schavelle yazdı:manil yazdı:schavelle yazdı:Bir solak ve bileğini iyice büküp yazan biri olarak hep dolma kalemle yazanlara özenmişimdir. Çocukluğumdan beri ne zaman yazı yazsam sol elimin arkası mürekkep veya kurşun kalem lekesi olmuştur.
Üstelik küçükken yazım iyiydi ama yıllardır klavye kullanmaktan kendi el yazımı bile zor okur duruma geldim.[emoji16] Mesleki deformasyon diyelim.
Aylardır bu konuyu takip ediyorum. Şöyle güzel bir işçilikle yapılmış bir kalem alıp yavaş yavaş, oturaklı ve okunaklı yazmak ve bu işi keyif alarak yapmak gibi bir hayalim var.
Önce bir versatil ile başlayıp sonra tükenmez veya roller alıp en son dolma kalemle işi taçlandırma niyetindeyim. Hedef koymak iyidir.
Önerilerinize açığım.
Sizin de gözünüzü kanatmak amacıyla aşağıdaki fotoyu paylaşıyorum. Umarım bu derdimin dermanı vardır sevgili TSF [emoji38]
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Fotoğrafla ilgili olarak şayet Obama'nın tutuşu dikkat çektiyse, belirteyim o tutuş kalem tutmayı bilmemekten değil, Amerikan sistemindeki tutuşun farklılığından kaynaklanır. Yaptıkları araştırmaya göre o şekilde tutmanın en ergonomik tutuş olduğunu düşünüyorlar.

Sent from my CLT-L09 using Tapatalk
80'lerin başlarında Arap çöllerinde bir Amerikan okulunda 1. ve 2. sınıfı okumuş bir öğrenci olarak ne Amerikalı öğretmen ne de öğrencilerden biri de "Bruh ne biçim tutuyorsun o kalemi" diye doğrusunu göstermedi maalesef. Bu yaşımda şimdi teessüf ettim hepsine 15 dk öncesine kadar bilmediğim bir konuda hem de...
Bu arada 1. teknik ile tutuyormuşum kalemi. Çok da kayıp bir yetenek değilmişim hani...
Benim birçok diğer solak gibi sorunum yazdığımın üstünü elimle kapatmayıp görebilmek için bileğimi söööyle iyice bükmekten kaynaklanıyor. Özellikle dolma kalemde bu teknik küme düşüyor ne yazık ki...
Taylor Swift'e de sağ elini kullandığı için bahanesi ne diye çıkışasım geliyor...
Manil bey bu vesile ile güzel fotolarınızın uzaktan sempatizanı olarak sevgilerimi iletmek isterim.
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
:)
Bir sağ bir de soldan örnek vermek iyi olur diye düşündüm. Bana da ilk acaip gelmişti, enteresan bir şey.
Yazıyla ilgili konuşmanın sonu olmuyor. Dipsiz kuyu gibi. Fontların mesela, ülkelerin toplumsal karakteristikleri, ekonomileri ile yakın ilişkileri vardır, ayrı bir başlık konusu.
Naçizane önerim, doğrudan dolmakaleme başlamanız olacaktır. Roller ya da tükenmez farklı sistemde oldukları için onlardaki zaman, dolmakaleme hazırlık olarak görülemez.
Başlangıç için kaweco Sport, lamy safari, pilot MR, Pelikan m200 gibi kalemleri deneyebilirsiniz.
Defter seçimi kalemden alacağınız keyfi ciddi arttırır ve fakat fiyatlar uçtu. Orada da Rhodia ve Clairefontaine tavsiye ederim.
Sent from my CLT-L09 using Tapatalk

“Some people feel the rain. Others just get wet.”
Bob Marley