TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tahminleri Alalım :) Rolex Explorer 36

İsviçre ve Avrupa Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, İsviçre Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği İsviçre ve Avrupa Üretimi Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Tahminleri Alalım :) Rolex Explorer 36

Mesaj tt59 » 29 May 2025, 08:28

Hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın :thumbup:
Kullanıcı avatarı
tt59

Re: Tahminleri Alalım [emoji3] Rolex Explorer 36

Mesaj Heesh » 29 May 2025, 10:08

Hayırlı olsun 36 mm bileğinize güzel durmuş

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Heesh

Mesaj vysaknc » 29 May 2025, 13:10

Tebrik ederim, saat çok güzel,falez manzarasına diyecek yok zaten,hayırlı olsun..[emoji106]

Redmi Note 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hırs sebebi hasarettir..
Kullanıcı avatarı
vysaknc

Mesaj volkifb » 29 May 2025, 13:52

İyi günlerde kullanın :champ:
Kullanıcı avatarı
volkifb

Mesaj mturann » 29 May 2025, 14:48

Hayırlı olsun
Tebrikler
Kullanıcı avatarı
mturann

Mesaj cagatay1903 » 29 May 2025, 18:42

tebrik ederim :thumbup:
Kullanıcı avatarı
cagatay1903

Mesaj Jugadorian » 30 May 2025, 09:06

Güle güle kullanın.. :champ:
Hi! I'm newbie.
Kullanıcı avatarı
Jugadorian

Explorer 3230 mekanizma Tahminleri Alalım :) Rolex Explorer

Mesaj evrenay » 01 Haz 2025, 16:30

Merhaba, öncelikle yeni saatiniz hayırlı olsun, bileğinize çok yakışmış.

Bnece Explorer, orijinal 36mm çapıyla alınabilecek en kibar ve sadece ilgilisi tarafından tanınıp, bilinebilecek, taşıması çok rahat ve hatta varlığını unutabileceğiz ender spor mekanik saatlerden.

Ben de 2024 yılının Ocak ayında Ankara'da bir Rolex AD den 124270 model koduna ve 3230 mekanizmaya sahip, Rolex Explorer 36mm satın aldım.

İlk aylarda Rolex'in söz verdiği gibi, Superlative Chronometer (-2sn, +2sn) ölçümlerine uygun olarak günlük -1 saniye olacak şekilde çalışıyordu.

Mayıs, Haziran ayı gibi bu süre önce -4 saniye ye, akabinde de -6 saniye ye çıktı.

Düzelmesi umuduyla saatin zembereği tamamen boşalıp durana kadar takmadım. Akabinde kurma kolundan kurarak tekrar kullanmaya başladım.
Maalesef bu bir şeyi değiştirmedi ve saatim halen günde 6 saniye geri kalıyor.

3230 mekanizmaların bu sorunu yaşadığına dair İnternet'te bir çok yazı ve forumlarda şikayetlere rastladım.

Akabinde Eylül 2024'de İstanbul'da Zorlu AVM de Rhodium mağazasına uğrayıp durumu Kadir Bey'e anlattım ve İnternet'te okuduğum şikayet ve tespit yazılarının bağlantılarını kendisine gönderdim. Kadir Bey sanki bu sorunu hiç duymamış gibi davrandı. Elbette, haberi olmayabilir ama servisin bildiği bir sıkıntı olduğu hissiyatına kapıldım.

O da üst kattaki servisi aradı. Saatimin garanti süresinin devam ettiğini, saatimi bırakırsam bu sorunun giderileceğini söyledi. Tabi bunun için bir ay veya biraz daha fazla beklemem gerekiyormuş.

Açıkçası hem sevdiğim saatimden bu kadar uzun süre ayrılmayı hem de daha bir senesi bile dolmamış saatin kapağını açılmasını istemediğimden daha sonra uğrayacağımı söyleyip AD den ayrıldım.

Yukarıda yazdıklarıma ek olarak; motosiklet kullanıcısı olduğumu ve her gün BMW 1250GS ye bindiğimi söyledim. Bu motosiklet düşük frekanslı ve yüksek dalga boyuna sahip bir motora sahip.
Kadir Bey, genel olarak aldıkları eğitimlerde motosiklet sürüşlerinden önce saatin çıkartılması gerektiği öğrendiklerini söyledi.

Yani bir çok şok emiciye sahip olduğu söylenen bu modern mekanizmanın bu kadarcık titreşime dayanamamasını ben anlayamadım.

Sizlerin 3230 mekanizmalarla ilgili sorunları oldu mu veya bu mekanizmalarla ilgili sorunlardan haberdar mısınız?

Tudor BB58 Blue-Blue (2024) saatim de günlük -6 saniye olacak şekilde çalışıyor. Her ne kadar onun sertifikası -4, +2 şeklinde olsa da bir Rolex olmadığı için beni fazla rahatsız etmedi. Mamafih bir saat 7500USD verince insan ister istemez verilen sözlerin tutulmasını bekliyor.
Kullanıcı avatarı
evrenay

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF İsviçre Saat Kullanıcı İncelemeleri - Swiss Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: scarbo ve 303 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners