹reniyor.

Her ey yolunda g繹r羹n羹yor s覺ra kaparonun yatmas覺na geliyor. Hesab覺ma istediim miktarda kaparo yat覺r覺l覺yor fakat bir taraftan i癟imi kemiren kuku nedeni ile yatan paray覺 kim g繹ndermi diye detay覺na bakmak istediimde paran覺n bankamatikten yat覺r覺ld覺覺n覺 g繹r羹yorum ve saati g繹nderip g繹ndermeme konusunda teredd羹t ya覺yorum. Fakat kar覺 taraf ile kargo bilgilerini paylamamak 羹zere kargo yapman覺n g羹venli olduuna karar vererek saati kargoya veriyorum (bu d羹羹ncemin de ne kadar hatal覺 olduunu baka bir olayda bizzat test ettim)

Saati kargoya verdiimi, saat ulat覺覺nda bacana覺m覺n kendisini arayaca覺 bilgisini kar覺 tarafa iletiyorum. Fakat al覺c覺 hakl覺 olarak nas覺l emin olaca覺n覺 kendisinin kaparo 繹dediini ve bir takip numaras覺 ile saatin durumunu takip etmek istediini iletiyor. Art覺k i癟imde m羹thi bir s覺k覺nt覺 peyda oluyor. nce saati kargodan al覺p adam覺n paras覺n覺 iade etmeyi d羹羹n羹yorum fakat yeni alaca覺m saati de d羹羹n羹yorum ya bouna kuruntu yap覺yorsam diye baka bir 癟繹z羹m d羹羹n羹yorum ve o an akl覺ma bacanaa sucuk g繹ndermeyi unuttuum akl覺ma geliyor. Hemen en yak覺n yerden sucuk ald覺rarak baka bir kargo firmas覺ndan da onu g繹nderiyor ve al覺c覺ya sucuk kargosunun takip numaras覺n覺 veriyorum. Aradan 2 g羹n ge癟iyor ve g羹nlerden cuma akl覺ma sucuun hafta sonu da覺t覺ma 癟覺kar覺lmayarak bozulma ihtimali geliyor ve bacana覺 arayarak kendisine 2. bir kargo ile g繹nderdiim sucuktan bahsediyorum. Bir taraftan gelmezse ubeden almas覺n覺 s繹ylerken bir taraftan da bilgisayardan ilgili kargo firmas覺n覺n takip sayfas覺ndan kendim de kodu yazarak durumunu kontrol etmek istiyorum. "Kargo'nuz teslim edildi!" yaz覺s覺 ile irkiliyorum ve hala kar覺 tarafa toz kondurmayarak evi arayarak sormas覺n覺 rica ediyorum fakat ortada gelen bir kargo yok. T羹m kukular覺mda hakl覺 olman覺n ve saati kapt覺rmam覺 olman覺n rahatl覺覺na giremeden kar覺 taraf覺n dier kargo irketlerinden isimle alabilecei ihtimali akl覺ma geliyor ve telefona yap覺覺p ilgili dier kargo firmas覺n覺 arayarak kesinlikle adrese teslim edilmesi konusunda tehdit ediyorum. Birka癟 dk. sonra bacanaktan gelen saat kargosunun ulat覺覺 bilgisi ile 癟ilem son buluyor.

Arkadalar 1 saatte 10 y覺l yalanmama neden olan kargo irketi UPS ve T羹rkiye b繹lge m羹d羹r羹ne kadar ulaarak durumu aktard覺m i癟erisinde saat vard覺 diyerek dava a癟abilir ve ciddi tazminat talebinde bulunabilirdim fakat olay覺 burada anlatt覺覺m gibi t羹m detaylar覺 ile paylat覺m. Bana olaya bak覺nca siz kar覺 taraf覺 doland覺rm覺 gibi duruyorsunuz cevab覺n覺 vererek soruturuyoruz dedikleri 6 ay 繹ncesinden bu g羹ne geri d繹n羹 olmad覺. Ben savc覺l覺a su癟 duyurusunda filan bulunmad覺m fakat kar覺 tarafa bir msj att覺m "saat ulam覺 ne zaman isterseniz teslim edebiliriz" diye fakat tahmin edeceiniz 羹zere telefon kapal覺yd覺. Kendisine bir msj attarak sucuu iade etmesi halinde paras覺n覺 iade edebileceimi s繹yledim fakat d繹n羹 olmad覺.

Aradan 2 g羹n ge癟ince sar覺 siteden ilan覺 kald覺rmay覺 unuttuum i癟in yeni bir mesaj geldi. Saati tam da yazd覺覺m fiyattan almak isteyen birisi mesaj atm覺t覺 san覺r覺m zarar覺n覺 癟覺karman覺n yeni bir metodunu bularak bir giriim daha yapmak istedi fakat "saatin sat覺ld覺覺n覺 ve kaparosunun al覺nd覺覺n覺" ileterek, bakiyeyi 繹demesi halinde hala akdimizin ge癟erli olduu mesaj覺n覺 vermi oldum.

Sonu癟 olarak elimde saatim ve bir kilo sucuk kar覺l覺覺 olarak al覺nm覺 ve deerinin 20 kat覺 para bulunuyordu. Paray覺 hay覺r edip, UPS'i dava edip saatide delikanl覺 bir abimize satarak yoluma devam ettim.

Not 1: Saatin d繹n羹羹n羹 PTT kargo ile farkl覺 bir isme yapt覺rd覺m. Takip numaras覺ndan ubeye ulat覺覺n覺 g繹rd羹羹m an ubeye giderek saati almak istediimizde PTT saati bize vermedi ve "adrese getireceim ve eer seni adresinde bulamazsam buradan alabilirsin dedi". Normalde olsa b羹y羹k ar覺za 癟覺karaca覺m bu durum kar覺s覺nda g繹revlinin 羹zerine atlayarak aln覺ndan 繹pmemek i癟in kendimi zor tuttum.

Not 2: Doland覺r覺c覺n覺n rehberimdeki ismini hakkettii 羹zere "Bursa Doland覺c覺" olarak deitirmitim. Ge癟en hafta Telegrama kat覺ld覺覺 bilgisi telefonumda g繹r羹n羹nce bu g繹nderiyi yazmaya karar verdim.

Bu t羹r olaylar覺n kimsenin ba覺na gelmemesini umuyor ve hepinize sayg覺lar覺m覺 iletiyorum.
Kullan覺c覺 avatar覺
mbkutsal

Kay覺t: 16 Haz 2013, 22:15

Re: Doland覺r覺c覺y覺 doland覺rmak!

Mesaj Umutunal » 07 Oca 2021, 12:07

Cok gecmis olsun, neyse ki zarara uramamis覺n覺z. Bu doland覺r覺c覺l覺k y繹ntemi ile 癟ok canlar yakt覺lar , bu teklifle ben de cok kar覺lat覺m. Ancak ben de Adana'da, Hatay'da bir tan覺d覺覺n覺z benden alsin deyince geri adim att覺lar.
@ugurla.kirksaat
Kullan覺c覺 avatar覺
Umutunal

Ya: 43
Kay覺t: 08 Kas 2018, 20:12

Mesaj eraslani » 07 Oca 2021, 12:18

ncelikle ge癟mi olsun [emoji12]
ok 癟ok iyi olmu,insallah 繹yle salam bir baton sucuk gondermissinizdir.

SM-G965F cihaz覺mdan Tapatalk kullan覺larak g繹nderildi
Kullan覺c覺 avatar覺
eraslani

Ya: 48
Kay覺t: 26 Oca 2012, 13:03

Mesaj slhgzl » 07 Oca 2021, 12:22

Ge癟mi olsun. Hayat覺nda yedii en pahal覺 sucuk olmutur yada yuvarlaksa koluna takm覺t覺r baton ise bilmiyorum.
Civil Engineer
Kullan覺c覺 avatar覺
slhgzl

Kay覺t: 30 Nis 2017, 15:46

Mesaj gkarinca » 07 Oca 2021, 12:52

Okudukca keydim yerine geldi. Dolandirici da bu kissadan hisseyi unutamaz artik [emoji1]

Tapatalk kullanarak iPhone arac覺l覺覺yla g繹nderildi
Kullan覺c覺 avatar覺
gkarinca

Kay覺t: 06 Au 2011, 16:43

Mesaj cengonur » 07 Oca 2021, 13:00

ok ge癟mi olsun hocam belirttiiniz saati ilk defa forumda ilana eklediinizde 癟ok beenmitim, bu ekilde 癟al覺nmas覺 beni de 羹zerdi... San覺yorum benzer y繹ntemle baka bir saatin 癟al覺nmaya 癟al覺覺ld覺覺n覺 okumutum forumdaki bir g繹nderide o geldi akl覺ma bunu okuyunca [emoji849] Bu tecr羹belerin payla覺lmas覺 癟ok 繹nemli, kargo ile al覺verie o y羹zden s覺cak bakm覺yorum bende bu olaylar y羹z羹nden.

Mant覺k sizi Adan Bye g繹t羹r羹r Hayal g羹c羹 ise heryere [emoji1909]
Kullan覺c覺 avatar覺
cengonur

Ya: 34
Kay覺t: 22 Nis 2019, 02:21

Mesaj MehmetKarat羹rk » 07 Oca 2021, 13:06

slhgzl yazd覺:Ge癟mi olsun. Hayat覺nda yedii en pahal覺 sucuk olmutur yada yuvarlaksa koluna takm覺t覺r baton ise bilmiyorum.

Aynen de 繹yle arkada覺n hayat覺nda tad覺n覺 unutamayaca覺 bir sucuk olmutur kesin
hay覺r o deilde her sucuk yediinde bunun yumurtal覺s覺 var tostu ve 癟ift kaarl覺 s羹rekli akl覺na gelecektir.
adam覺 sucuktan souttunuz sizi tebrik ederim :thumbup:
Olmad覺 diye 羹z羹ld羹羹n dua'ya, g羹n gelir sevinirsin
Kullan覺c覺 avatar覺
MehmetKarat羹rk

Ya: 42
Kay覺t: 16 Au 2017, 20:57

Mesaj mbs1905 » 07 Oca 2021, 13:33

ok ge癟mi olsun. Bu y繹ntem art覺k doland覺r覺c覺lar i癟in bir klasik haline geldi.
Burak
Kullan覺c覺 avatar覺
mbs1905

Ya: 38
Kay覺t: 11 Oca 2019, 21:48

Sonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Aydn2425 ve 35 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners