TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Hamilton otomatik saat tercihi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Hamilton otomatik saat tercihi

Mesaj zamane7 » 30 Ağu 2024, 17:23

Herkese merhaba. Hamilton saat almak istiyorum. Kafam çok karıştı. Hamilton Khaki Field Model bir mekanik saati mi yoksa otomatik saati mi tercih etmeliyim. Artıları eksileri nelerdir. Bakımı uzun ömürlüğü açısından nasıl değerlendirirsiniz. Aralarımda 4 bin TL kadar fark var. Bu fiyat farkına değer mi? Elimde hali hazırda otomatik olarak seiko 5 var. Kurmalı tecrübem yok.
Kullanıcı avatarı
zamane7

Re: Hamilton otomatik saat tercihi

Mesaj danGerfuLL » 30 Ağu 2024, 19:50

Merhaba,

Otomatikler de mekanik saattir. Mekanikten kasıt kurmalı olması mıdır? Yani ayrım otomatik ve kurmalı mı arasında kaldığınız modeller?

23049PCD8G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
danGerfuLL

Mesaj zamane7 » 30 Ağu 2024, 21:59

evet iki model de aynı. hamilton sitesinde mekanik otomatik olarak ayırdığı için aslında öyle yazdım. kurmalı ve otomatik arasında kaldım.
Kullanıcı avatarı
zamane7

Mesaj mcaglar » 30 Ağu 2024, 23:36

Merhaba hem otomatik hemde kurmalı hamilton kullanıyorum. Sürekli aynı saati kullanacaksanız otomatik daha pratik olabilir yoksa 2-3 günde bir kurduğunuzda kurmalıda keyifli bir kullanım sunacaktır. Bu arada her ikisininde zaman tutuşları hemen hemen aynı ve kesinlikle hamilton parasını sonuna kadar hak ediyor :thumbup:
Kullanıcı avatarı
mcaglar

Mesaj hfatih » 01 Eyl 2024, 00:31

Otomatik daha rahat bence. Koluma taktığımda çalışır halde ise, taktıktan sonra durmayacağını bilmek benim kafamın rahat olmasını sağlıyor. Kurmalı saatlerdeki acaba ne kadar rezerv kaldı, dün kurmuş muydum soruları rahatsız ediyor.

Arada sırada takacağım örneğin bir dress watch olsa, incelik avantajı için kurmalı tercih edebilirim. Yoksa günlük kullanım için Hamilton'ın khaki otomatik modelleri de yeterince ince bana göre.
Kullanıcı avatarı
hfatih

Mesaj therapeute » 01 Eyl 2024, 11:05

Pan Europ kullanmıştım , tek saat için iyi bir seçenek , Submariner için güç toplamam gerekmeseydi , asla elden çıkartmazdım.
Kullanıcı avatarı
therapeute

Mesaj zamane7 » 02 Eyl 2024, 17:43

Hamilton Khaki Field kurmalı modelini tercih ettim. deri kayışlı olanı edip saatten teklif alarak sipariş ettim. yorumlarınız için teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
zamane7

Mesaj Eterna » 02 Eyl 2024, 18:14

Şimdiden hayırlı olsun. Otomatik olan da kurmalı olan da çok güzeldir.

Aldığınız saatin power reserve 80 saat yazar ama ben denemelerimde 85-86 saati gördüm. Bu kurmalı bir saat için muhteşem bir değer. İnce ve hafif bir saat. Konforludur, takması keyiflidir.

güzel günlerde kullanın. Nato kayışta yakışıyor aklınızda olsun. Sıkıldıkça değiştirirsiniz.
En son Eterna tarafından 02 Eyl 2024, 20:48 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Eterna

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 286 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners