Selamlar, bu forumda ilk mesajım. Belirli bir miktar bütçe ayırdım ve kafamda da denediğim saatlerden bir short list yaptım. Ve siz kıymetlı TSF ailesinden öneri ve tavsiye bekliyorum. Sizin bu bütçe aralığında seçenekleriniz ne olurdu. Ben mesela bu bu bütçe içinde Breitling ve yanına bir zaman sonra Rolex'i katmayı planlıyorum.
Bu liste içinde tasarım olarak açık ara en yükseldiğim saat Breitling Chronomat Gmt oldu. Saat resmen ateş ediyor, 200m su geçirmemezlik, spor, aynı zamanda takım elbise için de yeteri kadar ağırlığı olan bir saat. Tasarımı o kadar iyi ki içindeki eta mekanizma gerçekten sorun değil.
Diğer yandan çok şık bir saat olmasa da Explorer 40mm olanı da bilekte acaip iyi duruyor ve aşırı konforlu bir saat, ayrıca bilekte fark ettim ki bu sıkıcı tasarımının tuhaf da bir çekiciliği var. Çok sade ama çok temiz bir saat. Saati cenaze merasiminden düğün alayına kadar geniş bir spektrumda her türlü kıyafetle de kullanabilirsiniz gibi geliyor. Çok mantıklı bir saat.
SMP Green ise yeşil kadranıyla ışıl ışıl ve kült bir tasarım. Bilekliğini pek sevmiyorum ama genel toplamda iyi görünen ve kaliteli hissettiren bir saat. Onunla da gayet mutlu bir hayat geçirebilirim.
IWC MARK XX ise 120 saat güç rezervi sunan bence Oris mekanizması ile birebir aynı olan ama markanın in-house diye yutturduğu sertifikasız bir mekanizma ve aslında aynı tasarımı Laco gibi markalarda da alabileceğimiz bir tasarımla geliyor. Bu tasarımı o kadar çok promote ettiler ki sanki dünyada bu tasarıma sahip ilk saati kendileri yapmış gibiler... Açıkcası çok ısınmadım ama marka imajı iş dünyasında fena değil sırf bu yüzden ekledim, tabi deri kayışla da yakışıklı durduğunu belirtmek lazım. Yanlış biliyorsam lütfen düzeltin.
---
Bu listeye girmesi gereken ama eklemediğim, tasarımına aşık olduğum bir diğer saat ise TUDOR PELAGOS 41mm. Onun o mavi tonu gerçekten çok benzersiz ve bilekte şahane bir saat. Sadece bana böre biraz fazla yüksek benim gibi aldığı saati sürekli bilekte gezdirecek birisi için fazla "bold" ama mutlaka kendisini de hayatımın bir noktasına koleksiyona koymak isterim.
Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim

Günlük hayatta mevsime göre blue jean - sneakar kazak/ceket/gömlek/t-shirt kullanan birisiyim.
Yaş 40.
Bu saatlerin hiçbirisinin 10k bandında olmadığının farkındayım artan bütçeyle belki başka bir şey yapabilirim ya da ekleyerek başka bir tane daha katabilirim.