TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Lucky Harvey - Çinli Bağımsız Marka

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Lucky Harvey - Çinli Bağımsız Marka

Mesaj ahmetemin » 28 Eki 2025, 11:12

Herkese merhaba,

Bugün önüme şans eseri çıkan bir saat markasından biraz bahsetmek istiyorum. Aşağıda yer alan açıklamalar kendi sitesinden çevirmiş olduğum kısımlardır. En alt kısma da kendi fikirlerimi yazacağım.

"2021 yılında Guangzhou’da kurulan Lucky Harvey, Çin’in yaratıcılığını, özgünlüğünü ve ustalığını yansıtan benzersiz bir saat markasıdır. Orijinal tasarım, Ar-Ge, üretim, satış ve satış sonrası hizmetlere odaklanan marka, saat endüstrisinde kendine özgü bir konum edinmiştir.

Marka, "eğlenceli saat" konseptini benimseyerek, genç nesle saat kültürünü teşvik etmeyi amaçlamaktadır. Gelişmiş saat üretim hattı, yaratıcı Ar-Ge yetenekleri, saat tasarımcıları, mekanik yapı mühendisleri ve özel mekanizma üretim tedarikçileriyle birlikte marka, orijinal tasarıma bağlı kalmakta, özel patentli teknolojilerin sürekli Ar-Ge’sini yürütmekte, ürün işlevselliği ve görselliğine odaklanmakta ve "mekanik eğlence" kavramını yeniden tanımlamaktadır.

Markanın "gerçek kalite", "neşeli yaratıcılık" ve "ilginç zaman parçaları" değerleri, her bir saatte hayata geçirilmekte; hem işlevsel hem de görsel olan bu saatler, bileğin estetiğini yeniden tanımlamayı ve otomata mekanizması zanaatkârlığıyla "mekanik ilgi" kavramını yeniden şekillendirmeyi taahhüt etmektedir.

Marka kurulmadan önce, kurucu Bay Lin uzun yıllar saat üretim sektöründe derin bir şekilde çalışmıştır. Çin üretiminin dünya çapında ün kazandığı bir dönemde, çok az Çinli saat markası dünya sahnesinde yer bulabilmiştir. Bu nedenle, “dışa açılan” bir ulusal saat markası yaratmak, kurucunun vizyonu ve misyonu haline gelmiştir.

Sıcak bir günde, oğlu Harvey için doğum günü hediyesi seçerken, kurucu ona zamanın anlamını taşıyan, şans dileği içeren bir hediye vermek istemiştir. Oğlunun çocuk ruhunu ve hayata karşı iyimser tutumunu korumasını umarak, saat markasını Lucky Harvey olarak tescil ettirmiştir. Bu da markanın doğuş fikrini oluşturmuştur."

Yaptığım kısa araştırmaya göre otomatik mekanizmalarını da kendileri üretiyor. İnternet sitesindeki saatlerde LH000, LH001 ve LH002, LH003 gibi mekanizmalar gördüm. LH000; 40 saat güç rezervine sahip, 28800 vuruşlu bir mekanizma. Marka bu mekanizmalara patent de almış. Saatler 1000-2400 dolar aralığında fiyatlanıyor. Modellerin bir kısmı 100-300-500 gibi limitlerle satılıyor. Bazı modelleri Jacob&Co veya Konstantin Chaykin gibi markaların ikonik saatlerine benzese de ben genel olarak oluşumu başarılı buldum. Aşağıya örnek görseller ekliyorum. Sizin de fikirlerinizi merak ediyorum.

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
ahmetemin

Re: Lucky Harvey - Çinli Bağımsız Marka

Mesaj alicem » 28 Eki 2025, 11:24

çok beğendim tam benlik tasarımlar. Özellikle iskambil kağıtlarına ilgim olduğundan poker versiyonunu almak isterdim.
Kullanıcı avatarı
alicem

Mesaj mturann » 28 Eki 2025, 11:26

Güzel saatler.
Böyle firmaların artması dileğiyle.
Kullanıcı avatarı
mturann

Mesaj morningstar » 28 Eki 2025, 16:09

Çinliler saat konusunda baya iyi ilerlediler eğlenceli tasarımlar umarım bir gün deneyelimleyebiliriz

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
morningstar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 35 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners