Archezia yazdı:asymptote yazdı:İnsanoğlu'nun problemi meyve veren ağaç değil, gerçek derdi popüler kültürle

Benim derdim popüler kültürün köpeği haline gelmiş insanlarla. Kişiliği olmayan bir sürü zekasız genç var ortada. Popüler kültür nereye, onlar oraya. Esprileri konuşmaları bile moda olan şeyler hep. Iphone kullanıcıları çoğu böyle insanlar diyemem belki ama böyle insanların çoğu Iphone kullanan yada kullanmak isteyenler.(Bi kısmı da sırf farklı olmak için hangisi daha iyi zerre anlamadığı halde özellikle Iphone almaz.)
Archezia süper özetlemişsin;
"kullananların hepsi popüler kültür kurbanı diyemeyiz ama kurbanların hepsi kullanmak istiyor/kullanıyor" ; kesinlikle katılıyorum! ve bunun da insanların kendilerine olan güvenlerinin ve hayata karşı duydukları tatminsizliğin bir göstergesi olarak görüyorum; marka kullanmalı ki markanın kocaman adı başka kusurlarını kapatabilsin!
her yorumu okuyamadım ama yarama parmak basmışsınız ondan dokunaklı ve uzun birşeyler yazmadan edemeyeceğim
Iphone 4, 5, 6 ne çıkarırsa çıkarsın kullananların bir bölümü kullanma kılavuzunu bile okumayacak ve sırf onu kullanıyor olmakla sınıf atladığını düşündüğü için alacak

ben de eşime saat bakmaya başladığımda yaptığı işe saygısı olmadığından emin olduğum bir saatçi "alın havalı bir tag heuer bitsin canım" demişti. ne yazık.
bayan olarak şunu da diyebilirim ki maalesef çoğunluğu bayanlar olan ama artık erkekleri de görmeye başladığım bir kitle kıyafet alırken asla kumaşına bakmaz gösterişine bakar; %100 naylon verseniz sırf xx yy'nin giydiğine benziyor diye giyerler

:) gülerim ağlanacak hallerine...
hele ki araba almak için kapımızı çalanlar! "rampada kaç basar bu" dan öteye geçmiyor arabanın teknik özellikleriyle ilgili sordukları... NCap ya da bağımsız süspansiyon vb hakkında fikir sahibi olan o kadar az insan var ki; dünya kadar para verecekleri bir ürünün aslında neyine para verdiklerinden bihaberler.
kardeşimin üniv. arkadaşlarından tutun fabrikadaki yöneticilere kadar çevremde böyle davranan birçok kişinin olmasından mütevellit bu kadar net konuşuyorum ama üzgün olmakla beraber; aynı telefon için can atan, hepsinin teni aynı 3. seans bronzluğunda olan, aynı markanın gözlüğü alabilmek için deliren tek tip insanlardan yana umutsuz (ya da sorumsuz) değilim.
kendime vazife olarak gördüğüm konu da yakın çevremdeki bu tip insanları küçümsemek ya da kaba tabirle lafı oturtup nasıl morardığıyla eğlenmek yerine aklı başında bir sözle ya da tavırla kısacık bir an da olsa ayaklarının yere basmasını sağlayabilmek.
konuyu popüler kültür kurbanlarından biraz saptırdım ama sabah sabah iyi geldi
sendromsuz bir pazartesi dilerim herkese!