襤lk defa bir konu a癟覺yorum. Dededen kalma saatlerimizin bak覺m ya da restorasyon ileri zaten malum s覺k okuduumuz konulardan. Ancak bana 癟ok muhteem gelen bu ustal覺覺 sizlerle paylamak istedim.
Konumuzdaki saat 601 makineli 1966 model bir Omega. Dedem Amerika'da bulunduu s覺rada oradan alm覺. Y覺llarca da kulland覺覺n覺 biliyorum. Ancak uzun bir s羹re 繹nce(belki 20 25 sene) su alm覺 ve kullan覺lamaz hale gelmi. eitli saat癟ilerin elinden ge癟mi. Ben bir 癟ekmecede kenara at覺lm覺 halde bulduumda kasas覺 k覺r覺k ve i癟indeki neredeyse t羹m par癟alar paslanm覺 ya da oksitlenmi haldeydi. Buradan okuduum konulardan saati Cengiz Usta'ya teslim etmeye karar verdim. "Elimden geleni yapar覺m, kurtarabildiimizi kurtar覺r覺z ama baz覺 deimesi gereken par癟alar olacakt覺r" dedi. Siz bilirsiniz ustam dedim. Bir g羹n sabah 4:00'da bir mesaj geldi. "Sabaha kadar urat覺m, saatin haz覺r. Bu saatte rahats覺z ettiim i癟in kusura bakma. G羹nl羹k 15 saniye alt覺nda bir deer yakalayaca覺z gibi."
"G羹nl羹k 15 saniye alt覺nda bir deer"
Timegrapher'a g繹re u anda -2.6 saniye g羹nl羹k sapma olarak 癟al覺覺yor. Bu saatin i癟indeki par癟alar %90 55 y覺ll覺k ve hepsi pas i癟indeydi. Bunlar覺 d羹羹n羹nce bunun payla覺lmaya deer bir konu olduunu d羹羹nd羹m.
Buyrun veriler ve fotoraflara.
Sevgiler

.jpeg)

.jpeg)