TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Ücretsiz Saat Modluyorum - İnşa ediyorum!

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Ücretsiz Saat Modluyorum - İnşa ediyorum!

Mesaj Curiosity » 23 Ağu 2025, 12:59

Merhaba!

Ben uzun süredir bu forumu takip eden, fakat mesleğim dolayısıyla aileme bile vakit ayırmakta zorlandığım için son zamanlarda kayıt olabilmiş bir forumdaşınızım. Öncelikle kendimden bahsetmek istiyorum.

Saatlere olan ilgim okuma yazmayı öğrenmeden önce farklı bir şekilde başladı. İlk saatim olan Casio F-91’imi bana hediye edildiği gün evimizin yakınında bulunan çocukken oyun oynadığımız ‘hisarardı’ mevkiinde merakımdan taşla kırarak içini açtığımda 4 yaşındaydım. Bununla da kalmadım! Babamın bazı Omega Seiko ve Nacar saatlerini içindeki ‘cırcır böceği’ sesinin nerden geldiğini yine bir taş yardımıyla öğrendim. :) Okula başladıktan sonra merak ettiğim bir çok şey gibi saatlerle ilgili de bir çok şey öğrendim. Merakımı artık okuyarak giderebildiğim için bir şeyleri kırmama gerek kalmadı diyebilirim. Çocukken tahrik kayışı gevşediği için garip sesler çıkaran kasetçaların tahrik kayışını paket lastiğiyle değiştirirdim, kısa bir süre sonra gene bozulur, gene değiştirirdim. Böyle ufak tefek onarım işlerinden keyif alıyordum. Ama bizim kuşaktan olanlar bilirler. Eğitim o kadar önemliydi ki sokakta sürtmemiz, ‘gereksiz’ şeylerle uğraşmamız söz konusu bile olamazdı. Bu yüzden bu işlerden bir süre uzak kaldım. Okul, iş hayatı derken, belli bir yaşa geldim, ve kendime vakit ayırmanın ne kadar önemli olduğunu anladım, stresli iş hayatım beni diyabet yapmıştı. Neyse ki iş hayatımda bazı olmumlu gelişmeler oldu ve son zamanlarda 60-72 saat yerine 40 saat çalışıyorum haftada. 16 yıl dile kolay! Her neyse toparlayayım.

Bir yıl kadar önce emektar (14 yıllık) Casio G-Shock GA-100 1A2DR saatimin pilini ve kasasını değiştirmek için bir sipariş oluşturdum, ve ürünler geldi ve iki dakika içinde kasayı pili kasayı değiştirmiş, yıllarca birikmiş kiri de temizledikten sonra saati hazır hale getirmiştim. Önce ne kadar hızlı olduğuma şaşırdıktan sonra bana ne kadar iyi geldiğini fark ettim. Bunu daha sık yapmalıyım diye düşündüm. Sonra kendime bir kaç saat modladım. Bazılarını hediye ettim. Ve bu gün artık bunu daha güzel bir hobi haline getirmek istiyorum. Bana gerekli parçaları gönderenlere saatini yapıp üstüne üstlük bunu youtube’da yayınlayacağım. Önce kendim bir kaç saat yapacağım. Videoları izledikten sonra ‘Bu adama saat emanet edilir’ diyen arkadaşları bekliyorum. :)

Bunu yapmaya başlamak için Eylül ayının ortalarını seçtim. Detayları, hangi sorumlulukları aldığımı, yakında paylaşacağım. Küçük bir fotoğrafla size yaptığım saatlerden birini göstermek istiyorum. İyi forumlar sağlıcakla kalın!
Resim
En son Curiosity tarafından 23 Ağu 2025, 14:18 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Curiosity

Re: Ücretsiz Saat Modluyorum - İnşa ediyorum!

Mesaj gargamell » 23 Ağu 2025, 14:07

:champ:
The Time-Tested, Battle-Hardened.
Kullanıcı avatarı
gargamell

Mesaj Umutunal » 23 Ağu 2025, 21:52

Güzel bir uğraş, tebrikler
@ugurla.kirksaat
Kullanıcı avatarı
Umutunal

Mesaj recklesstr » 23 Ağu 2025, 22:26

Takdir ettim güzel bir proje, detaylar için takipteyim :thumbup:
Kullanıcı avatarı
recklesstr

Mesaj Curiosity » 24 Ağu 2025, 11:06

Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.

Süreçle ilgili bazı detayları ve hangi sorumlulukları aldığımı paylaşmak isterim.

1- Zarar gören parça benim olur. Eğer Gönderdiğiniz parçalardan herhangi biri benimle alakalı zarar görmüşse bu parçanın yenisini ben tedarik ediyorum. Sadece zaman kaybı yaşanıyor. Bu konuda kendime güvenim tam ama bu yaşanmayacağı anlamına gelmiyor. O yüzden daha en baştan bunu söylemek isterim.

2- Bütün teknik detayları bilmek zorunda değilsin. Custom Saatlere ilginiz var ama gerekli parçaların birbirine uyumu konusunda bilginiz yok mu? Bana fikrinizi anlatın, birlikte seçelim, son aşamada kontrol edelim, parçalar adresinize geldikten sonra bana yollayın.

3- Gelen parçalarda movement spacer mekanizmayı olması gerektiği gibi sabitlemiyorsa, kadran bacaklarının hizalanmıyorsa, merkez pivot noktasında kaçıklık varsa, saatin taç ve kapak contasında bir sorun varsa bunları onarım ya da elimdeki malzemelerden kullanarak halledebiliyorum. Bunun gibi ufak tefek sorunları aşabiliriz. Bu arada kusurlu gelen parçalarda Aliexpress gibi siteler kısmi ya da tam para iadesi gerçekleştirebiliyor, buna benzer bir kaç sorun yaşadım, ücret iadesini hızlı bir şekilde aldım. Burada önemli olan kendimizi doğru şekilde açıklayabiliyor olmamız.

4- Eğer gönderdiğiniz parçalarda uyum ya da en başından sorun varsa bununla ilgili sorumluluk gönderen kişiye ait olmalı. Eksikleri giderdikten sonra saati tamamlayıp yollarım. Eğer bir başka dostumuzun bizde kalan veya elimizde bulunan bir parça buraya uyacaksa bunu da kullanabiliriz. Çoğunlukla ben kolları çifter çifter alıyorum inceledikten sonra aklıma hangisi yatarsa onu kullanıyorum, bu şekilde düşünebilirsiniz.

5- Ürünün kalitesi sizin bütçenize bağlı. Örneğin bu tür bir saat 5000₺ ile başlıyor, premium parça satan platformları da düşünürsek yukarı doğru gidiyor.

6- Bir para alışverişinin olmasını özellikle istemiyorum. Bu konuda da en başından anlaşalım. Bir arkadaşınızın, dostunuzun sizin için bir şey yaptığını düşünün.

7- Gönderdiğiniz parçalar yeni olmalı, başka bir saatten sökülmüş bir mekanizma, veya herhangi bir parçayı kullanmayacağımı en başında ifade edeyim.

8- Üzerinde herhangi bir marka logosu bulunan bir parça kullanmıyorum. Özellikle Seiko’ya bu haksızlık sıkça yapılıyor. Seiko veya herhangi bir markanın logosu olan bir kadran, kasa gibi parçaları kesinlikle kullanmayacağımı ifade etmek isterim. Bunun etik olmadığını düşünüyorum. Resimde göreceğiniz üzere benim kendimin tasarlamış olduğum metal kesim bir logom var, bu da forumdaşlarıma özel olarak zorunlu değildir.

Üzerinde çalıştığım mekanizmalar

ST3600 ST3600K ST3620
Miyota 82XX (Türevleri)
Epson NH Serisi mekanizmalar
Epson VK-63 VK64 MecaQuartz mekanizmalar.
Çok hoşlanmamakla birlikte DG ve PT serisi çinli mekanizmalar.

Bu gönderiyi asla editlemeyeceğim ve herhangi bir hilafa düşersek buraya dönüp bakabiliriz. Yapım gereği en kötü ihtimali her zaman düşünürüm.

Honor, Mercy Daring, Allegiance
And the smell of the soil after the rain.
Kullanıcı avatarı
Curiosity

Mesaj Heesh » 24 Ağu 2025, 23:34

Fikir güzel olay güzel resim göremedim yalnız

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Heesh

Mesaj Curiosity » 25 Ağu 2025, 11:24

Heesh yazdı:Fikir güzel olay güzel resim göremedim yalnız

İlk gönderide yok mu? İmla sebebiyle düzenlemiştim. Göremediğinizi tekrar teyit ederseniz tekrar editlerim.

Honor, Mercy, Daring, Allegiance
And the smell of the soil after the rain.
Kullanıcı avatarı
Curiosity

Mesaj Heesh » 25 Ağu 2025, 12:02

Şimdi 1 tane ilk resim görüyorum [emoji1303]

Kullanıcı avatarı
Heesh

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 233 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners