Oncelikle kendimden biraz bahsedeyim ki incelemenin nasil bir bakis acisindan ciktigi belli olsun

Bu saati, her gun, her durumda kullanabilecegim bir saat olmasi icin aldim. Dolayisiyla beklentim yuksekti, her yola gelsin dediginizde hem secenekler azaliyor, hem saatin sunmasi gerekenler artiyor. Beklentilerimi soyle siralayabilirim:
Hem karanlik hem aydinlikta kolay okunma (los isikta calistigim cok oluyor)
Dress piece olarak kullanilabilme (Nadir ihtiyacim oluyor, ayda yilda bir kullanmalik ayri bir saat istemiyorum)
Rahatlik (e her gun takilacak)
Saglamlik (su gecirir mi bozulur mu vs diye dusunmek hic istemiyorum)
Kadran
Saatin kadrani, indisleri ve kollari arasinda hem cok iyi bir kontrast, hem de cok iyi bir uyum var. Bu renk secimi ile Seiko, okunabilirligi cok iyi bir seviyeye cikarmis, ve renklerin siyah-beyaz'dan daha yumusak olmasiyla da saati tool watch havasindan cikarabilmis.
Indisler ve kollar tam kararinda lume kapli. Bu lume, bir dalgic saati gibi olur olmaz yerde parlayip durmuyor. Evet gece karanlikta baktiginizda okuyabileceginiz kadar yeterli, ama bence asil olayi los ortamlarda fazla goze batmadan saatin indislerini ve kollarini okunabilir kilmasi.
Kadranda dakika cizgileri biraz iceri alinmis ve renk ve parlaklik olarak kadrandan bir tik farkli bir arkaplan mevcut, bu sayede fonksiyonalite korunurken kadrana biraz hareket katilmis.
Indislerde 12'de ayri bir ucgen tasarim, 6 ve 9'da ayri bir tasarim, be diger indislerde de batonlar kullanilmis. Bence rakam yazilmadan hem gunduz hem gece cok rahat okunabilen indisler yapilmis.
Kollarda ise yine benim cok sevdigim bir dokunus var. Sanirim baska bazi Seiko modellerinde de var. Kollarin bir yani mat, bir yani parlak yapilmis. Bu hareket inanilmaz onemli, cunku koyu arkaplanli bir saatte tamamen parlak kollar kullanildiginda, parlak isik altinda okumak zorlasiyor. Yani zorlasiyor derken biraz aciyi degistirince okunuyor tabi ama ben bu olaya cok takintiliyim

Ozetle kadran, okunabilirlikten asla odun vermeden oldukca zarif dizayn edilmis. Fotograflarda da farkli isiklarda nasil gorundugunu aktarmaya calistim.
Kasa
Kasaya geldigimizde Seiko oldukca kucuk bir kasa kullanmis. Bu rahatligi onemli olcude artiriyor. Yalniz bir elestirim, saatin kalinligi. Kasa capi ve uzunluguna bakildiginda orantisiz olarak kalin geliyor. Bence Seiko'nun arkada cam kullanmasina gerek yoktu, duz celikle kapatip inceltebilirlerdi. Lug genisligi de yine bir negatif olarak 19mm, kordon bulmak zor. Ama yine de anlayabiliyorum, cunku saatin kasa ve lug yapisi oldukca zarif ve belki 1mm bile degistirebilirdi saati. Kasada mat ve parlak yuzeyler iyi kullanilmis. Saat hem gunluk kullanima hem de daha klasik giyimlerle uygun olmus.
Kordon
Celik kordonu gayet uyumlu, genellikle mat, yer yer ufak ufak parlak yuzeyler mevcut. Yine saatin dogasina uygun bir kordon. Ancak Seiko klasikleri yine mevcut. Aldigimda gicir gicir sesler geliyordu. Yagladim gecti. Ayrica tokada inanilmaz bir bosluk var. Her taktigimda tasarimcisina laflar ediyorum. Bilmem ben mi abartiyorum, su an kara kara bunu nasil cozecegimi dusunuyorum. Eger cozemezsem ve deri kordonla da takmak hosuma gitmezse saati sirf bu yuzden satacagim acikcasi. Insana zorla swiss made aldiracak bu Seiko

Ozet
Bence zarif bir spor saat. Her durumda kullanilabilir, tek saat olarak kullanilabilir. Fonksiyonel detaylarla dolu. Koklu bir gecmise de sahip. Bir Alpinist'ten daha ne beklenebilir ki?
Gelelim fotograflara,
Kadran:

Kolda, yuksek isikta:

Kolda, dusuk isik altinda:

Daha da dusuk isikta:

Mum isigi kadar bir isikta:

Lume shot, fenerle parlatildiktan sonra:

Kasa ve bilezik:

Ve kordon tokasi faciasi: