TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

u An Akl覺n覺zda Hangi Saat Var?

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: u An Akl覺n覺zda Hangi Saat Var?

Mesaj winterdrops » 18 May 2011, 15:26

clk yazd覺:
winterdrops yazd覺:
razz yazd覺:Frax;st羹nde Rolex yazsayd覺 muhtemelen ikinci el de IWC'den en az 1.5x daha fazla fiyata sahip olurdu, bilezii malzeme ve i癟ilik a癟覺s覺ndan Seiko 5 bileziinden biraz hallice olurdu, cam'覺nda asla AR kaplama olmazd覺 ve evet ben onu al覺rd覺m.. :D

Jazz; Saati g繹rd羹羹mde zaten bir m羹teri i癟in ayr覺lm覺t覺 ve fiyat IWC 繹zelinde ikinci el i癟in y羹ksek bir fiyatt覺.. Ancak t羹m bunlar覺n d覺覺nda saat ger癟ekten kalite kavram覺na referans olabilecek i癟ilie sahip..

Razz Rolex'in bilezik i癟ilii Seiko'dan biraz iyi derken espirimi yap覺yordun yoksa ciddimisin? Hani u y羹zden soruyorum ben foruma 羹ye olduumdan beri Rolex tepeden t覺rnaa i癟iliinin m羹kemmel olmas覺 y羹z羹nden 繹vg羹ler ald覺覺 i癟in a覺rd覺m o y羹zden yani. :shock:
Acil doyurucu bir cevap vermezsen kafamdaki Rolex alg覺s覺 tamamiyle y覺k覺lmak 羹zere :D

Yukarida Razz'in yazdigi c羹mlelerden bu fikre nasil vardigini bir anlayabilsem :)

Frax;st羹nde Rolex yazsayd覺 muhtemelen ikinci el de IWC'den en az 1.5x daha fazla fiyata sahip olurdu, bilezii malzeme ve i癟ilik a癟覺s覺ndan Seiko 5 bileziinden biraz hallice olurdu, cam'覺nda asla AR kaplama olmazd覺 ve evet ben onu al覺rd覺m.. :D

Aynen yukardaki c羹mleden yola 癟覺karak vard覺m Clk. Ben razz'覺n Rolex ile ilgili d羹羹ncelerini forumu takip ettiim kadar覺yla biliyorum. Ama burda Seiko'dan biraz hallice dedii i癟in birden bire noluyoruz dedim. Birde iwc'nin 羹st羹ne Rolex yazsayd覺 1.5 kat覺 olur demi ve benim gibi saatler konusunda fazla birikimi olmayan birisinin zihnini "Rolex sadece m羹tahitlerin ve zengin olup saatten anlamayan g繹steri tak覺m覺n覺n saatiymi" gibi klie bir d羹羹nceyle 癟elebilir diye sormak istedim. Bahsettii bilezik t羹r羹n羹 a癟覺klam覺 yani sorun yok. K繹rpe zihinleri ayd覺nlatt覺k :D
Bu arada o c羹mleyi 100 kiiye okutsak, % 90'覺n覺n benimle ayn覺 sonucu 癟覺kartaca覺na dair bahse bile girerim senle. 8-)
Kullan覺c覺 avatar覺
winterdrops

Kay覺t: 12 Nis 2010, 15:43

Mesaj herofb » 18 May 2011, 15:30

ben de bilezik konusu bir eletri olarak anlam覺t覺m
Kullan覺c覺 avatar覺
herofb

Ya: 44
Kay覺t: 11 Nis 2010, 16:12

Mesaj winterdrops » 18 May 2011, 15:41

herojd11 yazd覺:ben de bilezik konusu bir eletri olarak anlam覺t覺m

Bak k繹rpe bir zihin hemen Rolex mithlerine inanma dorultusunda k繹t羹 yola d羹ecekti. Neyseki erken davrand覺k :lol:
Kullan覺c覺 avatar覺
winterdrops

Kay覺t: 12 Nis 2010, 15:43

Mesaj Clk » 18 May 2011, 16:05

Razz'in mantigindan yola cikarsak ki bahsettigi kilit mekanizmasi icin (g繹rsel anlamda katilsamda kalite anlaminda katilmama imkan yok) Seiko5 karsilastirmasinin arkasinda dururum. Ancak, bu karsilastirmadan yola cikarsak Omega Speedy ve Co. saatlerini kilit mekanizmasi anlaminda karsilastirabilecegimiz saatler de pazar mali saatler olur herhalde ;)

Bende ki 40 yasina gelmis Day-Date (ki en basit Rolex kilit mekanizmasina sahiptir) halen ilk g羹n ki gibi acilip kapanabiliyor ise ben buna kalite derim. Razz'in asagida ki teneke ile Rolex'in herhangi bir kilit mekanizmasini nasil kalite olarak karsilastirabildigini de halen anlayabilmis degilim ??????????

Resim
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Kay覺t: 17 Kas 2009, 02:03

Mesaj Clk » 18 May 2011, 16:08

Bu da Rolex'in cevabi.

Resim
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Kay覺t: 17 Kas 2009, 02:03

Mesaj sedir » 18 May 2011, 16:14

Kafam yorgun, g羹n羹n sonu...
Ben birey anlamad覺m desem yalan olur ama 癟ok da yeni bir ey ekillenmedi akl覺mda.
Baz覺 yorumlar, katk覺lar "uraya kadar olanlar zaten herkesin malumu" 繹nyarg覺s覺 ile yaz覺l覺nca anlamak i癟in kafa yormak, geriye doru 癟ok say覺da ileti okumak gerektirdiinden yukardaki yan覺lma, yanl覺 m覺 anlad覺m, yanl覺 m覺 anla覺ld覺mlar oluyor.
Bu arada Rolex'in cevab覺 denilen bilezie bak覺nca ne g繹r羹yorum diye sorup kendi kendime cevap vereyim:
Seiko5 bileziine benzer bir kilide sahip. En d覺ta arma ve i癟erdeki katlan覺r k覺s覺mlarda Rolex ad覺 d覺覺nda clk'n覺n tabiri ile "teneke".
Koruma kilidi olarak yap覺lan katland覺 da fazla bir 繹zellik ta覺m覺yor. Seiko5 bileziinden farkl覺 olarak bilezik solid 癟elik (ki Seiko5 Sports ad覺 alt覺ndaki bilezikler de solid). Burada cevab覺 癟ok 羹st羹n bir bilezik diye mi alg覺lamal覺y覺m, s覺radan bir bilezik olarak m覺?
Vakit nakittir.
Kullan覺c覺 avatar覺
sedir

Ya: 62
Kay覺t: 07 Nis 2010, 21:03

Mesaj razz » 18 May 2011, 16:17

winterdrops yazd覺: Birde iwc'nin 羹st羹ne Rolex yazsayd覺 1.5 kat覺 olur demi ve benim gibi saatler konusunda fazla birikimi olmayan birisinin zihnini "Rolex sadece m羹tahitlerin ve zengin olup saatten anlamayan g繹steri tak覺m覺n覺n saatiymi" gibi klie bir d羹羹nceyle 癟elebilir diye sormak istedim.

winterdrops; Yukar覺da s繹ylediklerimden 癟覺kar覺lmas覺 gereken anlam udur;
Rolex ( 繹zellikle de TR 繹zelinde ) ikinci el piyasas覺 en oturmu markad覺r.. Bu 繹zelliiyle hemen hemen t羹m markalar覺 geride b覺rak覺r.. Rolex d覺覺ndaki markalar da durum malesef pek i癟 a癟覺c覺 deildir.. rnein; Okan Bay羹lgen kameraman tekmelerken Panerai takarsa, yurdum saat merakl覺lar覺 Panerai kovalamaya balar.. Reina'dan, FB'li G繹khan'覺n sa kolunda bir manken hatun sol kolunda Graham Siverstone ile 癟覺k覺yorsa maazalar覺n 繹n羹ne yaklaan mat beyaz kaplamal覺 X6'lardan inen kirli sakall覺 abiler " FB'li G繹khan'覺n saati var m覺..? " diye sorar.. Bug羹n piyasada AP ROO gider, yar覺n Hublot Big Bang.. Kodamanlar bu yaz metreslerine Chopard Happy Diamond al覺r.. Seneye ise Cartier Ballon Bleu..

襤te TR'nin -hemen hemen her mevzuda olduu gibi- nev-i ahs覺na m羹nhas覺r ikinci el l羹ks saat piyasas覺nda bu h覺zl覺 deiimlerden etkilenmeyen yegane marka Rolex'tir.. Fiyat覺 her daim artar.. Eski modelleri "discontinued" diye artar.. Yenileri de zaten s覺f覺r fiyatlar覺 癟ok y羹ksek olduu i癟in ma癟a 1-0 galip balar.. Rolex'in deeri, ne onu tercih eden kullan覺c覺 profilinden ne de s羹rekli deien trendlerden etkilenir.. ou zaman stabil bir ivmeyle s羹rekli deer kazan覺r..

Ha bu arada biz ne yapar覺z..? "Az覺nl覺k" say覺s覺n覺n nicelemekte yetersiz kald覺覺 bizler ise TSF'de Muass覺r Medeniyetler Seviyesi'nde bir saat forumu oluturmaya 癟abalar, bildiklerimizi bakalar覺yla payla覺r, yard覺mc覺 olur, ama yine de "zenginler klub羹" olarak an覺l覺r覺z..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullan覺c覺 avatar覺
razz

Ya: 48
Kay覺t: 18 Ara 2009, 16:05

Mesaj sedir » 18 May 2011, 16:20

razz yazd覺:... maazalar覺n 繹n羹ne yaklaan mat beyaz kaplamal覺 X6'lardan inen kirli sakall覺 abiler...

:lol:
Rolex'ten girip X6'dan 癟覺kmakta 癟ok mahirsin razz!
Vakit nakittir.
Kullan覺c覺 avatar覺
sedir

Ya: 62
Kay覺t: 07 Nis 2010, 21:03

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 35 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners