TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Longines Silikon Denge Yayı Hakkında Düşünceler

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Longines Silikon Denge Yayı Hakkında Düşünceler

Mesaj hizliomer » 25 Kas 2025, 21:11

Pekala o zaman size silikon denge yaylı Tudor ve Longines lerinizle mutluluklar. Ben ise babamdan kalma Seiko 6309, dedemden kalma Citizen 8200, bana hediye edilmiş olan manevi değeri yüksek Seiko 7009 ve yeni aldığım Seiko 7s26 ım ile devam edeceğim. Maliyet olarak hepsini toplasan bir Tudor bir Longines etmez ama performans olarak hepsi bu ikisinden kalmaz, zaman tutmaları 5-6sn. Ben de bu durumda sormadan edemedim nereden çıktı bu silikon diye. Kabul etmek lazım değil mi işte bu bir pazarlama stratejisi, saatler eskisi gibi dayanmasın çabuk bozulsun müşteri de servise bağımlı kalsın hepsi bu bence.
Kullanıcı avatarı
hizliomer

Mesaj schavelle » 25 Kas 2025, 22:04

hizliomer yazdı:Pekala o zaman size silikon denge yaylı Tudor ve Longines lerinizle mutluluklar. Ben ise babamdan kalma Seiko 6309, dedemden kalma Citizen 8200, bana hediye edilmiş olan manevi değeri yüksek Seiko 7009 ve yeni aldığım Seiko 7s26 ım ile devam edeceğim. Maliyet olarak hepsini toplasan bir Tudor bir Longines etmez ama performans olarak hepsi bu ikisinden kalmaz, zaman tutmaları 5-6sn. Ben de bu durumda sormadan edemedim nereden çıktı bu silikon diye. Kabul etmek lazım değil mi işte bu bir pazarlama stratejisi, saatler eskisi gibi dayanmasın çabuk bozulsun müşteri de servise bağımlı kalsın hepsi bu bence.
Kabul etmesine kabul ederim lakin biraz araştırdığımda iddianızın tersine daha dayanıklı, yıpranmaya (wear and tear), darbeye, zamana, ısı değişikliklerine, korozyona daha dayanıklı olduğunu okuyorum.
Başka birçok özelliği daha var mesela daha iyi zaman tutmasını sağlayacak özellikler.
Sizin bunların tam tersine düşünmenize hatta emin olmanıza sebep olacak bir referans/yazı/link vb. var mı acaba?
Hayır benim de zaman içinde 30 farklı Seiko saatim oldu hatta bu satırları rahmetli pederin 7006-7002'sini kullanırken yazmaktayım. Resim

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
schavelle

Mesaj Mtn » 26 Kas 2025, 08:38

Selamlar,
Longines bazı kalibrelerinde iki versiyon çıkarmış. Örneğin, L.899.2 silikon balans yayı içermezken L.899.5 silikon balans yayı içermekte. Bu farklı kalibreleri aynı model saatlerde de kullanıyor. Bu durumda aynı modeli alıp farklı mekanizmayla karşılaşmak mümkün. Araştırdığımda nedenini öğrenemedim. Kullanıcılardan silikonla ilgili geri bildirim toplamaya da çalışıyor olabilir, metal parçaların stoklarını tüketip komple silikon balans yayına da geçecek olabilir.
Kullanıcı avatarı
Mtn

Mesaj mturann » 26 Kas 2025, 10:14

Seiko 7s26 mekanizmada da plastik parçalar var diye biliyorum
Kullanıcı avatarı
mturann

Mesaj hizliomer » 26 Kas 2025, 22:32

mturann yazdı:Seiko 7s26 mekanizmada da plastik parçalar var diye biliyorum

Ben yok diye biliyorum ama o saati deneme amaçlı yeni aldım 1990-2000 arası üretilenlerden. O dönemdekilerde üretilenlerin 7009 makinanın sadeleştirilmiş hali olduğunu zannediyordum. Yanıldıysam da önemli değil çünkü benim Seikoya ödediğim ile silikon denge yaylı bir Tudor veya Longines ödenen para arasında dağlar kadar fark var
Kullanıcı avatarı
hizliomer

Mesaj hizliomer » 28 Kas 2025, 00:21

schavelle yazdı:
hizliomer yazdı:Pekala o zaman size silikon denge yaylı Tudor ve Longines lerinizle mutluluklar. Ben ise babamdan kalma Seiko 6309, dedemden kalma Citizen 8200, bana hediye edilmiş olan manevi değeri yüksek Seiko 7009 ve yeni aldığım Seiko 7s26 ım ile devam edeceğim. Maliyet olarak hepsini toplasan bir Tudor bir Longines etmez ama performans olarak hepsi bu ikisinden kalmaz, zaman tutmaları 5-6sn. Ben de bu durumda sormadan edemedim nereden çıktı bu silikon diye. Kabul etmek lazım değil mi işte bu bir pazarlama stratejisi, saatler eskisi gibi dayanmasın çabuk bozulsun müşteri de servise bağımlı kalsın hepsi bu bence.
Kabul etmesine kabul ederim lakin biraz araştırdığımda iddianızın tersine daha dayanıklı, yıpranmaya (wear and tear), darbeye, zamana, ısı değişikliklerine, korozyona daha dayanıklı olduğunu okuyorum.
Başka birçok özelliği daha var mesela daha iyi zaman tutmasını sağlayacak özellikler.
Sizin bunların tam tersine düşünmenize hatta emin olmanıza sebep olacak bir referans/yazı/link vb. var mı acaba?
Hayır benim de zaman içinde 30 farklı Seiko saatim oldu hatta bu satırları rahmetli pederin 7006-7002'sini kullanırken yazmaktayım. Resim

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Evet haklısınız sizin araştırıp gördüm dediğiniz şeyleri ben de okudum. Ama metal denge yayı ile 50 sene dayanmış ve bir 50 sene daha dayanabilecek olan ve hatta babamın 20 yıl bakım dahi yaptırmadan kullandığı kendiniz ispatlamış bir mekanizma varken, sizin araştırıp okudum dediklerinizin dahi bir pazarlama stratejisi olduğu aklımıza gelmedi mi? Şahsen benim geldi.
Kullanıcı avatarı
hizliomer

Önceki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 55 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners