Merhabalar,
Foruma yeni katıldım ve ilk mesajımı da bir saat tavsiyesi üzerine yazmak istedim. Christopher Ward C1 Moonphase 37 mm modeli hakkında görüşlerinizi ve varsa kullanıcı deneyimlerinizi merak ediyorum. Bu saati, İngiltere’de yaşayan bir arkadaşım aracılığıyla sipariş etmeyi planlıyorum.
Modeli tercih etme nedenlerim arasında zarif tasarımı, ince kasa yapısı (yaklaşık 10,5 mm), ay evresi komplikasyonunun başarılı ve şık uygulanması, otomatik kalibre (Sellita SW280 tabanlı) kullanması ve 37 mm çapıyla bilekte zarif duracak bir ölçüde olması yer alıyor. Özellikle dress watch kategorisinde hem klasik hem de modern bir denge sunması beni cezbetti diyebilirim.
Bu modelde yer alan ay evresi komplikasyonu, klasik moonphase’lere kıyasla daha büyük ve detaylı bir diske sahip. Lacivert gece göğü üzerinde parlak ay simgesiyle oldukça etkileyici bir görüntü sunuyor. Estetik olarak zarif olduğu kadar, teknik olarak da hassas çalışan bu komplikasyon, saatin karakterine ciddi anlamda katkı sağlıyor.
Ayrıca Christopher Ward’un son yıllarda saat dünyasında dikkat çeken bir çıkış yaptığını ve özellikle tasarım, işçilik kalitesi ve fiyat-performans dengesiyle öne çıktığını düşünüyorum. Gerek mekanizma tercihleri, gerekse genel marka çizgisiyle artık ciddi bir alternatif haline geldiklerini görmek, bu modeli tercih etmemde etkili oldu.
İşlenmiş derilere kolay erişimim olduğu için, bir hobi olarak farklı kayışlarla kombin denemeleri yapmayı düşünüyorum. Özellikle egzotik deri (örneğin timsah, devekuşu gibi) alternatiflerle saatin genel duruşunu bir seviye yukarı taşımayı hedefliyorum. Bu konuda da fikirlerinizi duymaktan memnuniyet duyarım.
Tüm görüş ve paylaşımlarınız benim için oldukça değerli ve öğretici olacak. Şimdiden teşekkür ederim.