TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Gecikmeli Merhaba

Yeni Üyelerin Kendilerini Tanıtabilecekleri Bölüm
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Lütfen Forum Kurallarımıza Özen Gösterelim. Tüm Kurallar Sizin Daha Rahat ve Seviyeli Bir Ortamda Paylaşım Yapabilmeniz İçindir.

Forumlarımıza Kayıt Olduktan Sonra Kendinizi Tanıtmanız Tüm Üyelerimizi Memnun Edecektir.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Gecikmeli Merhaba

Mesaj ufukyil » 25 Haz 2011, 03:16

Bu topiği açmayı hiç düşünmüyordum. Çünkü anlatacaklarımın bir kaç satırdan ibaret olmayacağı ve sizlerinde okumayacağını düşünüyordum. Ama artık önemli değil. Burada ki ortamın samimiyeti ve neşesine gerçekten güveniyorum. Umarım sıkılmadan okursunuz. Herneyse, öncelikle kendimden, sonrasında hobilerim ve hayallerimden bahsetmek istiyorum.

20 Ekim 1984 tarihinde İstanbul / Kadıköy Şifa hastanesinde doğum. Asıl ismim haliyle Ufuk, ilköğrenim ve ortaöğrenimi İstanbulda, üniversite lisans eğitimimi Kocaeli'de tamamladım (İşletme). Şu anda Açık Öğretim Fakültesi Uluslar Arası İlişkiler bölümünde 2. lisansıma devam etmekteyim. Özel bir şirkette iş hayatımı sürdürüyorum.

1995 yılında babamın vefaat etmesiyle, beni saran buhran ile birlikte onunda çok sevdiği saat hobisine kapıldım. O yıllarda arkadaşlarımın hiç fark etmedikleri daha doğrusu hiç umursamadıkları bazı şeyleri kafamda yaşıyordum. Yanımdan geçen insanların kolundaki saatlere takılıp hangi markaya ait olduklarını tahmin ederdim, modeller kafamı kurcalardı ve tahminlerim doğru çıkınca deliler gibi sevinirdim. Bu tutkumu yurtdışında yaşayan kuzenim (halamın oğlu) iyice taçlandırdı. Kendiside bir saat koleksiyoncusudur. Orta okulda iken annemin bana vaad ettiği saati kazanmak için deliler gibi ders çalıştığımı hala hatırlarım. Hele hele gün gelip tamamen 5ler ile kaplı karnemi kucağına koyduğum anda, tıpış tıpış saatçiye götürüp istediğim saati aldırdığımda henüz 12 yaşından gün almıştım. Mağazaya girdiğimizde, onun bana hangi saati seçmem gerektiğini söylemesi gerekmedi, saat aylar öncesinden seçilmişti çünkü; fiyakalı bir Timex...

Zamanla beraber saat tutkum Mach 5 hızında yükseliyordu, ne yazik ki çoğu, bir çoğumuzunki gibi sadece bir hayal kaldı. Arkadaşlarım fanı olduğu klüb oyuncularının isimlerini ezberden söylerken ben, dünyanın en prestijli saatlerini öğrenmekle, tanımakla meşguldüm. Annem babamdan kalan 1970 model Omega Seamaster'ını hiç elletmezdi. Gözbebeğimin bir gün benim olacağı günü bekliyordum. Tabiki yıllar sonra; üniversite hayatıma başladığımda kavuştum. Bir kaç zaman kullandığım saati güzel bir şekilde hala muhafaza etmekteyim.

5 veya 6 yıldır saat konusunda ki amaçlarım aşama aşama ilerliyor:
1- Markayı seçme,
2- Modeli seçme,
3- Maddiyat değerlendirme,
4- Modeli tamamen tanıma,
5- Gerçekten elde edilmeye değer olup olmadığını sorgulama,
6- Deliler gibi alma hissi ve alma :)

Ne yazık ki koleksiyon oluşturma fikirlerimin suya düştüğünü söylemeliyim. Çünkü şanslı veya müthiş bir kariyer sahibi olmayan bir çok saat sever gibi benimde lüks saat koleksiyonu oluşturacak gelirim yok. Bu yüzden sahip olduğum saatleri bir çok kez sattım veya takasa girdim. Şu anda sahip olduğum saatler:
Omega Seamaster 1970 1002 calibre
Graham Chronofighter Oversize (Kuzenim sayesinden büyük uğraşılar sonunda İngiltere'den aldırdım.)
Seiko Velatura Kinetic Direct Drive SRH001P1
Longines Sport Hydroconquest ( Pilli :) )

Rüyalarımda ki saatler:
Audemars Piguet
Baume & Mercier
Blancpain
Breitling
Bovet
Cartier
Chopard
Corum
Girard-Perregaux
Hublot
IWC
Jaeger-LeCoultre
Marc by Marc Jacob
Maurice Lacroix
Michael Kors
Omega
Oris
Roger Dubuis
Romain Jerome
Panerai Luminor
Patek Philippe
Tag Heuer
Technomarine
Ulysse Nardin
Welder
Zenith

Benden bu kadar. Herkese yeniden merhaba ve kucak dolusu sevgiler, Ufuk...
Uniqueness at it's best...
Kullanıcı avatarı
ufukyil

Re: Gecikmeli Merhaba

Mesaj drk » 25 Haz 2011, 04:08

Merhaba Ufuk :) Öncelikle içten ve samimi yazın için çok teşekkürler, sıkılmak değil aksine bir çırpıda okudum :) Doğrusu senin gibi tutkulu bir saat severi aramızda görmek bizi çok mutlu eder. Yukarıdaki listende zamanla eksilmeler ve eklemeler olacağını tahmin ediyorum ve bütün içtenliğimle zamanla bütün istediğin saatlere sahip olmanı dilerim. Saatlerinle ilgili kişisel yorumlarını fotoğraflar eşliğinde yazarsan memnun oluruz(pilliyi ayırmayalım :)) Forumda aktif olman dileğiyle :champ:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj ufukyil » 25 Haz 2011, 04:41

Teşekkür ederim drk. Hafta sonunun gelmesindenmidir, yoksa Game of Throne tutkumun tüm bölümlerini izleme isteğimdenmidir bilmem ama uyuyamadım. :) Forumda aktif olacağım su götürmez bir gerçek sanırım. Saatlerimle ilgili incelemeleri fotolu bir şekilde oluşturacağım kafamı toparlayıp. Umarım keyif dolu zamanlar geçiririm sizlerle. Hoşbulduk!
Uniqueness at it's best...
Kullanıcı avatarı
ufukyil

Mesaj Thevenin » 25 Haz 2011, 04:50

Ibretlik bir giris hocam, hosgeldin :champ:
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj yakuza » 25 Haz 2011, 05:27

Hoşgeldin. İyi vakit geçirmen dileğiyle. Game of Thrones hakkaten çok iyi. Maalesef ki sezon bitti. Gelecek bahara kadar beklemek lazım gibi görünüyor.
Kullanıcı avatarı
yakuza

Mesaj Thevenin » 25 Haz 2011, 06:50

HBO'yu beklersek yandik beyler... Care yok, kitap okunacak :D

Resim
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj trenton » 25 Haz 2011, 09:35

forumun en iyi tanışma yazısı desek yerinde olur:) eline sağlık ve hoşgeldin:)
İrkilmez Ata çocuğu irkilmez:
Zapt edilmez, Atam, zapt edilmez
Biz varken senin hisarının burçları:
Bakışlarımız kılıç uçları,
Bekliyoruz devrimini biz.
Çökmeyeceğiz diz...
Kullanıcı avatarı
trenton

Mesaj Frax » 25 Haz 2011, 10:43

Foruma hoşgeldiniz. Yeni sezona daha çok var kitabın da Türkçe çevirisi yok saatlerden başka vakit ayıracak bir şey kalmadı :)
Kullanıcı avatarı
Frax

Sonraki

Dön TSF Üyelerimiz & Tanışma - Member Introductions

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 12 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners