TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Motosiklet Hastaları Buraya

Genel Otomotiv Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: Motosiklet Hastalari Buraya

Mesaj Clk » 30 May 2011, 08:03

Gurcano, motorun markasinin modelinin su etapta senin icin hicbir önemi olmamali. Sonucta ilk motor tecrübe kazanmak adina aliniyor. Benim sana tavsiyem, sana boyunu, kilonu v.s. hesaba katmadan motor öneren "motorlari" ciddiye almaktansa, bütcene uyan bütün 250'lik motorlari denemen. Sonucta motorun senin ile olan uyumu gün gelip hayatini kurtarabilir. Dis görünüsün, son süratin su etapta senin icin önemi sifir olmali. Test sürüsünden sonra, iste bu benim motorum diyebiliyorsan satin al. Olmadi mutlaka dogru motoru bulana kadar bekle derim.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj 2fast4u » 30 May 2011, 09:55

gurcano hayırlı olsun .sordugun soru aslında herhangı bır motor forumunda haftada en az bır kere sorulan ve uzerıne saatlerce geyık yapılan bır sorudur bılgın olsun:P cunku sen bır sey tavsıye ederken ordan baska bırı cıkıp ben 600 luk race ıle basladım 5 yıldır bıseycık olmadı der ve ıs fener cımbom kavgasına doner.Fakat burada nıck ve clk nın cevaplarını gorunce gercekten dogru bılgının saklı kalmıs koselerde de karsımıza cıkabılmesı muhtemel olduguna tekrar hatırladım.Saat forumu gıbı:) sadece clk nın test surusu tavsiyesını keske burda olsa dıyerek gecmenı ısterım.Bmw dısında bu ımkanı tanıyan yok maalesef.Onun dısında benım motorculuk seruvenımde cc sıralamasını sayarsak 150 -750-600-1200-1000 olarak kayda gecmıstır.burada onemlı bır ayrıntı 150 lık scooter modelınde yakaladıgım ılk motor heyacanı gıbısı yoktur ve her zaman bır kosede olması gerekır derım.Onun dısında ılk vıteslı motorum olan naked tarzını sanada onerıyorum.suzukı gsr600 kawasakı z750 gıbı modeller 2000-3000km lık bır scooter tecrubesınden sonra sana acemılık safhasını atlattırabılır.Hatta kullanım amacını bılemeden dıyebılırımkı ulkemız kosullarında sehır ıcı ve dısı kosullarda da uzun yıllar keyıfle hızmet verır.Tavsıyem ozel bır hocayla aldıgın vıteslı motoru gozetım altında bırlıkte 1-2 saat kullanman .......kazasız belasız keyıflı bır motorculuk hayatı dılıyorum.
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj gurcano » 30 May 2011, 10:51

Arkadaşların scooterlarını zaman zaman kullandım. Ama viteslideki zevki alamadım. Test sürüşü yapabilmeyi isterdim ama ülkemizde bunu yapabilmek mümkün değil. Adamlar showroomlardaki motorların üstüne oturulmasını bile lütuf olarak sunuyorlar. İlgim racing tarzlarına ve zaten uzun yol yapma niyetim yok. Benim alternatiflerim çok fazla değil esasında. CBR 125R veya Ninja 250R 'dan biri ile başlayacağım. Honda CBR 250R'ye yazıldım ama adamlar aylardır ülkeye motor getiremiyorlar. Aprilia RS125 vardı bir tane ikinci el ama araştırınca onun pek başlangıç motoru olmadığını gördüm.
Neyse hayırlısı bakalım, bir yerden başlayalım nereye doğru gideceğimiz belli olur.
Kullanıcı avatarı
gurcano

Mesaj Clk » 30 May 2011, 22:00

Gurcano, ben motor kullanmaya böyle baslamistim

Geyik yürüyebilir arkadaslar :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj gurcano » 30 May 2011, 23:02

Neyseki kask takıyor, belli ki güvenliğe önem veren bir arkadaş...
Kullanıcı avatarı
gurcano

Mesaj 2fast4u » 03 Haz 2011, 10:50

:D
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj Clk » 03 Haz 2011, 11:22

Araplar bir numara... sen gülüyorsun ama bu arap delikanli gibi motorsiklet balesi yapabiliyor musun 2fast? :D
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj 2fast4u » 03 Haz 2011, 11:53

yapamıyorum :shock: :lol:
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

ÖncekiSonraki

Dön TSF Otomotiv & Motorsporları - Automotive & Motorsports

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 38 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners