TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko 6R15 Mekanizma

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Seiko 6R15 Mekanizma

Mesaj safir » 02 Tem 2011, 23:27

drk yazdı:Markalardan bağımsız olarak, yüksek vph'li mekanizma, düşük vph'li olandan daha iyi demek değilki ama.

+1.
hatta bazı yorumlar düşük vph nin uzun vadede daha az yıpranma oluşturduğu ve bu nedenle daha iyi olduğu yönünde.( bazı gemi saatleri daha düşük vph li ama chronometer). ustalarımız daha detaylı anlatırlar.

6r15 i eta 2824 le karşılaştırmak için kullanılan malzemelerin teknik detaylarını net bilmek lazım. sadece 6r15 te zembereğin spron 510 adlı özel alaşımdan yapıldığı ve çok iyi olduğunu bulabildim.şahsen bu makineyi beğeniyorum ama iyi-kötü diyemiyorum.pandül hangi kalitede,balans hangi kalitede, eta makinelerde kullanılanların hangi seviyesine denk gelir vb bunları bilmeden iyi ve kötü demek yanıltıcı olabilir.
Kullanıcı avatarı
safir

Mesaj gphoton » 03 Tem 2011, 01:45

vph ne kadar yüksek olursa saniye kolunun görünüşü o kadar smooth oluyor (benim için önemli birşey, kişiden kişiye değişir tabiiki) ve birde hassasiyeti çok daha iyi oluyor demişlerdi bana buradaki ustalar. Bunların dışında dedemde saat ustası ve safir beyin dediği gibi her zaman düşük vph nin uzun vadede daha az yıpranma oluşturduğunu o nedenle daha çok tercih ettiğini söyler. Kalibre olarak ve kullanılan malzemelerde 6r15'in eta 2824'den düşük olacağını zannetmem. Bir ustaya 2 mekanizmayı açtırıp baktırmak yorumunu almak gerekir.
Kullanıcı avatarı
gphoton

Mesaj asymptote » 04 Tem 2011, 01:24

bildiğim kadarıyla yüksek vph şoklara karşı daha dayanıklıdır, bu yüzden zaman tutmada daha iyi bir hassasiyet gösterir ancak uzun vadede eşapman çarkı daha fazla döndüğü için yıpranma payı yüksektir. Fakat dizel motorlarda da silindir içi sıkıştırma basıncı benzinli motorlardan çok fazla olduğu halde ömrü daha kısa değil, kullanılan alaşımlı çelik üst kalite çünkü. aynı durum 36000 vph saatler için de geçerlidir belki. Seiko GS 36000 vph nin mekanizmasında MEMS teknolojisini kullandığını söylüyor, kulak vermek gerekir. bengisaat ve modern60' a buradan bir işaret fişeği çakmış olalım :)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj insatiable » 03 Ağu 2012, 00:07

punk yazdı:Arkadaşın bahsettiği sanırım Quick Set olayı değil, Saat 12'yi geçerken günün bir anda değişmesi.

bu özellik 6r15'te kısmen de olsa var. şöyle ki; saat 23:50'de yavas yavas tarih değişmeye baslıyor. tam 24:00'da değişmiş oluyor.
"saat, önce insanı gösterir, sonra zamanı."
Kullanıcı avatarı
insatiable

Mesaj gphoton » 03 Ağu 2012, 18:56

Herhalde yeni bir seiko aldın 6r15 kalibreli insatiable :)
Kullanıcı avatarı
gphoton

Mesaj insatiable » 03 Ağu 2012, 20:44

gphoton yazdı:Herhalde yeni bir seiko aldın 6r15 kalibreli insatiable :)

http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=13&t=9651#axzz22VPjluSS :thumbup:
Kullanıcı avatarı
insatiable

Mesaj gphoton » 04 Ağu 2012, 03:20

hayırlı olsun diyorum, takip edemiyoruz artık hızını insatiable. :P Yalnız bu saat asla satılmaz, bence torunlarına kadar sakla. :champ:
Kullanıcı avatarı
gphoton

Mesaj insatiable » 04 Ağu 2012, 18:08

gphoton yazdı:hayırlı olsun diyorum, takip edemiyoruz artık hızını insatiable. :P Yalnız bu saat asla satılmaz, bence torunlarına kadar sakla. :champ:

sagol gphoton. evet bir aksilik olmazsa ömür boyu benimle ve devamında da sevdiklerimle inşallah.

tarihin değişmesi durumunu, saate olana yabancılıgım sebebiyle yanlış anlamışım dogrusu şu şekilde; saat 23:00 gibi yavas yavas tarih değişmeye baslıyor (1 saat süre içinde) saat 24:00'ı gösterdiğinde sonraki günün tarihini gösteriyor.
Kullanıcı avatarı
insatiable

Önceki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 59 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners