Kabul etmesine kabul ederim lakin biraz araştırdığımda iddianızın tersine daha dayanıklı, yıpranmaya (wear and tear), darbeye, zamana, ısı değişikliklerine, korozyona daha dayanıklı olduğunu okuyorum.hizliomer yazdı:Pekala o zaman size silikon denge yaylı Tudor ve Longines lerinizle mutluluklar. Ben ise babamdan kalma Seiko 6309, dedemden kalma Citizen 8200, bana hediye edilmiş olan manevi değeri yüksek Seiko 7009 ve yeni aldığım Seiko 7s26 ım ile devam edeceğim. Maliyet olarak hepsini toplasan bir Tudor bir Longines etmez ama performans olarak hepsi bu ikisinden kalmaz, zaman tutmaları 5-6sn. Ben de bu durumda sormadan edemedim nereden çıktı bu silikon diye. Kabul etmek lazım değil mi işte bu bir pazarlama stratejisi, saatler eskisi gibi dayanmasın çabuk bozulsun müşteri de servise bağımlı kalsın hepsi bu bence.

mturann yazdı:Seiko 7s26 mekanizmada da plastik parçalar var diye biliyorum
schavelle yazdı:Kabul etmesine kabul ederim lakin biraz araştırdığımda iddianızın tersine daha dayanıklı, yıpranmaya (wear and tear), darbeye, zamana, ısı değişikliklerine, korozyona daha dayanıklı olduğunu okuyorum.hizliomer yazdı:Pekala o zaman size silikon denge yaylı Tudor ve Longines lerinizle mutluluklar. Ben ise babamdan kalma Seiko 6309, dedemden kalma Citizen 8200, bana hediye edilmiş olan manevi değeri yüksek Seiko 7009 ve yeni aldığım Seiko 7s26 ım ile devam edeceğim. Maliyet olarak hepsini toplasan bir Tudor bir Longines etmez ama performans olarak hepsi bu ikisinden kalmaz, zaman tutmaları 5-6sn. Ben de bu durumda sormadan edemedim nereden çıktı bu silikon diye. Kabul etmek lazım değil mi işte bu bir pazarlama stratejisi, saatler eskisi gibi dayanmasın çabuk bozulsun müşteri de servise bağımlı kalsın hepsi bu bence.
Başka birçok özelliği daha var mesela daha iyi zaman tutmasını sağlayacak özellikler.
Sizin bunların tam tersine düşünmenize hatta emin olmanıza sebep olacak bir referans/yazı/link vb. var mı acaba?
Hayır benim de zaman içinde 30 farklı Seiko saatim oldu hatta bu satırları rahmetli pederin 7006-7002'sini kullanırken yazmaktayım.
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 55 misafir
|
||||||||||||||