Bazen kırmızı, bazen sarı, bazen yeşil/mor/bebe mavisi saat bakıp duruyorum arada, Tsuyosa serisi de ilk çıktığından beri görsel olarak pek çok modeli ilgimi çeken bir seri oldu, ancak hep bir şeyler eksik gibi, bir türlü tam olarak kafama oturmuyor (ya renginin tonu, ya kasanın bilezikle birleşme yerinin o PRX tarzı açılı oluşu, ya bileziğin bakla şekli vb.), Tsuyosaların bahsettiğim gibi açılı kasa uçları ve baklalarının eski saatleri andıran sık yapısı (ben daha büyük, göze daha az kalabalık görünen daha sade bakla yapılarından hoşlanıyorum) bana en çok itici gelen tarafları, her renkteki tonu da o renkte tam istediğim ton değil, ancak yine de hepsi istediğim gibi olmasa da renk seçeneklerinin nispeten fazla oluşu, üstelik bu seçeneklerin yeni modellerle çoğalması, fiyatlarının da az çok ulaşılabilir oluşu gibi nedenlerle arada bakıyordum.
Sonunda small second modellerinden birini aldım, saat elime ulaştı ancak:
- kasa çapı beklediğimden bir tık küçük gibi geldi (çok da küçük değil, idare eder ama bir tık daha büyük olsaydı daha şık olabilirdi diye düşünüyorum)
- baklalarının sık aralıklarla dizilişi bence gözü yoruyor ve kasanın bahsettiğim o açılı bitişiyle birleşince bence nostaljik bir hava katmak yerine saati eski bir hüviyete büründürüyor
- kadranın o içten dışa sıralı şekilde genişleyen dairesel işlemeli yapısı bence çok şık, renk olarak da belki biraz ton farkıyla daha güzel durabilecek olsa da fena değil, en azından kolay kolay bulunan bir renk olarak durmuyor, kadrandan memnunum, ama ben renginden dolayı almış olsam da aslında kasada daha sade tasarımlardan hoşlanıyorum ve işin garibi modele ismini verse de asıl o small second olmasa daha iyi olurdu diye düşünüyorum, keşke aynı kasanın aynı yapıyla o small second olmadan da olan bir modeli olsaydı
- bir de saatin kombinleneceği seçenekler önemli, bu saat tüm yukarıda saydıklarıma rağmen şık bir saat olsa da altta fotoğrafını yüklediğim "benzer şeylerle kombinleyebileceğim" hali hazırda severek kullandığım bir saatim daha var
Dediğim gibi net bir şeyler soruyor değilim, ama ne olsaydı daha iyi olurdu diye düşündüğüm de az çok belli olmuştur, hiç canlı görmedim ama Tissot Gentleman serisi bence (kasa yapısı-bakla şekli vb. itibariyle) daha şık duruyor diye düşünüyorum, farklı seçenekler (ve farklı renkler) ama bunu gönderip yeşil kadranlı otomatik bir Gentleman alsam diyorum, ama small second kısmı olmasaydı çok daha şık olacak olmakla beraber hem bu saatin kadran rengi-işlemesi çok daha az bulunabilir cinsten, hem de arada başka renk bir Tsuyosa'lık kadar da fiyat farkı var
Hülasa "kendime hayırlı olsun"la "şimdilik boşver, geri gönder, daha uygun bir saat bak" arasındayım (dediğim gibi Gentleman olabilir veya Tsuyosa serisi enteresan, renk seçenekleri artacak gibi duruyor, belki aynı rengin aynı işlemeyle small second olmayan sade hali bile çıkabilir), kendi içinde tereddütte kalınca kafamdaki bazı +/- leri bir boş kağıda yazmak yerine buraya yazayım dedim