doc yazdı:raven yazdı:doc yazdı:raven yazdı:ercment45 yazdı:[quote="raven"]

Pelikan Jazz Eelegance hayırlı olsun. Memnun musunuz?
Teşekkürler.
Üstünde Pelikan yazıyor olsa da arasıra tutukluk yapıyor. Bunun sebebi kar tuşlu olması ve mürekkep biraz azaldığında hava yapması. Bunu kalemi biraz sallayarak çözebiliyorum. Ayrıca bu durum Pelikanın 4001 mürekkebiyle de ilgili çünkü yazıya ön saniye ara verseniz mürekkep kuruyor ve ilk hamlede yazmıyor. Mürekkebi değiştirip tekrar deneyeceğim.
Fiyatına göre eh işte denebilir.
4001 aslında sulu bir mürekkep gibi düşünüyordum. Ben lamy ile 4001 mavi mürekkep kullanıyorum. Hiç kurumuyor ve hemen akıyor. Kartuşla kullanmıyorum ama.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Benim tecrübelerime göre Pelikan 4001 piyasanın en kötü mürekkebi, renginden dolayı bile bile aldım. Hele bu 4001 mürekkep f uçlarda insanı yazmaktan soğutur.
Waterman, Kweco, Sheaffer, Parker mürekkepler f uçlarda dahi çok iyi akıcılar.
Ben o kadar kötü olduğunu düşünmüyorum ama evet kaliteli de değil. Faber Castel Cognac Brown’ı görseniz 4001 iyi diyebilirsiniz

biraz kullanılmayıp kurusun damakta resmen zift gibi tortu kalıyor.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi[/quote]GVFC mürekkepler kalite olarak en iyilerden birisi diyebilirim. Muhtemelen aldığınız yerde güneş altında ve yüksek sıcaklık farklarına maruz kalarak çok uzun süre tutulmuş, ondan dolayı yapısı değişmiş.
Pelikan 4001'i de premium hiçbir kalemde kullanmanızı tavsiye etmem.
F/P olarak en iyisi Waterman Serenity Blue'dur. Su bazlı olduğundan kıyafete bulaşsa da yıkandığında çıkar.
Sent from my CLT-L09 using Tapatalk
“Some people feel the rain. Others just get wet.”
Bob Marley