TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Santos de Cartier vs Rolex Datejust

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Mesaj Arda737 » 14 Tem 2024, 23:38

Herkese merhabalar, ilk Swiss made saatimi alma arifesindeyim. Yıllardır forumu takip ederim sessiz sedasız ve ilk konumu açmak istedim.
Aklımda 2 model var, başka önerilerinize de açığım ayrıca.

Hikayesinden dolayı Cartier de Santos Large modeli çok hoşuma gidiyor, mesleğimden dolayı kendime de çok yakıştırıyorum. Cartier butiğinde deneme fırsatım oldu ve gerçekten çok beğendim. İlk fotoğraf benim bileğim, ne ince ne de kalın ortalama bir bilek bu yüzden Datejust için 36mm daha uygun olur diye düşünüyorum ama hanüz deneme fırsatım olmadı açıkçası.

Diğer taraftan da Rolex Datejust 36/41mm mavi kadran jubilee bilezik çok aklımı çeliyor. Gerçekten %50-50 durumdayım şuan.

Bütçe açısından ikisini de 2.el alabilecek durumdayım. 2. el fiyatları arasında 75.000 TL'lik bir fark var, bunun da farkındayım... Yardımlarınızı bekliyorum :)

Resim

Resim
En son Arda737 tarafından 14 Tem 2024, 23:46 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Arda737

Re: Santos de Cartier vs Rolex Datejust

Mesaj mecako52 » 14 Tem 2024, 23:44

Her ikisi de cok ikonik ve güzel saatler. Fakat çok yönlü olması ve bilinirliği ile rolex dj diyorum ben. Tasarım olarak da daha çok hoşuma gidiyor. Smooth bezel + jubilee kombini de harika olur.

SM-S906U1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
mecako52

Mesaj haylo » 15 Tem 2024, 00:29

Tek saat olacaksa Rolex. Benim için Cartier üçüncü saatim olabilir, Mesela birincisi Rolex, ikincisi Rolex/Tudor/Omega/ vs ondan sonra Cartier. Bu sıralama tabi benim için geçerli. Bir tane saatiniz olacaksa dediğim gibi benim gözümde Rolex ten daha iyi her yola gelecek bir saat yok

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
haylo

Mesaj Umutt » 15 Tem 2024, 00:55

Optik olarak; Santos Large de, tarih penceresi, kasaya göre kısa kalan lug aralığı ve kadran merkezindeki boşluk duygusu benim gözümü yoran unsurlar. Medium model de bence undersized ama tasarımını daha dengeli buluyorum.

Datejust 36 için en büyük çekincem küçük olması. Bilekte kasadan çok bileziğin ön planda olması. Küçüklük hissiyatını azaltmak için smooth bezel ve oyster bilezikle tercih edilebilir ama bu seferde, hem markanın ikonik dokunuşlarından vazgeçiyorsunuz ve hem de bence özünde dress olan bir saati sportifleştiriyorsunuz. Oysa spor saat isteniyorsa, markada zaten rakipsiz seçenekler var. En azından benim için öyle.. Günün birinde bir Datejust almak istesem, olabilecek en elegan form da almak ve katıksız bir dress olarak kullanmak isterim.

41 ini alayım deseniz , o da bence oversized.. Markanın Diver modelini alıyorsunuz 41 mm, dress tasarımını alıyorsunuz o da 41 mm..

Özetle iki modelin de beni çok heyecanlandırmadığını söyleyebilirim , ama bu iki model arasında illaki bir tercih yapmam gerekse, Datejust tercih ederdim.
En son Umutt tarafından 15 Tem 2024, 01:01 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Umutt

Mesaj Arda737 » 15 Tem 2024, 19:38

Görüşleriniz için çok teşekkür ederim, herkes harika yorumlar yapmış gerçekten. Artık kararımı saatin durumuna ve fiyatına göre vereceğim sanırım :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Arda737

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot], ylmaz94 ve 132 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners